vadejakker
Artiklens indhold
inf

Vadejakke Guide

Vadejakker er den ideelle påklædning når du dyrker fiskeri om efteråret og vinteren når det er et most at holde kulden ude. Den rette pæklædning er altid vigtigt når du dyrker lystfiskeri, uanset hvilken type. Du kan få vadejakker i mange typer, kvaliteter og mærker.

Elsker du fiskeri hele året uanset vejret, er det vigtigt at have en vadejakke som opfylder præcis dine behov, og som tilbyder en ordentlig komfort, ventilering (åndbarhed), vindtæthed og ikke mindst at være vandtæt.

Alt efter om du fisker meget eller lidt, kan dine behov være anderledes end andres.
Er det blot et par gange om året, er det måske en bedre investering at blot købe en billig vadejakke.
Har du lidt flere krav og elsker en god kvalitets vadejakke, skal du måske op i den lidt dyrere ende.

Nogle af de mest populære vadejakke brands er Geoff Anderson, Patagonia, Fladen, Guideline, Orvis, Scierra og Simms som alle laver nogle virkelig lækre vadejakker som lever op til de strenge krav lystfiskerne og vejret stiller.. Disse mærker kender nok alle lystfiskeri efterhånden.

Vi har her samlet 19 af de allermest populære vadejakker på markedet som fås i prisklassen 499.00 Dkk til +1.999.00 Dkk

Den billige vadejakke

Vadejakker i prisklassen 500 - 1000 kr

Kvalitets vadejakker

Vadejakker i prisklassen 1000 - 2000 kr

De gode vadejakker

Vadejakker i prisklassen 2000 - 3000 kr

De bedste vadejakker

Vadejakker i prisklassen 3000 - 5000 kr

Geoff Anderson Vadejakke

Vadejakkerne fra Geoff Anderson, kender nok nær alle.
Geoff Anderson er kendt for sin gode kvalitet, og lækre design.
Uanset om du vælger en billig Geoff Anderson Vadejakke, eller en dyr, så er du med garanti sikret dig en vadejakke som holder i lang tid

Orvis Vadejakke

Orvis vadejakkerne behøves næsten ikke omtales.
Hvem kender ikke Orvis, og kun for gode ting.
Orvis er toppen af poppen når det gælder udstyr til lystfiskere.
Ligesom deres lækre og altid perfektionistiske fiskestænger, er vadejakkerne fra Orvis noget for sig selv.
Har du først prøvet sådan et sæt, har man slet ikke lyst til at gå på kompromis.

Det skal du kigge efter når du vælger vadejakke

Vadejakken er den nødvendige beklædning for enhver lystfisker i alle niveauer. 

Hvordan en vadejakke udvælges, kan dog være en besværlig affære, heldigvis vil siden her guide dig. Hvad en vadejakke skal indeholde, så du opnår en den bedste fiskeoplevelse, vil fremvises med hjælp fra syv rigtig gode produkter, der er beskrevet nedenfor.

Det er altid vigtigt at tjekke efter: 

  • Hvor mange lommer jakken har, 
  • Er 100 % vandtæt, om den er åndbar, 
  • Er jakken tung og hvilket stof jakken er lavet af. 

Vadejakker er som udgangspunkt en meget let og fleksibel jakke, så du ikke oplever hedeture, når du f.eks. fluefisker. 

Derfor er vadejakkens åndbarhed også meget vigtig, så jakken ikke bliver fugtig og svedig på indersiden.
Vadejakken skal være komfortabel at have på. Den skal kunne klare timer af fiskeri i al slags vejr, den skal kunne blive møgbeskidt og ren igen uden større besvær. 

Vadejakken er en sportsjakke, som ikke må underkendes. Er du lystfisker, SKAL du have en vadejakke.

Kvaliteten af jakken er essentiel for den gode fiskeoplevelse. Dermed ikke sagt, at jakken skal være dyr, for vadejakker kommer i mange prisgrupper, og selv de billige her på listen er af god kvalitet.

Udsalg/Tilbud på vadejakker

Hvad angår prisen på en god vadejakke er den meget variabel, f.eks. varierer de syv jakker nedenfor fra omkring 1.399,00 DKK til 5.499,00 DKK.

Trods det drastiske skift i prisen, er alle jakker gode og dækket ind på de vigtige områder en vadejakke skal kunne håndtere. Men du vil nok også finde, at nogle er bedre end andre for dig.

Det kan klart være en fordel, som til ethvert andet indkøb, at lede efter tilbud.

Hvad angår jakkerne nedenfor, kan køberen ofte være heldig og finde en jakke på tilbud, hvis jakken blev lanceres nogle år tilbage. Nogle jakker er mere eftertragtede, derfor er de ikke så ofte på tilbud.

Et godt tip er derfor at slå koldt vand i blodet og vente på udsalg. Vadejakker bliver konstant forbedret, derfor vil nye modeller ofte udkomme. Overvejer du derfor en bestemt vadejakke, kan du med fordel vente og se tiden an. Et godt tilbud lurer altid lige om hjørnet.

Hvilken vadejakke skal du vælge?

Som du allerede ved nu, er der flere områder, du skal orientere dig efter i købet af din vadejakke. Der vil uundgåeligt være en jakke, der lever bedre op til dine krav og forventninger end andre jakker gør. Derfor må du gøre dig bevidst om dine (eller eventuel anden ejer af jakkens) præferencer.

De syv vadejakker nedenfor beskriver i detaljer, hvad der er specielt for den beskrevne jakke og hvorfor den passer til dig. Kriterierne herfor er bestemt ud fra, hvilket materiale jakken er lavet af, hvad det har betydning for åndbarheden, om den er vandtæt og særlig slidstærk.

De mere eftertragtede vadejakker har typisk funktioner som, at de er vandtætte. Er en vadejakke ikke vandtæt, kommer du formentlig ud i nogle problemer. Når det er sagt, betyder materialet selvfølgelig noget for, hvor vandtæt, åndbar og slidstærk jakken er.

Derfor må du gøre op, hvor meget du har behov for, at din vadejakke her skal kunne.

Typisk har vadejakker også store brystlommer, det er igen essentielt med store lommer, da fiskeren har masser af grej med sig. 

Hvad der er af forskellige lommer herefter, har typisk nogle specielle formål. Det er også som oftest, at lommerne er lavet, så der ikke slipper unødvendig vand ind.

Geoff Anderson WS5 Vadejakke

Geoff Anderson WS5Geoff Anderson har været på markedet i mange år. De laver lækkert udendørsbeklædning, der især er populært blandt lystfiskere. Mærket er dansk, men kendt i hele Skandinavien. Geoff Anderson tilbyder vadejakker af høj kvalitet og med en masse viden om vadejakken, grundet de mange år i branchen.

WS5-modellen er et godt eksempel på den høje kvalitet. Er du bekendt med WS4 vil du hurtigt bemærke, at WS5 er meget sammenlignelig med sin forgænger. Svirvelhætten med 180 graders udsyn er også installeret i WS5, så der er perfekt udsyn til fisketuren. Slidstyrken er også endnu en videreført kvalitet ved WS5. WS5 er også en kort vadejakke.

WS5 er åndbar og 100 % vandtæt. Den har 7 lommer, så der plads til masser af udstyr. Jakken er også udstyret med en ekstra pin on reel og lynlåslomme. Det gælder for alle lommer, at du har automatisk lommeluk, så lommer holder sig så tørre som muligt. Desuden er WS5 mere vandafvisende end sin forgænger, da en ny type overfladebehandling er tilføjet.

WS5 er også en klimabevidst jakke, da jakken er 100 % nedbrydelig, altså sviner den ikke planet til.

En flot og praktisk vadejakke til fiskeri.

Guideline Alta Vadejakke

Guideline Alta Vadejakke Brown OliveDenne vadejakke ligner mere en outdoor jakke end jakken ovenfor, men det er en vadejakke og en vadejakke af meget høj kvalitet. 

Den er lidt længere end typiske vadejakker, så dine bukser er bedre dækket ind. Vandtætheden er også her af højeste kvalitet.

 Jakken har en membran, der modstår 20.000mm vandsøjletryk. Det sikrer, at jakken ikke bliver våd eller fugtig, altså er den også vældig åndbar.

Jakken længde er derfor intet problem for fiskeren, da jakken ikke bliver klam og fugtig på indersiden, hvis vejret er høj sol. Stoffet er 3-lags 100% Nylon Taslan. 

Hele jakken vejer ikke mere end 754 gr (L), hvilket ikke er meget for en længere jakke – meget godt til aktivt fiskeri.

Hvis du ønsker en masse lynlåslommer, bliver du heller ikke skuffet med Guideline Alta Vadejakke, her er nemlig hele fire lynlåslommer på forsiden af jakken med plads til masser af grej. 

Derudover sidelommer med micro-fleecefor, så hænder kan holdes varme. Peangholder og velcro så fluerne forbliver tørre.

Hætten kan ikke lynes af, den kan derimod justeres efter behov eller efter vejr. Underkanten kan også justeres, hvis der komme vand på indersiden, eller jakken bare ikke sidder som ønsket.

Geoff Anderson Buteo Vadejakke

Geoff Anderson Buteo GrønEndnu en Geoff Anderson, denne gang modellen Buteo, som er en smule billigere, men ikke nødvendigvis dårligere. 

Som WS5 er den 100 % vandtæt, har en rigtig god åndbarhed og så er den selvfølgelig en kortere jakke, der må siges at være et kendetegn for Geoff Andersons kvalitetsjakker. Længden passer godt som en kombinationsjakke – en all-around outdoor jakke. Desuden også god til bådfiskeri.

Materialet er The System Fabric™, der er et meget slidstærkt materiale og som noget helt unik for outdoor/vadejakker, kan den tåle maskinvask. Modsat WS5 er jakken dog ikke nedbrydelig, så jakken er ikke på samme måde klimavenlig. Materialet er dog af en sådan kaliber, at holdbarheden er ekstrem god, hvorfor klimabelastningen er væsentlig mindre end andre jakker.

Buteo har 7 lommer, hvoraf 2 er vandtætte bokslommer. Lommerne er formsyet og rummelig, så de passer til vældig meget grej – de er placeret på brystet. Desuden en stor baglomme, stærke syninger på belastede områder og indbyggede Lycra®-manchetter (halvhandsker). Den populære svirvelhætte er Buteo også udstyret med, hvor der er flere justeringsmuligheder.

Prisen på den lækre Buteo er hverken i den billige ende, men også langt fra i den dyre ende.

Geoff Anderson Raptor 5

Endnu en Geoff Anderson – de laver bare gode vadejakker. Denne sidste Geoff Anderson model er den billigste model. Igen må der dog slås fast, at Geoff Anderson aldrig går på kompromis med kvaliteten, også her har vi altså en formidabel jakke. 

Selvfølgelig er den 100 % vandtæt og åndbar. Selvfølgelig er jakken kort.

Igen har vi at gøre med halvhandsker, der ikke kun varmer håndleddene, men beskytter huden mod ærmets kanter. Svirvelhætten kan også justeres efter fiskerens behov. 

På brystet er to rummelige bokslommer, der nemt holder regn og havvand ude.

Jakken er fremstillet af et fusionsmateriale, hvor membranen går i ét med jakkens bagside. Det gør jakken perfekt til fersk- og saltvandsfiskeri, membranen virker også svedtransporterende.

Raptor 5 har altså mange af Buteo og WS5’s kvaliteter, men til en mere overkommelig pris. 

Guideline Kaitum Vadejakke

Guideline Kaitum VadejakkeEndnu en Guideline, denne gang til den halve pris. Det er en glimrende jakke, hvis du ikke ønsker at spendere et større beløb på din vadejakke. Det er listens anden billigste jakke.

Stoffet er nylon (yderstof) og for i polyester, hvilket betyder at jakken holder dig tør på din fisketur. Her snakker vi 10.000mm vandtryk, igen betyder det, at indersiden af jakken holdes tør trods dårligt vejr.

På brystet er der to store bokslommer, som kan rumme det grej du har behov for. Ydermere en lomme på venstrebryst til mindre grej – fluer eller lignende. Jakken er kort, men er af en tungere kaliber. Den har lommer, der kan holde hænderne varme og velcrobånd på ærmerne, som kan justeres efter behov.

Guideline Kaitum Vadejakke er en flot og funktionel vadejakke, der fungerer godt til al slags fiskeri.

Simms Freestone Vadejakke Coal

Simms Freestone Vadejakke CoalSimms er det sidste mærke, som vi har valgt at fremhæve. De har lavet fiskeprodukter de sidste 40 år og har derfor masser af erfaring at trække på – det viser sig for enhver kvalitetsbevidst fisker. Den første vadejakke er Simms Freestone Vadejakke Coal – en velkendt kvalitetsjakke.

Materialet er her et 3-lags Toray Nylon. Det er ekstremt slidstærkt materiale, som holder vand ude og som samtidig er en varm og behagelig jakke. Jakken er 100 % vandtæt og har en rigtig god åndbarhed.

To store bokslommer til masser af grej, der er placeret på brystet. Ligeledes to lommer til at holde hænderne varme under en lang fisketur. Hætten kan justeres efter behov med 3-punkts justering.

Freestone er en rigtig god og super komfortabel jakke til fiskere af alle slags. Jakken er især foretrukken, når vejret er i den koldere ende, da jakken holder på varmen samtidig med, at den er åndbar og smidig.

Simms G4 Pro Vadejakke Wetstone

Simms G4 Pro Vadejakke WetstoneSidste jakke er igen af mærket Simms, hvilket igen betyder høj kvalitet. Jakken er i den tungere ende, økonomisk, til gengæld er G4 Pro en af de absolut bedste jakker på markedet i dag. G4 Pro er en nyhed fra 2020 – nyere bliver det næppe.

Materialet er et 3-lags Gore-Tex, som er fantastisk til at holde dig fuldstændig tør under fisketuren. Samtidig er materialet meget slidstærk og besidder god åndbarhed. G4 Pro scorer topkarakter i diverse test, hvor jakken udsættes for ekstrem behandling.

G4 Pro har hele 9 lommer. To rummelige brystlommer til masser af grej. To fleeceforet håndvarmer lommer, når vejret er i den koldere ende. Hætten kan justeres efter behov. Ligeledes kan ærmerne justeres/lukkes om håndleddet, uden at velcro eller andet bliver til besvær, da lukningen er dækket af et ydre ærme.

Du finder masser af smart og gennemtænkt udstyr på jakken, som fx en flip-ud vertikal flue/blink holder. Med andre ord er der tænkt på alt, hvad en fisker tænker han/hun behøver og måske mere til.

G4 Pro er, hvad alle fiskere drømmer om.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere