Put & Take Paradis

Put & Take fiskeri
4.8/5 (4 Reviews)

For en lystfisker, der skal tilbringe sin ferie med hyggeligt fiskeri ved en Put and Take sø, er Vestjylland det helt perfekte område. Her ligger søerne med få kilometers afstand, og du har derfor mulighed for at vælge, hvilken sø du synes bedst om. Og søerne er meget forskellige fra hinanden. 

De kan være naturlige søer, med meget få hjælpemidler, så det bliver en udfordring at fange fiskene, en kunstig sø eller strømvand, som langsomt flyder gennem smukke kanaler. Fiskene er også af høj kvalitet, så du kan sagtens medbringe dem og grille en stor regnbueørred sammen med familien.

DE TRE EKSPERTTIPS

 • Fisk med så tynde liner som du tør
 • Fanger du intet, så skift taktik
 • Læs reglerne inden du går i gang

FISKENE i Put and Take Søer

Det er hovedsageligt regnbueørreder, som bliver udsat i de danske ørredsøer, men også andre fisk, kan der være mulighed for. Bækørreden er i mange Put and Take vande. De bliver ikke så store, som regnbueørreden, men er til gengæld rigtig flot og mange siger den smager bedre end regnbueørreden. Herefter er der mange versioner af ørredarten, som tiger, guldkilde og fjeldørred. Det er med til at gøre en dag endnu mere spændende, når en ny art glider ind over netrammen.

Læs også om hvornår det er fiskesæson her

fisk i put and take sø

FISKE GREJ & FISKEUDSTYRET - Når du fisker i Put and Take Søer

En stang mellem syv til ti fod gør det meget godt. Søerne er ofte ikke særlig store og derfor har man ikke brug for at kaste langt. Kastevægten kan ligge mellem 5 til 30 gram. Kraftigere stænger har man ikke brug for. 

Ørreder er meget opmærksomme fisk og kan være meget sky. Derfor er det en god idé at bruge tynde liner eller forfang. Man kan ofte godt klare sig med 0,25 mm, men der er dage, hvor man skal ned på 0,20 mm, før de lader sig narre. Brug gerne fluorocarbon, da det er det mest gennemsigtige materiale i vand.

SPINNEFISKERI

Dette fiskeri er specielt effektivt, da man kan affiske en masse vand på kort tid. Specielt har små spinnere, woblere og blink været effektive i Put and Take. Ved at bruge en hægte, opnår man to ting. Det er hurtigt at skifte agn, hvis man vil prøve noget nyt, og så snor linen sig ikke, når man eksempelvis fisker med spinner.

MEDEFISKERI

Fiskeri med flåd eller fiskeri på bunden kan være uhyre effektivt, hvis man bruger det rigtigt. Det vigtige under dette fiskeri er, at fiske de rigtige steder, altså der hvor fiskene trækker forbi. Det er blandt andet ved skrænter. Fiskes der på bunden, er det godt at bruge en opsætning, hvor krogen kan glide frit igennem loddet. Det kan opnås ved at bruge gennemløbslodder.

Ved flådfiskeri gælder det om at finde den rigtige dybde. Det kan nemt opnås ved at fiske med et glideflåd. Her kan man nemt justere dybden og finde fiskene. Til agn bruges regnorm, maddiker, melorm, Powerbait, majs eller brød.

BOMBARDAFISKERI

Dette fiskeri er kort sagt aktivt medefiskeri. Man bruger et bombardaflåd i enten flydende eller synkende model. Og under har man et forfang på 2-3 meter. Forfanget skal være så tynd som muligt, men stærkt nok til at kunne give et godt modhug, når fisken tager maddingen. Som agn kan bruges orm, Powerbait, gummiorm, små blink eller spinnere.

Læs artiklen: Hvad er Bombarda Fiskeri?

Læs også: Hvad er et Bombarda flåd?

FLUEFISKERI

Denne type fiskeri kan specielt være effektivt, når fiskene er meget sky. I løbet af sommeren tager fiskene ofte insekter, på overfladen, og her er tørfluefiskeri den bedste metode. Ved fluefiskeri imiterer man insekter som lever ved søen. Der kan både bruges synkende og flydende liner. 

Brug gerne et taperet forfang på minimum en stanglængde og gerne længere. På den måde øges afstanden til den tykke og ofte farverige flueline. Fluer til Put and Take fiskeri er blandt andet Wolly Bugger, Pheasant tail og Montana nymfe.

Put and Take Vestjylland

Herunder finder du vores favorit Put & Take fiskesøer i vestjylland nær Hvide Sande.

klittens put and take

OPLYSNINGER

Klittens Put & Take
Sønder Klitvej 53
6960 Hvide Sande
Tlf. 2276 8781
Mobil 2032 1736

KLITTENS PUT & TAKE

Ca. 3 km syd for Hvide Sande og Årgab, ligger fiskesøen Klittens Put & Take. Denne fiskesø går blandt kendere for at være et ”sikkert kort” til fisketuren. Det skyldes blandt den meget høje vandkvalitet og ikke mindst den store mænge af stærke og kampvillige fisk. Søen får tilført frisk saltvand fra Ringkøbing Fjord som blandt andet er årsagen til dette. Søen indeholder en bestand af regnbue- og bækørreder på mellem 1 – 6 kg. Ikke sjældent fanges der også skrubber i søen. Søens imponerende areal på ikke mindre end 11.000 m2 byder på mange spændende muligheder, og udfordringer. Der må fiskes fra ca 30 minutter før solopgang til 30 minutter efter solnedgang. Søen fisker meget bredt – det vil sige man kan benytte alle gængse metoder i denne sø, ingen metoder lader til at være bedre end andre her. Der forefindes overdækket fiskerenseplads.

SERVICE

 • Parkeringsplads direkte ved søen
 • Overækket fiskerensningspladser
 • Toiletter
 • Grillplads
 • Overdækket siddepladser til 20 personer
 • Lejligheder til leje
oxriver fiskesø

OPLYSNINGER

Oxriver
Stampevej 3
6950 Ringkøbing
Tlf. 2962 3824

OXRIVER

Ca. 5 km nord for Ringkøbing ligger den vel nok skønneste, og mest afvekslende fiskesø i området, som byder alle lystfiskere en spændende oplevelse. Om man fisker med flue, blink, prop eller bund-agn kommer helt an på temperament. Søen har åben året rundt, og har mange arter at byde på så som regnbue, guld, bæk, tiger og kildeørreder samt helt udsættes dagligt fra eget dambrug ved søen. Dette fiskevand med sine kanaler, store og små søer tager man næsten aldrig hjem fra uden fisk på tasken.

SERVICE

 • Parkeringspladser tæt på søerne
 • Rensepladser
 • Toiletter
 • Overdækket grillplads
 • Eget røgeri er under opbygning
Klegod fiskesø

OPLYSNINGER

Klegod Fiskesø
Holmsland Klitvej 100
6950 Ringkøbing
Tlf. 9731 1311
Mobil 4014 6911

KLEGOD FISKESØ

I de naturskønne omgivelser på Holmsland Klit, mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, finder du Klegod Fiskesø (5 km nord for Hvide Sande). I to søer på tilsammen 12.000 m2 er du sikker på en god fiskeoplevelse. Vi udsætter regnbueørreder – og med Holmsland Klit som panorama er du sikker på en rig naturoplevelse året rundt. Omkring søerne er der borde, bænke og gode læforhold. I fiskehuset har vi en ny indrettet opholdsstue og en overdækket terasse med grill, samt dame-, herre og handicap toilet.
Vi har gode rensefaciliteter og en orme- og grejautomat samt en vekselautomat.

Lodbjerg hede fiskesø

OPLYSNINGER

Lodbjerg Hede Ørredsø
Klevevej 8
6950 Ringkøbing

LODBJERG HEDE ØRREDSØ

Lodbjerg Hede Ørredsø er beliggende i et smukt naturområde mellem hav og hede – få km nord for Søndervig. Søen, der er på 15.000 m2, indeholder altid en stor bestand af dejlige ørreder.

Der må kun fiskes med 1 stang pr. fiskekort. Orm kan købes i automat. Hunde og katte må ikke medbringes.

Nymindegab fiskesø

OPLYSNINGER

Nymindegab Ørredsø
Vesterhavsvej 301
6830 Nørre Nebel
Tlf. 7528 9222

NYMINDEGAB ØRREDSØ

Ørredsøen ligger ca. 1 km nord for Nymindegab i retningen af Hvide Sande i et meget naturskønt område mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. Der bliver regelmæssigt udsat ørreder i str. mellem 500 og 2000 gram, så der er store fangstmuligheder.
Fiskekortet kan købes ved søen – selvbetjening. For hvert fiskekort kan der fiskes med 2 fiskestænger, og der må fiskes mellem solopgang til solnedgang. Der er ikke toilet umiddelbart ved søerne. Vi er beliggende 8 km fra Nørre Nebel, Blaabjerg Kommune.

Søndervig fiskesø

OPLYSNINGER

Søndervig Put & Take
Holmsland Klitvej 126
6950 Ringkøbing
Tlf. 9733 7282
Tlf. 9731 1583

SØNDERVIG PUT & TAKE

Søndervig Put & Take Sø på 7.000 m2 er beliggende i smukt naturområde, mellem hav og fjord ca. 2 km syd for Søndervig. Området er handicapvenligt og der forefindes en servicebygning med toilet og renserum. Desuden er der grill og legeplads. Orm kan købes i automat.

Søen er åben hele året – servicebygningen fra 1. april til 1. november.

4.8/5 (4 Reviews)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *