waders-saet
lommekniv
Artiklens indhold
inf

Lommekniv til outdoor anvendelse

En lommekniv er et uændværlig stykke værktøj hvis men er lystfisker, jæger eller generelt tilhænger outdoor livet.

Der findes mange gode lommeknive, som victorinox swiss army og victorinox classic. Disse er nok de mest kendte lommeknive og det skulle være mærkeligt man ikke har støt på en af disse schweizerknive gennem sit liv. Det generelle for en god lommekniv eller schweizerkniv ,er at den ligger godt i hånden og rummer alle de stykker værkstøj, som en god foldekniv skal rumme. Er man lystfisker, så er en kniv et must, heldigvis er kniven fast inventar i en lommekniv. Ud over kniven skal du bruge en tang til at kunne fjerne krogen, hvis man ikke kan fjerne den med fingrene. En af de sidste vigtige ting er en lommekniv som kan klippe en fiskline over, så en saks er også et must.

Er du lystfisker skal din indeholde disse funktioner:

 1. Kniv
 2. Tang
 3. Saks
 4. Dåseåbner

Her kan du købe lommeknive

Lommekniv victorinox

Foldeknive fra Victorinox er nogen af de mest kendte på markedet. De fleste kender til den klassiske Schweizerkniv, som er kendetegnet ved de vinrøde sider og det lille logo et våbenskjold med et kors.

Forhandler

Pris

Se mere

grejfreak

Set til 521 kr.

Victorinox - Swiss Champ 91 mm

Denne lommekniv er en af de mest populære, da man ikke går ned på udstyr kontra den lave pris. Denne klassiske foldekniv er fyldt med knive, værktøj, kuglepen og meget mere. Denne foldekniv er så tæt på, som man næsten kan kommer når vi snakker multitools. Her under kan du læse mere om disse schweizerknive og finde dem på tilbud.

Den billige lommekniv

Her under finder du et udvalg af de bedste og billigeste lommeknive. Er behovet ikke et stykke multitool, men blot en let funktionel lommekniv til dig selv eller børn, så er disse foldeknive fra Opinel det perfekte valg.

Forhandler

Pris

Se mere

grejfreak

Set fra 90 kr.

Opinel - No 0/6 Carbon Steel 7 cm blad

Den billige løsning til lav pris

Lommekniven fra Opinel er det perfekte valg hvis du mangler en lækker foldekniv, som kun skal kunne skære eller snitte. Disse foldeknive findes også i børne venlige modeller, der ikke har nogen spids.

Du kan købe en Opinel foldekniv fra blot 84kr

Flere Opinel modeller kommer med deres anerkendte låsesystem, som gør at men ikke kommer til at klemme kniven ned over fingerne ufrivilligt. Denne funktion er også rigtig god når det kommer til børn. Så alt efter hvor stor barnet er kan man finde en Opinel lommekniv, som passer til behovet, uden man skal være bange for stikskader.

Se mere omkring hvordan denne pris bevidste lommekniv virker her.

Lommekniv med træskaft

Forhandler

Pris

Se mere

grejfreak

Set til 639 kr.

Härkila - Lagan Lommekniv 9,5 cm

Denne lommekniv har et skæfte af ahorn, som giver et super flot udtryk. Foldekniven fra Härkila hedder Lagan og er 9,5cm lang. Denne kniv kan altså dække de fleste behov.

Denne lommekniv er en meget let foldekniv, som kan betjenes med kun én hånd. Kniven er yderst elegant i udformningen og har et flot dekorativt lyst træ-skæfte i ahorn. Den er med sidelås og meget let at rengøre, hvilket er en stor fordel i felten, hvis man skal anvende kniven til behandling af fødevarer. Knivbladet fremstår i 100% rustfrit AUS-8 stål, der er utroligt stærkt. Grebet er 100% ahorntræ og skeden er hurtigtørrende nylon.

God lille lommekniv

Forhandler

Pris

Se mere

grejfreak

Set til 399 kr.

Leatherman - Squirt PS4 Multi-Tool

At eje en Leatherman Squrt PS4 er som at have en hel værktøjskasse i din nøglering. Denne lille lækre lommekniv fåes i tre forskellige farver. Den er produceret med et stærkt aluminiums håndtag og rummer funktioner som fjederbelastet tang, kniv, saks, oplukker mm.

Bedste lommekniv

Forhandler

Pris

Se mere

grejfreak

Set til 699 kr.

Willumsen Copenhagen - Red E Foldekniv

Red E er en super god foldekniv fra Willumsen Copenhagen. Lommekniven er udstyret med et 70mm blad. Foldekniven er det perfekte valg til det almindelige hverdagsbrug. Foldekniven er god at have i lommen, når der skal løses problemer i udelivet eller på lageret. Red E Foldekniven fra Willumsen Copenhagen er udstyret med et rigtig godt greb, så man får det bedste ud af kniven samtidig med, at fingrene er godt beskyttet.

Forhandler

Pris

Se mere

sportdres fiskegrej

Set til 999 kr.

Shenanigan Tactcical Tanto foldekniv

Profseionelle knivmager Ken Onion bruger sin viden til at lave den perfekte taktisk kniv. Der er ikke sparet på funiktionaliteten og designet på denne Shenanigan Tanto foldekniv. Denne taktiske knivversion af den originale brugshest Shenanigan har en tanto-klingeform, der med sin super skarpe spids er det perfekte redskab til at pierce bløde materialer, som fisk, skind osv. Bladet er et high hollow grind af sort titanium, som giver et baberblads skarp kniv æg.

Forhandler

Pris

Se mere

korsholm

Set til 699 kr.

Buck Me Omni Hunter Mossy Oak Orange foldekniv

Den ultimative foldekniv med super kraftfuld 420HC klinge i rustfri stål. Skæftet er af plast med et Realtree Xtra grøn Camouflage look. Denne lommekniv er letudfoldelig og kan hurtig komme i brug. Foldeknivens åbne position er sikret af en lås, så den beskytter fingerne mod at blive klemt. Skæftet har et lækkert ergonomiske design, som gør at kniven ligger meget behageligt i håndfladen. Foldekniven leveres med nylon skede.

TIP: God til jagt og fiskeri !

Oversigt over lommeknive

Aktuelle tilbud lige nu, på lommeknive

lommekniv regler

Lommekniv regler

Er du usikker på lovgivningen omkring blankvåben og her under knive, så læs med her. Det er sådan at det er nemlig ikke alle typer af knive, som er lovlige at være i besidelse af og nogle knive kræver blankvåben kræver også en særlig våbentilladelse fra politiet. Her under finder du en liste over de knive, som kræver en tilladelse.

 • Knive beregnet til stød
 • Springknive og springstiletter
 • Faldknive og faldstiletter
 • Foldeknive med todelt skæfte, hvis klingen kan foldes ud ved brug af hånd
 • Knive konstrueret til at hænge om halsen eller skulderen, således de kan trækkes med en hånd
 • Kastestjerner, kasteknive, kasteøkser o.l.
 • Blankvåben der fremtræder som en anden genstand, f.eks. kårdestokke
 • Knive med en klinge på over 12 cm

DER FINDES EN UNDTAGELSE! ( VIGTIG information)

Dolke og knive der har en klinge på mere end 12 cm er dog undtaget fra forbuddet og der med kravet om en våbentilladelse fra politiet, hvis kniven eller dolken KUN anvendes til et anerkendelsesværdigt formål. Det vil sige, at du gerne må have din jagtkniv med på jagt, eller din fiskekniv med på fisketur, eller din arbejdskniv hvis du bruger den på arbejde og din spejderdolk i bæltet, når du er til spejder.

Betingelsen for anvendelsen også, at kniven skal være lavet til det konkrete formål, som du ønsker at bruge kniven til. Du må derfor ikke tage en slagterkniv med på spejderturen , og din jagtkniv må udelukkende bruges til jagt.

Læs mere om knivloven her: https://www.legaldesk.dk/artikler/knivloven

Lommekniv længde - Hvor lang må en lommekniv være?

Som udgangspunkt må din klinge på kniven max være 12cm, ved mindre der er tale om en anerkendelsesværdigt formål.

Knivloven skelner mellem længderne på knivene. Længden af klingen måles fra skæftet og ud til spidsten af knivægget. Årsagen til, at klingelængden måles helt inde fra skæftet af er, at klingens fulde længde tages i brug, hvis kniven anvendes som et stikvåben.

Se populære lommeknive

lystfisk-banner
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere