LYSTFISKERI​

Bombarda fiskeri

Om Lystfiskerguiden - Alt om Lystfiskeri

Lysfiskerguiden er mediet, hvor du som nybegynder såvel som erfaren lystfisker finder tips og tricks til lystfiskeri samt aktuelle nyheder om alt, der rører sig inden for lyst- og fritidsfiskeri.
Her på siden finder du dermed informationer om alt det, der har med lyst- og fritidsfiskeri at gøre.
Vil du gerne finde tips til, hvor du kan fange fisk, hvornår du kan fange dem og hvordan du gør? Eller vil du bare gerne holdes opdateret om, hvad der sker inden for lystfiskeri i Danmark?
Så er du havnet det rette sted.
Vi bringer nyheder, tips og tricks til lystfiskeri i hav, å, put & take og fjorde i Danmark.

Nyeste Lystfisker Artikler

Hvad er lystfiskeri?

Lystfiskeri er fiskeri på hobby- og fritidsplan for dem, der elsker at sætte fiskestangen i vandet og hive fisk op enten for at nyde dem til middagen derhjemme eller for oplevelsens og hyggens skyld. Faktisk er det en af de mest populære hobbyer og fritidsinteresser i Danmark!

Lystfiskeri er en hobby, der kan dyrkes året rundt de fleste steder i landet. De mange fiskesteder rundt om i Danmark har hver deres højsæsoner alt afhængig af den fisk, der fiskes efter. Med andre ord betyder det, at der mere eller mindre altid er højsæson for en eller flere fiskearter.

Fritidsfiskeri foregår typisk med fiskestang, garn, ruser eller andre lette håndredskaber, som for eksempel spyd, harpun eller net til undervandsfiskeri. Lystfiskeri behøver ikke kun dreje sig om at fange fisk for at servere dem på tallerkenen derhjemme – men kan også være for blot at fotografere, veje eller beundre sin fangst for derefter at sætte den ud igen.

Som lystfisker i alderen 18 til 65 år skal man have et gyldigt fisketegn for at dyrke lystfiskeri i Danmark. Derudover må man som lystfisker ikke sælge sin fangst.

lystfiskeri

Hvorfor dyrker vi lystfiskeri?

Vi dyrker lystfiskeri, fordi vi slapper af, mens vi gør det. Når vi tager afsted for at fiske, kommer vi ud i naturen og følger den på dens præmisser. Naturen er sammen med lystfiskeriet et åndehul, hvor vi kan finde fred og tid til os selv.

Lystfiskeri kræver stor tålmodighed, og at man giver tingene tid til, at de tager den tid, ting tager. Når det er præmisserne, falder roen helt automatisk over os – og det er det fantastiske ved fiskeri!

Når fisken så endelig bider på krogen, er glæden desuden også rigtig stor. Det er den, fordi det kan være en fisk, vi har kæmpet for at fange i lang tid, en speciel fisk eller vores første fisk fra en sø eller andet vand, vi ikke har fisket ved før.

Når vi tager afsted på fisketur, ved vi også godt, at der ikke er nogen garantier for at fange noget. Men derfor har vi stadig ladet vores batteri op og fået slappet af. Hvis den ønskede fisk så ovenikøbet er bidt på, er energiniveauet tilmed også i top.

Hvorfor elsker du at fiske?

Annonce
Seneste artikler

Meld dig ind i Lystfisker Klubben

Nye artikler, rabatter, fiskealarm og adgang til den lukkede klub