Sådan får du råd til nyt fiskegrej

penge
Artiklens indhold
inf

 

Med foråret kommer også fiskesæsonen, og så er det på tide at hente fiskegrejet frem, polere det og tjekke, hvad der mangler eller skal erstattes. Husk også at forny fisketegn, og det kan heller aldrig skade at opfriske din viden om fisk og fiskeri.
Det er vigtigt og i alles interesse, at alle, der fisker også køber fisketegn. Danmark er et af de få lande i verden, hvor du ikke kun på kysten, men også i indlandssøer og åer frit må fiske – hvis du har fisketegn. Den eneste undtagelse her er privat ejendom og put and take søer. Her er det ejerne, der bestemmer reglerne.

Reglerne for fisketegn

Husk at det aldrig bliver accepteret som undskyldning for lovbrud, hvis du påstår ikke at have kendskab til regler og love. Så få styr på dit fisketegn!
Der findes to typer: Et til lystfiskere og et til fritidsfiskere. Alle mellem 18 og 65 år skal have fisketegn for at fiske i Danmark, og indtægterne fra fisketegn bruges til fiskepleje, restaurering af vandløb og udsætning af fiskeyngel. Jo mere lidenskabelig en fritids- eller lystfisker du er, jo mere er det derfor i din interesse at alle køber fisketegn.

Her finder du pengene til nyt fiskegrej

Selvom fisketegn er billige, er fiskegrej det ikke. Hvis du også vil fange fisk for dit fisketegnkontingent, har du brug for det rigtige grej. Rimeligt gode fiskestænger kan du nogle gange finde på tilbud i supermarkeder til ganske få penge. Men hvis du har brug for vaders, eller endda scuba gear til harpunfiskeri, så er du i et andet prisleje. Så får du måske brug for et lån.
Lån til større enkeltudgifter er meget populære og nemme at få. F.eks. kan du nemt og hurtigt få et lån via MONEYBANKER. Vær dog opmærksom på at det i fremtiden med sikkerhed ikke bliver nemmere at låne penge til forbrug. Fra 1. juli kommer der nemlig nye love, som vil gøre mange af de populære kviklån umulige.

Lystfisker eller fritidsfisker – hvad er forskellen?

En fritidsfisker fisker med passivt grej som garn og ruser og må bruge båd til det. Som fritidsfisker fisker du næsten som en erhvervsfisker, dog med minde grej og i mindre omfang. Her gælder også en anden aldersgrænse. Hvor alle under 18 godt må fiske med stang uden fisketegn, er den lavere aldersgrænse for at fiske med passive redskaber på 12 år. Og der er ingen øverste aldersgrænse for fritidsfiskeres fisketegn.
En fritidsfiskers fisketegn koster 300 kroner og der findes kun årskort.
Lystfiskere fisker med stang eller harpun, som også kaldes for aktive redskaber. Her gælder aldersgrænsen 18- 65 år, og du kan både købe dagskort, ugekort og årskort. Et dagskort koster i 2020 40 kroner, et ugekort 130 kroner og et årskort 185 kroner.
Det er således en ganske billig hobby at dyrke, som langt de fleste kan finde råd til at betale for – og så kan du fange din egen aftensmad i ny og næ.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere