Beluga Stør
Artiklens indhold
inf

Størarter

Det er meget populært at fiske efter stør i Danmark. Mange put and take søer er begyndt at udsætte dem og mulighederne bliver hele tiden flere. Hvilke størarter der findes i Danmark, og hvad der kendetegner dem, hvordan du fanger dem og meget andet, læser du mere om her. 

Beluga Stør

Belugastør

Latinske navn: Huso huso

I Danmark kan du fiske efter belugastør. Hvis den har gode forhold i naturen, bliver den op til næsten 8 meter i længden. Rekorden for en belugastør er en hun fra floden Volga i 1827, der vejede 1.1571 kilo og var 7,2 meter lang. 

Hvor fanger man belugastør?

Du finder og fanger belugastør i mange danske put and take søer sammen med størarter som diamantstør og hvid stør. Du skal dog genudsætte den igen, hvis du fanger den, da der er tale om catch and release fiskeri. 

Fisketider for belugastør

Du fanger belugastør hele året rundt. Dog er det svært om vinteren, hvor den ikke er særlig aktiv.

 

Hvilket grej bruger man til at fange belugastør med?

Ønsker du at fange belugastør, kan du gøre det ved at bruge de fleste typer agn med pellets eller fiskestykker. Især makrelstykker, sild eller skaller er godt at bruge.

Sibirisk Stør

Sibirisk stør

Latinske navn: Acipenser baerii

Den sibiriske stør vejer normalt omkring 65 kilo med stor variation i de danske vandløb. Den har en lang levetid og kan således blive op til 60 år. Den bliver sent kønsmoden og gyder i stærk strøm.

Hvor fanger man sibirisk stør?

Sibirisk stør er at finde i nogle af de danske put and take søer. Her vil de som oftest være sat ud sammen med andre størarter. Når eller hvis du fanger en sibirisk stør, skal du genudsætte den igen.

Fisketider for sibirisk stør

Du kan være heldig at fange sibirisk stør hele året rundt i de danske put and take søer. Dog skal du være mere tålmodig om vinteren, da de ikke spiser så meget og dermed ikke er så aktive.

Hvilket grej bruger man til at fange sibirisk stør med?

Selvom sibirisk stør kan være svær at fange, har du dog den største chance for at gøre det, hvis du anvender pellets, fiskestykker, rejer og orm, som er blandt dens favoritter.

Hvid stør

Latinske navn: Acipenser transmontanus

Den hvide stør er blandt de største størarter med en længde på mere end 6 meter, når de er størst. Den har karakteristiske tråde på snuden, en udtrækkelig mund samt en hajlignende halefinne. Derudover har den hvide skæl langs siden samt en hvid skygge på den nederste del.

Hvor fanger man hvid stør?

Ligesom de andre størarter fanger du den flotte og hvide stør i de danske put and take søer. Dette er de eneste steder, hvor du har muligheden, da den ikke findes naturligt i Danmark.

Fisketider for hvid stør

Som med mange af de andre størarter har du størst chance for at fange den i forår- og sommermånederne, hvor temperaturen er varm. Du kan være heldig at fange den året rundt. Dog er chancerne minimale om vinteren.

Hvilket grej bruger man til at fange hvid stør med?

Du har den bedst mulige chance for at fange hvid stør, hvis du bruger lange, kraftige stænger, stangholdere med bilmeldere, bollies og pellets samt store fastspolehjul. Den går desuden efter agn som orm og rejer.

Diamantstør

Latinske navn: ACIPENSER GUELDENSTAEDTII

Diamantstøren kan kendes på sin langstrakte krop, den lange halefinne samt dens tydelige benplader, som løber langs siden og på ryggen. Den har desuden skægtråde foran munden. Diamantstøren går også under navnet russisk stør.

Hvor fanger man diamantstør?

Du fanger diamantstør i mange danske put and take søer, hvor de ofte bliver sat ud sammen med andre størarter såsom belugastør og hvid stør. I put and take søerne må du gerne fange diamanstør, men du skal altid genudsætte dem igen.

Fisketider for diamantstør

Du har mulighed for at fange diamantstør hele året rundt. Dog er det svært om vinteren, hvor den ikke spiser så meget, da vandet er koldt.

Hvilket grej bruger man til at fange diamantstør med?

For at få succes med at fange diamantstør bør du bruge pellets, Powerbait, orm, rejer og fiskestykker. Brug også gerne lange kraftige stænger, store fastspolehjul eller stangholdere med bidmeldere.

Knæk og bræk!

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere