Den bedste fluestang til kysten 2023

fluestang
Artiklens indhold
inf

Fluefiskeri er enormt populært i Danmark. Det skyldes nok at kysten strækker sig hele vejen rundt om landet. Mange tyske fluefiskere tager også rejsen op til Danmark for at benytte sig af de mange lystfisker muligheder langs kysterne.

Indholdsfortegnelse

Hvilken fluestang skal du vælge?

Når man dyrker fluefiskeri, er grejet som alle andre hobbyer en forudsætning at udstyret er iorden, for at det bliver en succes. Måske du er erfaren lystfisker, eller måske du er helt ny indenfor fluefiskeri.

Vi har derfor udarbejdet en guide til fluestangs valg. Du får en kort beskrivelse af de enkelte fiskestænger, og en forklaring omkring dens egenskaber, samt et link til hvor du kan købe fluestangen.

De 8 bedste fluestænger til kystfiskeri i 2021

Vi siger nu 2021 og udvalget af fluestænger i fluestangs junglen er ikke blevet mindre.
Det kan derfor for mange, være uoverskueligt at danne sig et ordentligt overblik over hvilken fluestang der passer bedst til dig.
Her får du et overblik over de 7 mest populære fluestænger

Fluestængerne

I guiden her omtaler vi fluestænger som Guideline, Orvis, xstream, vision og flere.
Fluestangsguiden er lavet på baggrund af indsamlede informationer om disse stænger på nettet, samt med udgangspunkt i lystfiskeres interesse for disse stænger.

dvs. her er vist de mest populære fluestænger som blev solgt sidste år

Bedste fluestang til kystfiskeri

Vision Kust Fluestang

Spørger du fluefiskeren, kan svarene være mange her.
Der findes desværre ikke et endegyldigt svar på den perfekte fiskestang.
Det kommer helt klart an på hvad dine præferencer er, og hvad du ønsker at fiske efter.
Vi har dog alligevel fundet denne stang, som vi mener kunne være et godt svar på den bedste fluestang til kystfiskeri.

Navnet er KUST – Vision Kust. Som navnet bærer præg af, er Visions fluestang specielt udviklet til netop kystfiskeri. En 4-delt fluestang på 9’ fod. 

Vision lover med sin kust stang en kraftig aktion, med en hurtig recovery speed og en endnu bedre kasteoplevelse. 

Fluestangen er det perfekte valg, når der fiskes efter havbars, havørreder, multe og mange andre fisk. Denne fluestang er naturligvis lavet i saltvandsbestandige materialer.

Fluestangen fra fremtiden

Arcticsilver Zense

Arcticsilver Zense er i en klasse helt for sig selv, med den futuristiske udtryk, og udførelse.

Arcticsilver har virkelig overskredet nogle grænser, og taget nogle chancer ved pludselig at tage den traditionelle fluestang, og genopfinde den, og bryde alles fantasier om en fluestang.

Med denne Free-flex stang skulle du efter sigende kunne arbejde endnu mere på dine kasteevner, uden at pille ved din kastestil.

Fluestangen er også velegnet til kystfiskeri, og kommer med en medium / fast aktion.

Har du mod på at prøve noget nyt og anderledes? Så foreslår vi denne stang.

Letvægts Fluestangen

Guideline LPXe 2017

Den klassiske LPXe serie fra Guideline, er blevet genopfundet, fornyet og forbedre fra top til tå. Du får her en let fluestang, i dejlige og topudførte materialer. Et design som ikke er til at stå for, og med en endnu bedre aktion. Fluestængerne i den nye LPXe serie er nu endnu lettere, ekstremt godt velafbalanceret og en del hurtigere.

Klingen på fiskestangen har også fået hastigheds forbedringer, og det samme gælder stangens styrke.

Guidelines LPXe fluestænger er virkelig lækre, og vejer tæt på næsten ingenting.

De fås helt ned til 87 gram, og op til 298 gram.

UL Fluestangen

Orvis Helios 3 Distance

Orvis Helios 3 Distance, er fluestangen der kun næsten vejer det samme som en pakke gær. Med sin minimalistiske vægt på hele 79 gram, er det virkelig en stang for sig selv.

Du får her en stang med ekstrem nøjagtighed, og mulighed for lange kast.

Det siges at denne stang er den mest præcise og længstkastende fluestang Orvis har skabt.

Skal du forkæle dig selv, er dette altså stangen du bare må have.

Nårh ja, og så får du forresten lige 25 års garanti på fluestangen oven i hatten.

Bedste allround / multi fluestang

Orvis Clearwater 2019

Orvis Clearwater 2019 fluestangen er en perfekt medium / fast aktions stang til både kystfiskeri, åfiskeri og søfiskeri. 

Denne Orvis fiskestangs model er en større opgradering af deres forrige modeller, og kommer med bla. slangeøjne og skydeøjne i krom.

Du får naturligvis også 25 års garanti på denne 4-delte stang.

Kvalitets Fluestangen

Xstream Opus One

Xstreams Opus One er fluestangen til fighteren og den store kæmpende fisk.

Opus bliver produceret på en af verdens største stangfabrikker, og der benyttes KUN kvalitetsmaterialer til denne stang. 

Dette er fiskestangen du kaster langt med uden problemer. Med denne kvalitets flue fiskestang får du virkelig noget for pengene.

Er du i tvivl om du skal købe den anden dyre stang til 7.000kr, så prøv lige denne fluestang af inden.

Den solide fluestang

Guideline NT8 Four

Guideline NT8 Four Fluestangen er virkelig en lækker stang.
Her er absolut ikke sparet på noget. 

Her får du samtidig en letvægtsstang, udført i premium lækkert cork, og nano matrix carbon. Tag dit fluerfiskeri til næste niveau.

Med NT8’eren har du en præcis fluestang med medium / fast aktion, og en fænomenal recovery. Denne stang siges at være en af de stærkeste fluestænger Guideline nogensinde har lavet, samtidig med at de også er de letteste.

Der kunne skrives mange ting om denne “toppen af poppen” fluestang.

Men du skulle i virkeligheden tage at prøve den selv, det er en oplevelse for sig selv.

Bedste Fluesæt / fiskesæt

Abu Diplomat Fluesæt

Skal du hurtigt igang, eller måske blot afprøve om fluefiskeri er noget for dig?

Så prøv det af med denne fluesæt til en rigtig billig pris.

Du får her en rigtig fin fluestangs sæt fra Abu Garcia, som indeholder både fluestang, fluehjul, med monteret bagline, flueline og forfang. Fås i 2 klasser. til både kystfiskeri og put and take fiskeri.

Konklusion

Hvilken fluestang skal du så vælge som din næste fiskestang til samlingen? Valget er altid svært. Er du i tvivl om hvor du står, og er 7.000kr for meget for dig, så foreslår vi Xstream meget roste fluestang, til en virkelig favorabel pris. Skal du forkæle dig selv, og elsker du følelsen af en ny fiskestang i bedste Bang og Olufsen stil? Så skal du helt sikkert være den heldige ejer af en Orvis Helios 3 Distance eller den lækre Guideline NT8 Four fluestang. Er du i tvivl om hvor du står, og er 7.000kr for meget for dig, så foreslår vi Xstream meget roste fluestang, til en virkelig favorabel pris. Skal du forkæle dig selv, og elsker du følelsen af en ny fiskestang i bedste Bang og Olufsen stil? Så skal du helt sikkert være den heldige ejer af en Orvis Helios 3 Distance eller den lækre Guideline NT8 Four fluestang.

Fandt du ikke fluestangen som passer til dig? så se hele udvalget her

Fluestangs Ordbogen

Fluestangs klasse

Når man skal vælge den rigtige klasse, skal man blot huske følgende:
Skal du bruge fluestangen til kystfiskeri, er en klasse 6-8 at foretrække.
Fisker du i put and take er en klasse 5-6 det bedste valg.

En klasse 4 vil her blive alt for blød.

Det leder os hen til at en Fiskestang i klasse 7 faktisk er den mest anvendte, da den både kan bruges til put and take fiskeri, i åen og på kysten

Fluestangens materiale

De fleste fluestænger er efterhånden udført i carbon. da dette giver en ekstrem holdbar, og letvægts fiskestang som kan holde til meget

Længde på fluestang

Længden afstemmes efter det som stangen skal bruges til, det vil sige den 14 fods 2 håndsstang ikke er rigtig god i den lill lokale bæk, og vil i øvrigt også være for langsom at bruge, og svær at komme til med, undtaget i den Norske elv, eller på Skjern Åens bredder hvor der er god plads til bagkastet. 

Ofte er det også udfordrende at komme nogle klasser ned, da det øger spændingsmomentet under fiskeriet, og grov fisk på let grej kan tænde figther genet i mange en fluefisker.

Kastevægt fluestang

Det er meget vigtigt at linen man køber er afstemt til den flusestang men har. Begge yderligheder, som for tung line eller let line er galt. 

Hele ideen omkring forholdet mellem fluestangen og fluelinen, er at disse er afstemt i balance med hinanden, sådan at fluelinen i kastet trigger, og udnytter stangens evne til at flytte linen hen holdsvis frem og tilbage i kastet, og endeligt skyde linen når dette punkt opnåes. 

Man kan betragte det lidt som en vægt skål, kommer der for meget i, i den ene side, ex for kraftig line, hænger vægten fast kan ikke flyttes særligt nemt. Spørg i din lokale grejbutik, de har helt styr på tingene.

Fluestangens Pris

Lige her gælder det gode gamle motto om at man får det man betaler for. Dermed ikke sagt at billigere fluestænger ikke er gode, men carbon, som stængerne er lavet af idag er ikke billigt, og processen kan variere fra fabrikat til fabrikat, hvilket igen har indflydelse på prisen. 

Vores holdning er at man skal kigge på et helt brand som en helhed, og koster den bedste stang her 1.500 kr, altså topstangen, behøver den ikke nødvendigvis at være væsentligt dårligere kastende end en anden topstang i et andet brand, dette er dog ikke en garanti, men vejledende.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere