korsholmdk

Lystfiskerens guide til fiskegrej

Det er så hyggeligt at være på fisketur enten sammen med vennerne eller sammen med ens familie. Men inden man tager afsted, er det vigtigt, at man har fået styr på alt ens fiskegrej. Det er nemlig vigtigt, at fiskegrejet er i orden, når man tager på tur, da du ikke købe noget nyt grej, mens du er ude i naturen – alt afhængigt af hvor du fisker henne selvfølgelig. Men grundreglen er, at du skal have styr på grejet, så du har det hele med og ved, hvor alting er henne.

Fiskegrej er mange forskellige ting, da man på en fisketur ikke blot kan nøjes med en fiskestang. Du bliver også nødt til at have styr på fiskekniven, maddingen, endegrej, som spinnere, woblere og blink, og line. Dette er endda blot nogle af de ting, du skal have styr på, for du skal jo også have noget ordentligt tøj og måske en beholder til det, du fanger. Der er derfor mange elementer, som hører ind under fiskegrej.

Se aktuelle tilbud fra

Artiklens Indhold

Stort udvalg af fiskegrej

Som du kan læse i ovenstående, findes der rigtig meget forskelligt fiskegrej, hvilket blandt andet skyldes, at der findes mange forskellige og gode mærker inden for fiskegrej, men også alt efter hvad du fisker efter. Du skal eksempelvis bruge forskelligt fiskegrej til en fladfisk og til en ørred.

I nedenstående video ser du, hvordan du bedst muligt fanger en fladfisk – hvilket du eksempelvis gør med farverigt svingblad, idet fladfisk er meget nysgerrige, hvorfor de søger hen mod farverne:

Når man tager på fisketur, er det jo lidt af en videnskab, idet der findes så meget forskelligt fiskegrej. Men det handler blot om at finde noget fiskegrej, som er i en høj kvalitet, så du er sikker på, at der er kvalitet nok i linen og stangen til at kunne hale fisken ind, hvis der er bid.

Derudover skal kvaliteten også være i top, da fiskeri finder sted udenfor. Det er derfor et fugtigt – ja vådt – miljø, hvorfor en fiskekniv eksempelvis skal være i rustfrit stål.

Bedste fiskegrej

Der findes meget godt fiskegrej, og typisk bliver det en smagssag, hvilket mærke, man mener, der er bedst. Én ting er sikkert, og det er, at kvalitet og pris går hånd i hånd. Det bedste fiskegrej kan derfor godt være i et højt prisleje, men hvis du er nybegynder og først lige er startet med at fiske, så kan du sagtens finde noget fiskegrej i et rimeligt prisleje i en god kvalitet.

Et af de vigtigste elementer til en fisketur må jo være en fiskestang. Du kan se, at der for det første findes rigtig mange forskellige fiskestænger, idet du også vælger en fiskestang efter, hvilken slags fiskeri, du gerne vil lave. Dette kan eksempelvis være fluefiskeri eller spinnefiskeri. Derudover er der også mange mærker, som laver modeller ud fra fiskeri-typen.

Det bedste fiskegrej, som du kan finde, er derfor fiskegrej, der passer til den type fiskeri, som du skal foretage dig. Derudover skal kvaliteten også vægtes højt, da det jo er sjovest at have noget fiskegrej, der rent faktisk kan holde til at blive brugt.

Hav altid fiskegrejet i orden

Klimaet, naturen og havene er meget i fokus, da der ligger rigtig meget fiskegrej i havene. Det er derfor vigtigt, at du altid har styr og orden på dit fiskegrej, så det ikke pludseligt ender i naturen og derfor er med til at forurene. Ud over at det er godt for naturen, at du har styr på fiskegrejet, så vil det også gavne dine fisketur.

Hvis du har fiskegrejet i orden, vil du kunne få en bedre fangst – ikke fordi man fanger mere med orden i sagerne, men fordi du ved, hvor alt dit grej er henne, når du skal bruge det. Eksempelvis er det vigtigt, at du ved, hvor fangstnettet er, så du hurtigt kan få fat i det – eller fiskekniven, når du har halet fisken i land.

Derudover er det også vigtigt, at dit endegrej ikke er rodet sammen, så du bruger noget forkert eller ikke kan finde den rette wobler eller spinner. Hav styr på fiskegrejet, da du på den måde vil få en afslappende oplevelse på fisketuren – hvis alt er rodet sammen, kan det hurtigt blive ret kaotisk.

Oversigt over fiskegrej

Hvis du er ny inden for fiskegrej, kan det være meget rart at se en oversigt over, hvad du egentlig skal have med på en fisketur. Der findes nemlig rigtig meget fiskegrej, som en nybegynder ikke har en chance for at vide, hvad er. Vi har derfor lavet en oversigt over fiskegrej som spinner, wobler og blink. Derudover kan du også få et indtryk af, hvad du egentlig skal have på, når du tager på fisketur.

Beklædning kan eksempelvis være waders, der er specielt egnet til fluefiskeri. Derudover handler beklædning om sund fornuft – altså tag tøj på efter vejret.

Fiskegrejs Tilbud med over 50% i rabat

5 typer fiskegrej, du altid skal have med

Vi har opstillet de fem vigtigste typer fiskegrej, som du skal tage med på fisketur. Hvis du er nybegynder, vil du kunne klare dig med det her, men har du meget erfaring inden for fiskeri, så ved du også, at man bliver mere og mere afhængig af mange forskellige typer fiskegrej – hvorfor fem typer ikke længere er nok. Men vi anbefaler, at du altid har de fem nedenstående typer fiskegrej med, så skal du nok få en hyggelig fisketur med en god fangst:

Når man tager på fisketur, er fiskestangen selvfølgelig én af de vigtigste elementer, men en fiskestang er ingenting uden endegrejet. Derudover er det også vigtigt at tage en fiskekniv med, da en fisk skal slås ihjel og renses hurtigt efter, at du har halet den op af vandet.

Ekstra line er altid vigtigt, da den kan springe – har du ikke en ekstra med, så bliver det svært at fiske. Sørg derfor for, at der altid ligger ekstra line i din taske. Derudover er et fiskenet også væsentligt, så du har lidt mere kontrol over fisken, når den kommer op til overfladen.

Hvis du har plads til en sjette ting i tasken, så skal du næsten tage et målebånd med, så du kan se, hvor stor en fisk du har fanget.

lystfisk-banner
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Annonce
Seneste artikler

Meld dig ind i Lystfisker Klubben

Nye artikler, rabatter, fiskealarm og adgang til den lukkede klub