lovpligtig fisketegn danmark
Artiklens indhold
inf

I Danmark skal alle mellem 18 og 65 år have fisketegn for at kunne fiske i offentligt tilgængeligt fiskevande. De eneste fiskevande, som dermed er fritaget, er private Put & Take søer

Fisketegnet kan indløses på posthuse, turistkontorer og i de fleste grejbutikker i området.

Der er ingen øvrige krav forbundet med indløsning af fisketegn.

Fiskerikontrollen fører jævnligt kontrol med at lystfiskerne har indløst deres fisketegn. Fisketegnene kan købes som dag-, uge- eller årskort. Skal man være her mere end 1 uge kan det godt betale sig at købe et årskort, da det gælder til samme dato året efter.

Fisker man i åerne i området, skal der betales for denne fiskeret ved siden af fisketegnet.

Læs mere på www.fisketegn.dk

 

Find fredningstider og mindstemål her

fisketegn danmark

Er det forbudt at fiske uden fisketegn?

At fiske er noget, som folk i alle aldersgrupper nyder at beskæftige sig med. Grunden til dette er blandt andet, at det aldrig er til at vide, hvad der gemmer sig under overfladen, det er en kamp med naturen, og der er en helt særlig ro over det. 

Fiskeri er noget, som du kan beskæftige dig med alene, men det er også noget, som du kan nyde sammen med dine venner og familie. Lyder fiskeri som noget for dig, bør du sætte dig godt ind i, hvad der er af regler inden.

Læs artiklen: Waders guiden

Skal du have et fisketegn / fiskekort?

I Danmark findes der forskellige former for fiskesteder. Du kan blandt andet vælge at fiske ved put-and-take, som oftest er betalingssøer, hvor der gælder en række regler. Du kan også vælge at fiske ved kysten eller i søerne rundt om i landet. Her vil du ofte kunne fiske gratis, men det afhænger af området. Ved de steder, der går under betalingsfiskeri, skal du betale for et fiskekort, der giver dig lov til at fiske ved det pågældende område. Dog er det vigtigt, at du respekterer det dyreliv, der lever der.

Rundt om i landet kan du finde mange steder, der går under frit fiskeri. Det vil sige, at du disse steder ikke skal betale noget for at fiske her (ud over fisketegnet). Ofte vil disse søer ligge i statsskovene. Ved de søer, der går under frit fiskeri, vil det ikke være nødvendigt med et fisketegn i følgende tilfælde:

  • Hvis du er under 18 år
  • Hvis du er over 65 år

Er du i alderen 18 til 65 år, er det vigtigt, at du vælger at købe et fisketegn – uanset hvor du fisker, også hvis det er ved områderne for frit fiskeri i offentlige vande (eneste undtagelse er put-and-take søerne som er private). I denne aldersgruppe er det nemlig ulovligt at fiske uden et gyldigt fisketegn. Overvejer du at begynde at fiske, er det derfor vigtigt, at du købe dig sådan et hurtigst muligt.

Du har tre muligheder, når du køber fisketegn:

  • Dagskort til 40 kr.
  • Ugekort til 130 kr.
  • Årskort til 185 kr.

Vær desuden opmærksom på, at der findes to forskellige fisketegn; lystfiskertegn og fritidsfiskertegn. Lystfiskertegnet er det, der gælder fra 18-65-årige, imens et fritidsfiskertegn ikke har en øvre grænse, men er du over 12 år, skal du anskaffe dig et. Sidstnævnte skal du vælge, hvis du fisker med garn eller ruser.

Se guiden: Vælg den bedste vadejakke

Bøde for at fiske uden fisketegn

Som nævnt er det nødvendigt, at du køber dig et gyldigt fisketegn, hvis du ønsker at fiske i Danmark. Fisker du uden fisketegn, skal du være forberedt på, at du kan få en bøde. Bliver du taget i at fiske uden fisketegn, vil du blive opkrævet en afgift på 750 kr.

Dette er en stor bøde, som er ærgerlig at modtage, når et gyldigt fisketegn er billigere. Det bedste råd lyder derfor på, at du bør lade være med at tage chancen og fiske uden, men i stedet investere i et fisketegn, der passer til dit behov inden for fiskeri.

Køb og Forny Fisketegn

Du kan købe og betale og forny dit fisketegn på fisketegn.dk

Subscribe
Notify of
3 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette
4 years ago

Alle de regler og steder er ikke til at finde udad

Lars
4 years ago

mig og en kammerat ved næsten intet om at fiske men tænkte at prøve lidt ved en mole.
Skal i have vi fisketegn for det eller gælder der andre regler

Johan Nielsen
3 years ago

Hej
Jeg vil gerne spørge, om det er nødvendigt at have et fysisk lystfiskekort, når fiskerikontrollen kontrollerer. Jeg vil nemlig gerne ud og fiske i weekenden, men ved ikke, om man skal have et kort, eller om det er nok bare at have betalt med sit cpr-nummer?
vh Johan

Læs mere