FISKEKALENDER 2022 DANMARK​

Venter på Fiskene
Artiklens indhold

FISKETIDER OG FISKE SÆSON FOR HELE DANMARK

Alle fisketider er vejledende, da både fiskeart og fiske sæson kan påvirkes af vejr, lokale forandringer i vandmiljøet samt andre udfordringer inden for de forskellige fiskebestande og fiskearter. I Danmark er der en god håndfuld fiskearter, du kan fiske året rundt, men tjek din fiskekalender, hvis du vil være sikker på bid og skyde din fiske sæson i gang med en succesoplevelse.
I vores fiskekalender for 2022 får du en brugervenlig oversigt over, hvornår der er størst forekomst af de enkelte fiskearter i Danmark. Mange typer af fisk har fiskesæson to gange om året, så man kan glæde sig til gode fisketider både forår og efterår – det gælder for eksempel laks, bækørred og lange, som regelmæssigt har en toppende fiske sæson i marts-maj og så igen august-oktober.

Hop til fiskekalenderen her

Klar til fisketuren? - Få styr på dit grej hos en af følgende leverandører

Læs også : Put and Take Paradis

Eller søger du Billigt Fiskegrej

FiskearterJanFebMarAprMajJunJulAugSepOktNovDec
Aborre          
Brasen            
Bækørred            
Gedde            
Havkat           
Havørred           
Helt            
Hornfisk            
Ising            
Karpe            
Laks            
Lange            
Lyssej            
Makrel            
Multe            
Pighaj            
Pighvar            
Regnbueørred            
Rudskalle            
Rødspætte            
Sandart            
Sej/Mørksej            
Sild            
Skalle            
Skrubbe            
Slethvarre            
Stalling            
Steelhead            
Suder            
Torsk            
Ål          
Ålekvabbe            
fiskekalender pdf

GRUNDIG RESEARCH GIVER EN GOD FISKE SÆSON

Fiskekalender for Danmark 2022 er som sagt vejledende, og ikke nødvendigvis retvisende for dit område, da statistikken er et landsgennemsnit. Du vil derfor i visse tilfælde kunne finde en fiskeart uden for fiskesæson, selvom der her i vores fiskekalender fremgår, at den ikke er til stede. En fiske sæson kan strække sig længere eller kortere fra år til år og der vil ofte ikke være et særligt genkommende mønster i de forskellige fisketider gennem årene.

Lav derfor altid research på fiskearter, der foretrækker specielle typer af bund, strøm og dybde, så du kan finde det rette sted til at fiske de fisk, der netop har fiske sæson i Danmark. Udnyt også mulighederne for at holde dig opdateret, at følge med i lystfiskeres blogs og at opsnappe nyheder om fiske sæson start. På den måde kan du altid have en finger på pulsen i forhold til, hvornår fiskeriet og fiskesæsonen reelt starter og topper rundt omkring i Danmark uanset om du dyrker fiskeri efter makrel, fladfisk, ørred, pighvar eller anden slags fisk .

Har du rettelser eller indvendinger til kalenderen, er du mere end velkommen til at skrive til os på facebook eller til at sende os en mail på info@lystfiskerguiden.dk

Læs også : Hvad er agn?

INTRODUKTION TIL FISKETIDER, FISKE SÆSON OG FISKEKALENDER

I vores fiskekalender for fiske sæson i Danmark har du en let sammenlignelig oversigt over fisketider for de mest populære fiskearter blandt lystfiskere i ferskvand såvel som saltvand.

Hvilke faktorer gør sig gældende for fisketider og fiske sæson?
En fiskekalender bygger på de forskellige faktorer, som påvirker den enkelte fiskearts aktivitet, hvilket gør at der er optimale fisketider i løbet af året.

Som eksempel kan vi se nærmere på de faktorer, der påvirker fiskesæson for gedde, som utvivlsomt er en af de mest populære rovfisk at fiske i ferskvand.

I vores fiskekalender 2022 kan vi se, at gedde i perioden januar til marts kun kan fanges sporadisk, før fiske sæson for gedde begynder at boome fra april og hen over de første forårs- og sommermåneder.
Disse fisketider er et resultat af flere faktorer og en fiske sæson vurderes derfor ud fra følgende centrale faktorer:

  • Parringsperiode: Gedde parrer sig og gyder i januar til og med marts, så her er fiskene simpelthen optaget af alt andet end at lede efter bytte. Først efter den heftige parringsperiode er de godt sultne, og fiske sæson for gedde boomer gevaldigt fra april og frem. NB: Gedde er i fredningsperiode i ferskvand 1.-30. april af samme grund.
  • Vandtemperatur og årstid: I juli og august, som typisk er de varmeste måneder i Danmark, melder vores fiskekalender om et dyk i forekomst. De fleste større fisk og særligt rovfisk foretrækker køligere vandtemperaturer, så i denne tid af geddens fiskesæson vil der være mindre chance for bid. På grund af årstiders og måneders individuelle udsving i temperatur kan en fiskekalender derfor aldrig være fuldstændig retvisende.
  • Iltniveau og bevægelse: De varmere temperaturer skaber ofte et fald i iltniveau i ferskvandssøer pga. algevækst, hvilket også påvirker en stor rovfisk som gedde og giver et lavere aktivitetsniveau. Forår og efterår sætter temperaturskift og vind bevægelse i vandmasserne, hvilket giver mere ilt og aktivitet.

Mængden af lys kan også påvirke visse fiskearter og deres fisketider – enten til mere aktivitet eller mindre aktivitet i løbet af en fiskesæson. Generelt er forår og særligt efterår er generelt gode fisketider for ferskvandsfisk, på grund af førnævnte bevægelser i vandmasserne. Mange saltvandsfisk har desuden høj fiske sæson i efteråret, da de trækker ud på dybere vand for vinteren.

Det er således ganske komplekse forhold, der påvirker en fiske sæson og om det lykkedes dig at få fangst, så tag både din fiskekalender og en grundig research om den enkelte fiskeart med på råd, når du vil finde perfekte fisketider i Danmark!

Mard Reap - Miljøvenligt fiskegrej

Mard Reap er lavet i EU ( Østrig ) og er 10 gange stærkere end andre softbaits!
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere