cashback annonce
Waders
Artiklens indhold
inf

Vælg de rigtige waders – Åndbare eller neopren waders

Der findes mange gode waders på markedet til forskellige behov, men hvad skal du gå efter?
Skal du fiske på kysten, lavvandet søer eller åer, floder og lign, så tillader fiskeri med waders en langt række fordele.

Mange steder i det danske land, kan man drive fiskeri fra broer, havne, bredder, moler, platforme og så videre. Disse steder kan sikkert også tilbyde godt fiskeri, men det er ikke alle der har dette lige i nærheden.

Kan man ikke komme til de gode fiskepladser, tørskoet eller er havnemolerne allerede fyldt, så kan fiskeri med waders være en fordel for dig.

Bevæger du dig ud i fiskeriet med waders, vil du klart opleve en fordel i den frihed, som du oplever.
Med waders kan du komme ud på de pladser, som du måske ellers ikke kunne nå.

Fang flere fisk med waders

Ved fiskeri med waders vil du potentielt kunne fange flere fisk. Du kan nemlig komme tørskoet ud til hidtil uopnåelige fiskepladser. Når du går langs kysten eller i åen med dine waders har du nemlig muligheden for mere opsøgende fiskeri, end blot til pladsen ved broen eller på molen.

Plads baseret fiskeri, som ved en mole eller en fiskeplatform er det kun området omkring dig, som kan give dig en fisk hvis du er heldig. Her affisker man samme område igen og igen end til en potentiel sulten fisk kommer forbi. Her satser du altså på at fisken kommer til dig. Faktum er og det gælder de fleste former for lystfiskeri, at stillestående fiskeri ikke er den mest effektive
fiskemetode, når det kommer til ørred eller lign.

Aktiv fiskeri betaler sig ofte, hvis man kender de gode pladser.

Ser man eller læser om de hardcore havørredfiskere, så fisker de sjældent på samme spot i længere tid. Nogle bruger højst 15min på samme spot og tager måske max en 10-20 kast inden turen går videre til næste spot.
Nogle ville endda mene at bruger du mere end 1 time på samme spot, så spilder du bare tiden, eller kan være heldig at få bid.

Vil du derimod øge dine chancer for at fange en stor flot havørred, så er opsøgende fiskeri, som tidligere nævnt klart at foretrække. Her kan du affiske store dele af åbne kyststrækninger og rev, hvor chancerne øges for at finde fiskene. Der er her fiskeri med waders giver mening, men hvilke waders skal du vælge?

Åndbare waders

Åndbare waders er lavet af et tyndere materiale end neopren waders.
Åndbare waders er tæt på samme måde som pvc eller neopren waders.
Materialerne i de åndbare waders sørger for en bedre ventilation, så vanddampen cirkulere og man undgår fugtige svedige waders. Neopren waders er klart bedst til kolde forhold, men du kan sikre dig og dine åndbare waders, ved at have korrekt inderlag af tøj. Fx ski undertøj i bomuld eller merino uld. Er det rigtig koldt, så er neopren waders vejen frem. Det er også derfor rigtig mange seriøse lystfiskere har to par waders.
Ulemper og fordele ved åndbare waders:
Fordele:
1. Åndbarhed, som betyder man sveder betydeligt minder i dem.
2. Du er lavet af lettere materiale og derfor ikke særlig tunge at gå rundt med.
3. Høj Komfort.
4. De er noget nemmere at tage af og på, da de ikke sidder lige så tæt, som eksempelvis neopren waders.
5. En god all arounder.
6. Fylder ikke meget hvis du skal på farten.

Ulemper:
1. Egner sig ikke til fiskeri om vinteren.

Ocean åndbare waders

1459,- DKK

ocean åndbare waders
Specifikationer:

 • Vandtæt: 10.000 mm, EN 343
 • Åndbar: 10.000 MVP
 • Stor frontlomme med velcrolukning
 • To indstikslommer foret med fleece
 • Med brede og justerbare seler, som kan lukkes med fixlocklukning
 • Uden sikkerhed
 • Neoprensok på 3.5 mm inkluderet

 

Ocean er et dansk mærke, som er rigtig godt, når vi snakker waders i høj kvalitet. Her er Ocean åndbare waders ingen undtagelse. Her er der tænkt over detaljerne, så de er fremstillet i høj kvalitet med god bevægelsesfrihed, komfort og holdbarhed. De er velegnet til lystfiskere, som bare elsker at være i naturen.

Åndbarhed

Åndbarheden kan ikke fås bedre end i de her Ocean åndbare waders. De har en åndbarhed på 10.000 MVP, så de er derfor behagelige at have på, da du ikke vil komme til at svede eller blive fugtig, mens du har dem på. Du kan hurtigt mærke, at der ikke er gået på kompromis i disse waders. 

Komfort

Komforten er rigtig god i Ocean åndbare waders. De er fremstillet i åndbare og lette materialer, og der er tænkt på bevægeligheden, som gør dem behagelige at have på, og du kan uden problemer fiske i flere timer. Du kan også tilpasse selerne, så de sidder perfekt på dig. Der medfølger en neoprensok på 3.5 mm, så du kan få ekstra varme ved fødderne. 

Slidstyrke

Wadersene har rigtig fin holdbarhed. De er fremstillet i 100% polyester med Cordura® forstærkning yderst, så de får bedre holdbarhed. Ønsker du derfor waders, hvor der hverken er gået på kompromis med komfort, åndbarhed og slidstyrke, så er disse Ocean waders fra Billig-arbejdstøj.dk et godt bud! Hvis du er en erfaren lystfisker, vil du måske sige, at slidstyrken kan blive blive, og det kan den selvfølgelig også. Slidstyrken afspejler prisen, men slidstyrken er stadig rigtig fin i disse waders.

Fladen Maxximus Stockingfoot Waders

899,- DKK

899,- DKK

fladen maxximus stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Vandtæt: 15000mm
 • Åndbar: 2000 g/ms/24h
 • 2 påsyede brystlommer
 • 2 påmonterede D ringe til div. udstyr
 • Påmonteret elastisk vadebælte
 • Påmonteret justerbare stropper
 • Fås i str. S-M-L-XL-XXL
 • Farve: grå/sort

Hvis du er lystfisker, men gør det mest, når tiden lige er til det, er Maxximus Stockingfoot Waders et rigtig godt valg. Det er i modsætning til mange andre waders til lystfiskere et sæt waders, der er til at betale sig fra. Kan du derfor godt gå på kompromis med nogle af egenskaberne, er det et fint valg.

Åndbarhed

Når snakken falder på åndbarheden, er det et af de steder, hvor der godt kunne sættes ind med forbedringer . Åndbarheden er nemlig ikke helt i top, hvilket dog forsvares af prisen, som retfærdiggør, hvor åndbarheden ikke har været en prioritet i disse waders. Åndbarheden ligger således på 2000 g/ms/24h. Når det så er sagt, er det en fint sæt åndbare waders til dig, der fisker når lysten og tiden falder i hak.

Komfort

Selvom åndbarheden spiller ind på komforten, er der ikke yderligere at sætte en finger på her. Komforten er rigtig fin i disse waders med justerbare og komfortable seler. Der er også påmonteret et bælte, som du let kan justere til eget behov. De sidder rigtig fint og er behagelige at have på.

Slidstyrke

Slidstyrken er rigtig høj i fladen Maxximus Stockingfoot Waders, hvilket primært skyldes de 3 lag og de tapede sømme, som de kommer med. De holder derfor længe uden at blive alt for ridsede.

Det budget venlige valg til nogle billig og super gode waders. 

Orvis Encounter Bootfoot Waders

2699,- DKK

orvis encounter waders
Specifikationer:

 • Justerbare stropper
 • Foret med 200 gram Thinsulat
 • Frontlomme foret med fleece
 • Lynlåslomme på indersiden
 • Kan håndvaskes


Orvis er et rigtig godt mærke, når det kommer til waders i god og høj kvalitet. Orvis Encounter Bootfoot Waders er ingen undtagelse, da det er waders i høj kvalitet, hvor der er tænkt nøje over bevægelighed og holdbarhed. De er således et godt valg til lystfiskeren.

Åndbarhed

Wadersene fra Orvis performer rigtig godt på åndbarheden og er god både på land og i vand. Der er derfor et rigtig fint indeklima, hvor der ikke er fugt eller opbygning af mug. Du kommer derfor hverken til at fryse eller svede, når du bruger wadersene her. Dette skyldes primært, at de er foret med 200 gram Thinsulat.

Komfort

Komforten er der heller ikke noget negativt at sige om, da de også er komfortable at have på. Selerne er komfortable og justerbare og udformet således, at de kan føres rundt om livet, når man går med wadersene nede. De er coated med polyuretan, som giver god bevægelighed uden en følelse af stivhed.

Slidstyrke

Wadersene er fremstillet i 4-lags nylon, hvilket giver en rigtig god slidstyrke og holdbarhed. De har derfor også en forholdsvis lang levetid.

Rapala Ecowear Waders

1599,- DKK

rapala ecowear waders
Specifikationer:

 • Vandsøjletryk på 19.000 mm
 • Åndbarhed på 4.000 g/kvm/24 timer
 • Bredt bælte med stropper til net.
 • Reparationskit
 • Håndlommer med lynlås
 • Formsyede knæ

 

Rapala Ecowear Waders er til lystfiskeren, der ikke kun kan lide, hvad naturen giver, men som også tænker på, at passe på naturen, så den kan blive ved med at give gode fangstoplevelser. Wadersene her er produceret i en økologisk proces, som både mindsker olieforbruget og miljøpåvirkningen.

Åndbarhed

Åndbarheden er helt i top hos Rapala Ecowear Waders, da de har en åndbarhed på 4000 g/m2. De er derfor behagelige at have på, da de hverken kommer til at virke fugtige eller svedige at have på.

Komfort

Komforten er der ikke noget negativt at sige om, da wadersene er udstyret med ergonomiske skulderremme, der er polstrede, for en højere komfort, når der fiskes. Sokken har de også sørget for at gøre bred, så de er så behageligt at have på som muligt. Den kommer også med forede lommer, som er rart på en dag, som er ekstra kold.

Slidstyrke

Da det er en billig waders, er slidstyrken også efter det. Den er hverken i den helt lave ende, ligesom den heller ikke får en professionel lystfisker til at klappe i hænderne. De er gode til hobbybrug og kan sagtens holde i mange år, hvis der passes på dem.

Orvis Ultralight Convertible Waders

2999,- DKK

Orvis Ultralight Convertible Waders
Specifikationer:

 • Udvendig lomme med YKK-lynlås
 • Gravel guards ved sokkerne
 • 4-lags nylon
 • Tapede sømme

 

Orvis laver som sagt nogle rigtig gode og fine waders, hvor både bevægelighed og holdbarhed er i højsædet. Det samme gælder for Orvis Ultralight Convertible Waders, hvor der ikke er gået på kompromis med fornævnte parametre. Det er stadig billige waders – der er bare tænkt mere over kvaliteten.

Åndbarhed

Der er som sagt ikke gået på kompromis med wadersene her. Det kan du også mærke, når det kommer til åndbarheden. Wadersene er nemlig fremstillet i et 4-lags nylon materiale med membran, som sikrer en god åndbarhed. De kan også rulles ned og lukkes om livet, så de er behagelige at have på selv på en varm sommerdag.

Komfort

Komforten er rigtig fin i disse waders, hvor der er tænkt på bevægeligheden. Det er en letvægtswaders, som gør det behageligt at fiske i flere timer og bevæge sig rundt. Der er desuden også gravel guards ved sokkerne for at beskytte mod sand og småsten. Alt i alt fungerer de godt på dette parameter.

Slidstyrke

Wadersene er som før nævnt fremstillet i 4 lags nylon, hvilket også giver dem en rigtig fin og lang holdbarhed. Ønsker man derfor nogle waders, hvor der ikke er gået for meget på kompromis med slidstyrken og holdbarheden, er disse rigtig fine.

Simms G4 Pro Stockingfoot Slate

6999,- DKK

Simms G4 Pro Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Vandafvisende lynlåse på håndvarmer og lommer
 • 2 ekstra netlommer til forfang spoler
 • Retractor på bryst og flip out lommen
 • Holder til tang
 • Vadebælte


Dette er en af de bedste waders, du som lystfisker kan få. De bliver år efter år udpeget som en af de bedste waders på markedet, hvilket heller ikke er uden grund, da det er et af de bedste mærker, der findes. Simms har godt styr på det med at lave waders og vinder ofte priser for dem. Disse er ingen undtagelse.

Åndbarhed

Når det kommer til åndbarheden i disse waders, er der virkelig ikke noget at sætte en finger på. Åndbarheden er vitterligt helt i top med et indeklima, der lever op til forventningerne for et sæt waders fra Simms. Her er der ingen form for mug eller fugt, hvilket skyldes Gore-Tex materialet, der sikrer en god temperatur og indeklima.

Komfort

G4 Pro 2020 er lavet i et slidstærkt 4-lags GORE-TEX materiale fra lænden og helt ned til sokkerne samt med samme materiale i 3 lag i den øvre del. Det forstærker den mest udsatte del af wadersene og gør det ydre materiale blødt for optimal komfort og bevægelsesfrihed.

Ikke nok med det er wadersene også monteret med ergonomisk venstre og højre fods sok med formpresset neopren på svangen og ved anklen. Sokken falder derfor ikke sammen under vandpresset. Komforten er derfor i højsædet.

Slidstyrke

Slidstyrken er ved G4 Pro 2020 i verdensklasse. Simms har en høj slidstyrke, som skyldes at syningerne er indvendige og forseglet. Det er en 4-lags waders og har derfor mange års levetid i sig. Ridser og revner er ikke noget, der opstår i den første lange levetid, hvorfor slidstyrken er helt i top.

Vision Kura Stockingfoot

2149,- DKK

Vision Kura Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • 3 frontlommer med vandafvisende lynlåse
 • Ekstra lomme til værktøj
 • Vadebælte i matchende farve
 • Formsyede neoprensokker

 

Vision er et mærke, der hele tiden forsøger at være innovative og gøre tingene anderledes. Hvis du tør prøve noget nyt inden for waders er vision derfor et godt sted at starte, da du bestemt ikke bliver skuffet. Modellen her er lavet med en ny teknologi, som du helt sikkert vil synes om, når der forklares mere om det nedenfor.

Åndbarhed

Åndbarheden er hverken prangende eller dårlig, men er meget middelmådig. Fokus har været på vægten, hvorfor der ikke er gjort noget særligt for at sikre ekstra åndbarhed.

Komfort

Komforten er helt i top, selvom disse er billige waders. For de er nemlig lavet med en teknologi, hvor materialerne svejses sammen for at undgå syninger. Det har betydning for komforten, da det giver en meget lav vægt. Det er værd at tage med, hvis du går højt op i bevægelighed og gerne nemt vil kunne flytte dig rundt.

Slidstyrke

Slidstyrken er ikke lige så høj som ved G4 Pro 2020, men er godt med. Waderen er nemlig lavet i en 3-lags konstruktion med deres egen membran for ekstra beskyttelse. Du kan derfor godt forvente nogle waders, der holder i mange år, såfremt du blot passer godt på dem.

Neopren waders

Hvad er neopren waders? Ja som navnet antyder er disse waders lavet af neopren, som rummer mange gode egenskaber. Neopren er lavet af syntetisk gummi, som er fyldt med en masse små luftbobler.
Disse luftbobler skaber en god isoleringsevne. Neopren er ikke et dyrt materiale og ofte kan man købe neopren waders relativt billigt. Neopren waders er som regel meget billigere end åndbare waders.

De små luftbobler i neopren waders skaber en rigtig god isolerings evne og begiver vi os mod foråret og sommer, skal du ikke bevæge dig synderligt meget før sveden kommer frem.
Taler vi om vinter fiskeri eller generelt fiskeri i de koldere måneder, så er fiskeri med neopren waders vejen frem.

Fordele og ulemper ved fiskeri med neopren waders
Fordele:
1. Gode til fiskeri i de kolde måneder
2. Gode til fiskeri i koldt vand
3. Super isoleringsevne
4. neopren er relativt slidstærk
5. Billige

Ulemper:
1. Kan være rigtig varme at have på de varme måneder.
2. Komforten er noget lavere, hvis man sammenligner med åndbare waders.

Ocean Neopren waders

959,- DKK

ocean neopren waders
Specifikationer:

 • 5 mm neopren
 • Frontlomme med velcrolukning
 • Elastiske seler og fixlocklukning
 • Brede spænder
 • Skridhæmmende ydersål
 • Knæforstærkning af gummi

 

Ocean laver rigtig gode waders, hvor kvaliteten er i top, selvom prisen ikke er høj. Disse waders giver god bevægelsesfrihed, og generer dig derfor ikke ved brug. Hvis du er lystfisker er dette et godt valg, da de giver de god isolering, så du kan gå ud i vandet som du ønsker. Wadersene er fremstillet med en stor frontlomme, som kan lukkes med velcro. Her har du mulighed for at opbevare dit udstyr, værdigenstande og andet, som du skulle have med dig. Derudover får du høj komfort, så du kan føle dig godt tilpas under fisketuren. Du kan få disse waders til en overkommelig fin pris hos Billig-arbejdstøj.dk.

 

Åndbarhed

Åndbarheden er rigtig god her, selvom den kunne være bedre. Den er nemlig 5.000 MVP (skalaen går til op over 10.000 MVP), så din krop har okay chance for at kunne ånde, så du ikke er våd af sved under dragten. Ocean waders er hverken for varme eller kolde at have på, og du vil derfor have en god temperatur under dragten.

Komfort

Som sagt er komforten høj i disse waders. Den er velegnet til fiskeren og biologen, og uanset om du bruger dem i fritiden eller på arbejde, så er det selvfølgelig vigtigt, at du føler dig godt tilpas. Der skal være plads til at du kan bevæge dig samtidig med at du beskyttes mod vand og skidt. Disse waders har justerbare seler, som du kan tilpasse efter dit behov. Der er ikke en finger at sætte her – de sidder rigtigt godt og er behagelige at være i. I et par Ocean waders fra Billig-arbejdstøj.dk garanteres du komfort, som er rigtig fin i disse waders.

Slidstyrke

Også slidstyrken er god i Ocean neopren waders. Denne model er fremstillet i 5 mm neopren, som derfor har en rigtig god slidstyrke. Ocean neopren waders kan tåle at være i brug ofte, og kan klare at være i kontakt med jord og andet uden at gå i stykker. Der er knæforstærkning for netop at øge holdbarheden på de udsatte punkter.

Fladen Neopren Waders Filtsål

999,- DKK

Fladen Neopren Waders
Specifikationer:

 • 4 mm neopren
 • Rummelig brystlomme
 • Støvler med filtsål

 

 

Hvis du er nybegynder eller ikke ved, om lystfiskeri med waders er noget for dig, så er disse gode at lægge ud med. Det er en af de absolut billigste waders, du kan finde, hvorfor der heller ikke er noget, der stikker ud eller er anderledes sammenlignet med andre waders. Derfor absolut fine til nybegyndere.

Åndbarhed

Åndbarheden er ikke noget, der just får en lystfisker til at klappe i hænderne. Men den er ganske udmærket og lader dig ånde til en vis grad. Fugtige eller svedige fødder kan derfor godt forekomme, hvorfor du skal være opmærksom på mug.

Komfort

Wadersene er fremstillet i 4 mm neopren, hvilket giver en ganske udmærket isolerende effekt. De har desuden også en rummelig brystlomme og PVC støvler med filtsål, som giver dig mulighed for at stå fast på de glatte sten ved kysten. Komforten er derfor ganske fin men igen ikke noget særligt, hvilket er fint i forhold til prisen.

Slidstyrke

Slidstyrken er ganske fin for dig, der er nybegynder og ikke tager afsted for at fiske, så snart du har muligheden for det. For de kan fint holde til at blive brugt på nybegynderstadie. Da der ikke er gjort noget ekstra for at sikre slidstyrken, egner de sig bedst på det niveau, hvis du skal undgå ridser og revner inden for de første par år.

Jenzi Neopren Waders Bellysize

2299,- DKK

2299,- DKK

Jenzi Neopren Waders Bellysize
Specifikationer:

 • 5 mm neopren
 • Forseglede sømme
 • Brystlomme med velcrolukning
 • Forstærkning på knæ
 • Brede spænder
 • Belly-size
 • PU coated yderst

 

Jenzi Neopren Waders er noget udover det sædvanlige – eller de skiller sig i hvert fald ud fra andre typer waders. Denne waders er nemlig lavet for dig, der har fået en fin lille topmave (eller bare har trænet rigtig meget mavemuskler). Bevægelsesfrihed er derfor et af nøgleordene i disse waders, da der netop skal der plads til lidt ekstra.

Åndbarhed

Åndbarheden er rigtig fin og klarer sig også godt i test. Den er hverken for varm eller for kold at have på og har derfor en god temperatur indvendigt.

Komfort

Der er tænkt rigtig meget på komforten i disse waders, da den netop er tiltænkt lystfiskere med lidt ekstra på sidebenene. Det skal der være plads til, og det er der også ved Jenzi. Livvidden er derfor ekstra stor på denne waders for at sikre bevægelsesfrihed.

Slidstyrke

Modellen er lavet i 5 mm neopren og har derfor en rigtig fin slidstyrke sammenlignet med andre neopren waders. De kan sagtens holde til hyppig brug uden hverken at få ridser eller revner. Sømmene er også forseglede netop for at sikre en længere holdbarhed og større slidstyrke.

Scierra Neo-Stretch Stockingfoot

1199,- DKK

1199,- DKK

Scierra Neo Stretch Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Neopren vadebælte med YKK spænder
 • Deluxe frontlomme med vandafvisende YKK lynlås
 • 2 D-ringe på front
 • Elastiske og justerbare seler med YKK spænder
 • Inderlomme med lynlås og meshlomme
 • 3,5 mm neoprensok med printet sål

 

Hvis komfort er en vigtig faktor for at vælge de rette waders, så er Scierra Neo-Stretch Stockingfoot et særdeles godt valg – for det er måske de mest komfortable waders, der er blevet lavet! Komfort er vigtigt, og hvorfor de har det, uddyber vi herunder.

Åndbarhed

Åndbarheden er meget fin og gennemsnitlig i forhold til, hvad du kan forvente af nogle billige waders. Der er ikke kælet for det, men der er heller ikke gået alt for meget på kompromis.

Komfort

Som vi lagde ud med at sige er komforten her helt i top, da de er meget lette, bløde og strækbare på grund af 100% super stretch deluxe CR neopren materiale. Pasformen og bevægeligheden er derfor rigtig god og behagelig, hvilket er vigtigt, når man skal stå ude i kulden eller varmen i flere timer ad gangen. De er også 100% vandtætte takket være innovativ tape teknologi. Der er derfor ikke gået ned på noget som helst!

Slidstyrke

Der er ikke noget negativt at sige om slidstyrken, som også er lige så god som komforten er det. Der er tænkt godt over udformningen og kvaliteten af materialerne, hvorfor du kan forvente at have disse waders i mange år.

Rapala Prowear Deluxe Neopren Waders

899,- DKK

Rapala Prowear Deluxe Neopren Waders
Specifikationer:

 • Støvle med filtsål
 • 3D skulderstropper
 • Vandtæt grejlomme
 • Fleeceforet håndvarmerlomme
 • D-ring på separat løkke
 • Integreret mavebælte
 • Keramisk print som knæforstærker

 

Rapala Neopren Deluxe Waders er nogle meget billige waders og dermed perfekt egnet til begynderen eller til dig, der ikke ønsker at smide en formue efter et par waders. Netop fordi det er et billigt sæt waders, er der ikke kælet meget for egenskaberne, hvorfor det er begrænset, hvad man kan forvente sig af dem.

Åndbarhed

Da Rapala Neopren Deluxe er en billig waders og derfor i lavpriskategorien, er der ikke kælet for åndbarheden. Den er ganske udmærket og lader dig også ånde, når de er i brug. Men det er ikke noget særligt, hvilket også er perfekt for dig, som er begynder, der blot skal finde ud af, om det er noget for dig.

Komfort

Komforten er ganske udmærket i disse waders, da de har fastmonteret støvle med filtsål. De er desuden foret med Thinsulate, som gør dig i stand til at holde varmen. Skulderstropperne er med gummi for at få et godt greb, ligesom de kommer med knæforstærkning. Det er ikke noget særligt, men det er ganske udmærket.

Slidstyrke

Slidstyrken er ligesom de andre parametre også ganske udmærket, da de er fremstillet i tyk CS neopren. Passer du på dem og skyller dem for saltvand, har de en fin holdbarhed.

Billige waders eller dyre? - hav altid dette med

1. Redningsvest – Det kan lyde dumt, at man skal have en redningsvest på når man vadefisker langskysten, og det er nok de færreste der faktisk også har en på. Skulle det ske at du falder i et hul og der er meget strøm, så er det ikke let at komme op igen. De makker kan jo ikke redde dig, hvis du ikke selv kan bunde. Besvimer du så har du heller ikke en chance for at redde dig selv op. Husk derfor altid en redningsvest.

2. Inderste lag – Det er altid en god ide med et varmt lag tøj inderst

3. Ydrelaget – Efter det inderste varme lag, så er et isolerende lag også en god ide. En god fleece trøje eller lignende til skabe luft mellem dig og dine waders.

4. Hovedbeklædning – Rigtig meget varme forsvinder fra dit hovedet og der er derfor altid en god ide, at beskytte sig. En god hue, kasket eller lignende til at tage vinden, kulden eller solen på de varme dage!

5. Vadejakke – En vadejakke er en jakke, som er beregnet til wadefiskeri. Køb dig en vadejakke af god kvalitet.

6. Handsker – Altid medbring handsker. Vand afkøler fingrene meget hurtigere end luft og det kan være rart at kunne trække i nogle handsker og få varmet fingerne.

7. Sokker – Hav altid gode tykke sokker på, som kan skabe noget varme og isolering fra kulden og holder fugten væk.

8. Vadestav – En vadestav er med til at sikre dig hvor du kan træde sikkert. Mange steder kan der være gemt huller eller blød bund. En vadestav kan hjælpe med at afsikre et område.

9. Mobilen i en vandtæt beholder. Skulle uheldet være ude, er det meget træls at ikke kunne ringe hjem.

10. Vadestøvler – ikke alle waders er udstyret med faste støvler og nogler er der kun sokker på. Er det waders med sokker skal du bruge vadestøvler. De kan fås med filtsål, gummi eller spikes. Dette kommer an på hvor du skal fiske. Filt er eksempel god til stenbund og gummi er bedre til mudder bund.

Her køber du Waders

Lystfisk.dk

Sportdres / fiskegrej.dk

Fisk På Krogen / fiskpaakrogen.dk

cashback annonce
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere