Makrel fisk og grej
Artiklens indhold
inf
Makrel fisk og grej

De bedste steder at fange makreller i danmark

På kortet herunder ser du de mange makrel fiskespots omkring i Danmark.

Hvornår er det makrel sæson?

I perioden fra juni til oktober, men højsæsonen for makrel er ofte midt-juli til midt-september.

På vores kort over fiskesteder for makrel, kan du se de steder, du med garanti kan fange makrel i Danmark, når sæsonen topper.

Under kortet specificerer vi hvilke steder, der er størst chance for at få en makrel på krogen, baseret på en lang række rapporter og anmeldelser fra lystfiskere gennem årene.

Allernederst her på siden finder du flere gode råd til, hvilket vejr, vanddybde og andre forhold, der lover godt for makrelfiskeri og hvilke typer fiskesteder, du med stor sandsynlighed vil få makrel på krogen i Danmark.

Læs også: Fiskeri i Ringkøbing Fjord

Optimale fiskesteder for makrelfiskeri i Danmark

Makrel overvintrer på dybt vand, men hver sommer søger store makrelstimer ind mod kysten og jager føde, hvor der er en forholdsvis god dybde. Derfor er der store chancer for at få makrel på krogen på havne og moler, ligesom mange sejler et stykke ud fra kysten i båd for at møde makrellens stimer på dybere vand.

  • Makrelfiskeri fra båd: Fordelen ved at fiske makrel fra båd er at du kan fiske i et større område, da stimerne bevæger sig meget hurtigt. Fisk gerne tidlig morgen.

  • Makrelfiskeri fra kyst: Kunsten er at få øje på, når stimen af makrel kommer forbi dit fiskespot. Fra kyst og havn kan du fiske makrel døgnet rundt, men tidlig morgen og sen aften er der størst chance.

  • Vandkvalitet og vejr: Makrel findes oftest i klart vand, så fisk med fordel i fralandsvind. Vil du fiske makrel på Vestkysten skal du således vente på østenvind, på østlige kyster vestenvind. Hold gerne et skarpt blik på vandmænd og tang, som skubbes ind mod kysten, når vinden vender om til pålandsvind.

  • Højtryk og solskinsvejr er også optimale betingelser for at fange makrel. Høje vandtemperaturer får dog makrellen til at søge ud på dybere vand.

Hvor fanger man makrel i København og på Sjælland?

Øresund er optimal for makrelfiskeri, så i højsæsonen kan du fange makrel i stor stil fra hele Sjællands østkyst. I København kan særligt Nordhavns dybe bassiner anbefales – prøv Orientkaj, Docken, Ocenakaj og Sundkajen ligesom makrelfiskeri på fx Refshaleøen giver gode gevinster.

Hvor fanger man makrel i Aarhus?

Århus havn er genial til makrelfiskeri – ude på havnens Østmole finder du lange strækninger med perfekte makrel fiskespots, ligesom de mere centrale havnebassiner og fiskesteder tæt ved det grønne fyr har et godt ry.

Hvor fanger man makrel ved Lillebælt og på Fyn?

Lillebælt og omegn er kendt for at huse flere af landets smukkeste fiskesteder – særligt Fredericia Havn skuffer på ingen måde, når du skal fange makrel og andre sæsonfisk. Nyborg og omegn er også et yndet makrelspot på Fyn, da store stimer makrel strømmer gennem Storebælt i højsæsonen.

Læs vores artikel om teknik og tricks til at fange makrel her.

Sæson for makrel fiskeri?

Er det overhovedet sæson for makrelfiskeri? Se vores fiskekalender
Subscribe
Notify of
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jørgen
4 years ago

Hvor er det absolut bedste sted at fange makreller på Vestkysten?

Subscribe
Notify of
1 Comment
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jørgen
4 years ago

Hvor er det absolut bedste sted at fange makreller på Vestkysten?

Læs mere