Pighvar Opskrift
- 17. december 2019
- Dennis Hansen
Lækker Pighver med bacon og hvidløg
En lækker og ufattelig nem pighvar opskrift, på den lækreste pighvar stegt på panden.
Mange er bange for at tilberede en pighvar, men det er i virkeligheden virkelig nemt at forberede og lave en pighvar.
En anden grund til at folk holder sig tilbage, kan være fordi pighvarren ikke er helt billig.
den ligger lidt i den dyre ende af skalaen, men det skyldes nok også den gode kvalitet og smag.
En Pighvar kan faktisk blive op til 1 meter lang, og veje helt op til 30kg.
Skal du først lige have fanget en pighvar?
Så se guiden til pighvar fiskeri her
Med denne pighvar opskrift går du heller ikke helt galt i byen.
Hvem kan ikke lide hvidløg? og hvem i verden kan ikke lidt bacon?
Bacon, hvidløg og pighvar, så er du sikret en ret alle kan spise.
- Klargørings Tid30 min
- Tilberedningstid1 hr
- Total Tid1 hr 30 min
- Serverings Størrelse4 Personer
Ingredienser
Sauce
- 12 fed hvidløg
- 200 g bacon skåret i terninger
- 75 g usaltet smør
- 4 dl kalvefond, der koges ind til 1 dl
- 2 skalotteløg
- ½ dl olivenolie eller afklaret smør til stegning
- Hakket løvstikke
- Salt, peber
- Mel til panering
- Øvrigt tilbehør efter behag
Fremgangsmåde
Fisken
Rengør Pighvarren.
Vend pighvarren i mel og steg på panden i fedstoffet.
Krydr med salt og peber
Afslut evt. stegningen af pighvarren i en forvarmet varm ovn ved 220 gr.
Sauce
Sautér de finthakkede skalotteløg og baconterningerne i olivenolie på en pande.
Tilsæt den nedkogte kalvefond og hvidløgene og lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilføj koldt smør, så saucen får den ønskede konsistens og smag.
Tilsæt lidt hakke løvstikke.
Efter stegningen anbringes fisken på et varmt fad.
Saucen med de hele hvidløgsfed og bacon hældes over.