Pighvar fiskeri og Skrubbe Blink

Skrubbe fiskeri på molen
Artiklens indhold
inf

Østenvinden har blæst et par dage udover det store Vesterhav. Der er kun få dønninger, som hvirvler lidt sand op fra bunden, men ellers er vandet næsten helt klart. Går man ude i vandet kan man træde på pighvar, som ligger camoufleret på bunden. Solen er ved at gå ned i horisonten, men aftenen er stadig lang og varm. Pighvarfiskeri på vestkysten er ikke bare en naturoplevelse, men også ekstremt spændende fiskeri, hvor man er helt tæt på fiskene.

HVORNÅR FISKES DER PIGHVAR?

Pighvarfiskeriet starter i det tidlige forår afhængigt af vejret. Oftest meldes de første fangster om pighvar i april måned, men herefter bliver fiskeriet kun bedre og bedre. Fiskeriet er som udgangspunkt lige til, og kan dyrkes af alle. Det er dog en fisk, som bliver fisket mere og mere, i takt med at fiskeriet er blevet mere populært. Vejret har stor betydning for fiskeriet. Det er muligt at fiske pighvar i let vestenvind, men det bedste fiskeri er helt klart efter det har blæst fra øst i et par dage. Det gør, at overfladen bliver mere rolig, og fralandsvind skaber understrøm. Morgen- og aftentimer har en magisk effekt på de flade fisk.

Derudover har langt de fleste fiskere en tiltro til at fiske i timerne omkring højvande. Fiskeriet kan dyrkes med surfcastinggrej og her er madding, som børsteorm, fiskestykker eller rejer rigtigt gode.

pighvar grej

GREJ TIL SKRUBBE OG PIGHVAR FISKERI

Det bedst egnede grej til dette fiskeri er en spinnestang på omkring ni fod og med en kastevægt på mellem 30-60 gram. Det passer godt til fiskeriet i gode forhold og har vægt nok til at presse en stor pighvar til land. 

Hjulet har ikke den store betydning, men at fiske med monofilline på omkring 0,30 mm, er at foretrække. Sandet slider meget på linen og derfor er det ikke anbefalet at bruge tynde flettede liner, til dette fiskeri.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere