Guide til valg af den bedste våddragt

vaaddragt
Artiklens indhold
inf

En våddragt er et uundværligt sikkerheds- og komfortudstyr, når du befinder dig i havet. Med den på får du frihed til at opholde dig i koldt og åbent vand i længere tid, og du skånes mod at blive ramt af brandmænd.

En svømmevåddragt findes i mange udgaver til åben svømning, og de varierer i designs, funktioner og egenskaber.

Det kan svare dig både økonomisk og sikkerhedsmæssigt at bruge tid på at sammenligne forskellige typer af dragter, så du kan udvælge dig dén, der vil passe bedst til dig, dit anvendelsesformål og dine behov.

Herunder får du alt den information, du har brug for til at valg af bedste helkropsdragter til havbrug.

Værd at vide om funktionerne med de bedste våddragter

Det handler om din komfort og sikkerhed, når du skal vælge dragt til at kunne bevæge dig i havet med. Der er særlige materialer og detaljer, som kendetegner de bedste dragter til havbrug.

Disse handler om:

  • Materiale
  • Design
  • Tykkelse på dragt

De bedste dragter til havbrug er lavet af neopren og nylon. Det primære materiale er neopren, der er et fleksibelt, blødt og glat materiale. Den glatte overflade nedsætter vandmodstanden, så du opnår større mobilitet og bevægelsesfrihed, når du befinder sig i havet. Derudover har neopren isolerende effekter, så du kan holde på varmen, når du opholder dig i koldt vand.

Kombinationen med nylon er med til at give de bedste dragter til havbrug større slidstyrke. Neopren er blødt og mindre modstandsdygtigt. Derfor er der brug for nylon.

Den største forskel imellem de bedste dragter handler om tykkelse på materialet.

Når den bedste dragt af neopren og nylon skal vælges, skal du forholde dig til tykkelsen.

Hvor tyk skal min våddragt være?

Dragter til havbrug bliver lavet i forskellige tykkelser, som har hver deres egenskaber, fordele og muligheder. Standarderne for tykkelser er hhv. 3mm, 5mm og 7mm.

Du skal vælge tykkelse i forhold til dine anvendelsesformål i havet samt dine personlige behov.

  • 3mmHar du brug for maksimal bevægelsesfrihed i havet, skal du overveje 3mm. Med denne dragt får du den bedste mobilitet, da der er mindre materiale, der blokerer dine bevægelser. Det tynde materiale gør, at du får mindre isolering med denne type dragt.Dragter på 3mm er egnede til svømmere og til anvendelse udenfor vintersæson. Det er hovedsageligt konkurrencesvømmere, der bruger 3mm dragter.
  • 5mmMed en 5mm våddragt får du en god isolering i køligt vand. Den er egnet for dig, der har brug for at være i åbent vand igennem længere tid á gangen, og som ikke har brug for fuld bevægelsesfrihed.
    Den ekstra tykkelse på materiale gør, at du er mere begrænset med at bevæge dig frit.
  • 7mm7mm dragter har de omvendte fordele og egenskaber sammenholdt med dragterne på 3mm. Det vil sige, at de giver høj isolering og lav bevægelsesfrihed.Med en 7mm dragt kan du opholde dig i køligt vand i lang tid, da tykkelsen på neoprenmaterialet er høj. Denne type dragt er hovedsageligt brugt af dykkere samt fiskere, som ikke har brug for at bevæge sig meget.

 

5mm dragten er et godt valg for mange fiskere, som for første gang skal købe en god og funktionel våddragt. Har du særlige behov i forhold til at opretholde en god varme i kroppen, kan 7mm dragten være det rette valg for dig.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere