neopren waders

Hvad er neopren waders? Ja som navnet antyder er disse waders lavet af neopren, som rummer mange gode egenskaber. Neopren er lavet af syntetisk gummi, som er fyldt med en masse små luftbobler.
Disse luftbobler skaber en god isoleringsevne. Neopren er ikke et dyrt materiale og ofte kan man købe neopren waders relativt billigt. Neopren waders er som regel meget billigere end åndbare waders.

De små luftbobler i neopren waders skaber en rigtig god isolerings evne og begiver vi os mod foråret og sommer, skal du ikke bevæge dig synderligt meget før sveden kommer frem.
Taler vi om vinter fiskeri eller generelt fiskeri i de koldere måneder, så er fiskeri med neopren waders vejen frem.

Fordele og ulemper ved fiskeri med neopren waders
Fordele:
1. Gode til fiskeri i de kolde måneder
2. Gode til fiskeri i koldt vand
3. Super isoleringsevne
4. neopren er relativt slidstærk
5. Billige

Ulemper:
1. Kan være rigtig varme at have på de varme måneder.
2. Komforten er noget lavere, hvis man sammenligner med åndbare waders.

Søger du åndbare waders i stedet? Læs mere om åndbare waders

Ocean neopren waders​
fra 959kr
Fladen neopren waders filtsål
fra 999kr
Jenzi Neopren Waders Bellysize
fra 2299kr
Scierra Neo-Stretch Stockingfoot
fra 1199kr
Rapala Prowear Deluxe Waders
fra 899kr

Ocean Neopren waders

959,- DKK

ocean neopren waders
Specifikationer:

 • 5 mm neopren
 • Frontlomme med velcrolukning
 • Elastiske seler og fixlocklukning
 • Brede spænder
 • Skridhæmmende ydersål
 • Knæforstærkning af gummi

 

Ocean laver rigtig gode waders, hvor kvaliteten er i top, selvom prisen ikke er høj. Disse waders giver god bevægelsesfrihed, og generer dig derfor ikke ved brug. Hvis du er lystfisker er dette et godt valg, da de giver de god isolering, så du kan gå ud i vandet som du ønsker. Wadersene er fremstillet med en stor frontlomme, som kan lukkes med velcro. Her har du mulighed for at opbevare dit udstyr, værdigenstande og andet, som du skulle have med dig. Derudover får du høj komfort, så du kan føle dig godt tilpas under fisketuren. Du kan få disse waders til en overkommelig fin pris hos Billig-arbejdstøj.dk.

 

Åndbarhed

Åndbarheden er rigtig god her, selvom den kunne være bedre. Den er nemlig 5.000 MVP (skalaen går til op over 10.000 MVP), så din krop har okay chance for at kunne ånde, så du ikke er våd af sved under dragten. Ocean waders er hverken for varme eller kolde at have på, og du vil derfor have en god temperatur under dragten.

Komfort

Som sagt er komforten høj i disse waders. Den er velegnet til fiskeren og biologen, og uanset om du bruger dem i fritiden eller på arbejde, så er det selvfølgelig vigtigt, at du føler dig godt tilpas. Der skal være plads til at du kan bevæge dig samtidig med at du beskyttes mod vand og skidt. Disse waders har justerbare seler, som du kan tilpasse efter dit behov. Der er ikke en finger at sætte her – de sidder rigtigt godt og er behagelige at være i. I et par Ocean waders fra Billig-arbejdstøj.dk garanteres du komfort, som er rigtig fin i disse waders.

Slidstyrke

Også slidstyrken er god i Ocean neopren waders. Denne model er fremstillet i 5 mm neopren, som derfor har en rigtig god slidstyrke. Ocean neopren waders kan tåle at være i brug ofte, og kan klare at være i kontakt med jord og andet uden at gå i stykker. Der er knæforstærkning for netop at øge holdbarheden på de udsatte punkter.

Fladen Neopren Waders Filtsål

999,- DKK

Fladen Neopren Waders
Specifikationer:

 • 4 mm neopren
 • Rummelig brystlomme
 • Støvler med filtsål

 

 

Hvis du er nybegynder eller ikke ved, om lystfiskeri med waders er noget for dig, så er disse gode at lægge ud med. Det er en af de absolut billigste waders, du kan finde, hvorfor der heller ikke er noget, der stikker ud eller er anderledes sammenlignet med andre waders. Derfor absolut fine til nybegyndere.

Åndbarhed

Åndbarheden er ikke noget, der just får en lystfisker til at klappe i hænderne. Men den er ganske udmærket og lader dig ånde til en vis grad. Fugtige eller svedige fødder kan derfor godt forekomme, hvorfor du skal være opmærksom på mug.

Komfort

Wadersene er fremstillet i 4 mm neopren, hvilket giver en ganske udmærket isolerende effekt. De har desuden også en rummelig brystlomme og PVC støvler med filtsål, som giver dig mulighed for at stå fast på de glatte sten ved kysten. Komforten er derfor ganske fin men igen ikke noget særligt, hvilket er fint i forhold til prisen.

Slidstyrke

Slidstyrken er ganske fin for dig, der er nybegynder og ikke tager afsted for at fiske, så snart du har muligheden for det. For de kan fint holde til at blive brugt på nybegynderstadie. Da der ikke er gjort noget ekstra for at sikre slidstyrken, egner de sig bedst på det niveau, hvis du skal undgå ridser og revner inden for de første par år.

Jenzi Neopren Waders Bellysize

2299,- DKK

2299,- DKK

Jenzi Neopren Waders Bellysize
Specifikationer:

 • 5 mm neopren
 • Forseglede sømme
 • Brystlomme med velcrolukning
 • Forstærkning på knæ
 • Brede spænder
 • Belly-size
 • PU coated yderst

 

Jenzi Neopren Waders er noget udover det sædvanlige – eller de skiller sig i hvert fald ud fra andre typer waders. Denne waders er nemlig lavet for dig, der har fået en fin lille topmave (eller bare har trænet rigtig meget mavemuskler). Bevægelsesfrihed er derfor et af nøgleordene i disse waders, da der netop skal der plads til lidt ekstra.

Åndbarhed

Åndbarheden er rigtig fin og klarer sig også godt i test. Den er hverken for varm eller for kold at have på og har derfor en god temperatur indvendigt.

Komfort

Der er tænkt rigtig meget på komforten i disse waders, da den netop er tiltænkt lystfiskere med lidt ekstra på sidebenene. Det skal der være plads til, og det er der også ved Jenzi. Livvidden er derfor ekstra stor på denne waders for at sikre bevægelsesfrihed.

Slidstyrke

Modellen er lavet i 5 mm neopren og har derfor en rigtig fin slidstyrke sammenlignet med andre neopren waders. De kan sagtens holde til hyppig brug uden hverken at få ridser eller revner. Sømmene er også forseglede netop for at sikre en længere holdbarhed og større slidstyrke.

Scierra Neo-Stretch Stockingfoot

1199,- DKK

Scierra Neo Stretch Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Neopren vadebælte med YKK spænder
 • Deluxe frontlomme med vandafvisende YKK lynlås
 • 2 D-ringe på front
 • Elastiske og justerbare seler med YKK spænder
 • Inderlomme med lynlås og meshlomme
 • 3,5 mm neoprensok med printet sål

 

Hvis komfort er en vigtig faktor for at vælge de rette waders, så er Scierra Neo-Stretch Stockingfoot et særdeles godt valg – for det er måske de mest komfortable waders, der er blevet lavet! Komfort er vigtigt, og hvorfor de har det, uddyber vi herunder.

Åndbarhed

Åndbarheden er meget fin og gennemsnitlig i forhold til, hvad du kan forvente af nogle billige waders. Der er ikke kælet for det, men der er heller ikke gået alt for meget på kompromis.

Komfort

Som vi lagde ud med at sige er komforten her helt i top, da de er meget lette, bløde og strækbare på grund af 100% super stretch deluxe CR neopren materiale. Pasformen og bevægeligheden er derfor rigtig god og behagelig, hvilket er vigtigt, når man skal stå ude i kulden eller varmen i flere timer ad gangen. De er også 100% vandtætte takket være innovativ tape teknologi. Der er derfor ikke gået ned på noget som helst!

Slidstyrke

Der er ikke noget negativt at sige om slidstyrken, som også er lige så god som komforten er det. Der er tænkt godt over udformningen og kvaliteten af materialerne, hvorfor du kan forvente at have disse waders i mange år.

Rapala Prowear Deluxe Neopren Waders

899,- DKK

Rapala Prowear Deluxe Neopren Waders
Specifikationer:

 • Støvle med filtsål
 • 3D skulderstropper
 • Vandtæt grejlomme
 • Fleeceforet håndvarmerlomme
 • D-ring på separat løkke
 • Integreret mavebælte
 • Keramisk print som knæforstærker

 

Rapala Neopren Deluxe Waders er nogle meget billige waders og dermed perfekt egnet til begynderen eller til dig, der ikke ønsker at smide en formue efter et par waders. Netop fordi det er et billigt sæt waders, er der ikke kælet meget for egenskaberne, hvorfor det er begrænset, hvad man kan forvente sig af dem.

Åndbarhed

Da Rapala Neopren Deluxe er en billig waders og derfor i lavpriskategorien, er der ikke kælet for åndbarheden. Den er ganske udmærket og lader dig også ånde, når de er i brug. Men det er ikke noget særligt, hvilket også er perfekt for dig, som er begynder, der blot skal finde ud af, om det er noget for dig.

Komfort

Komforten er ganske udmærket i disse waders, da de har fastmonteret støvle med filtsål. De er desuden foret med Thinsulate, som gør dig i stand til at holde varmen. Skulderstropperne er med gummi for at få et godt greb, ligesom de kommer med knæforstærkning. Det er ikke noget særligt, men det er ganske udmærket.

Slidstyrke

Slidstyrken er ligesom de andre parametre også ganske udmærket, da de er fremstillet i tyk CS neopren. Passer du på dem og skyller dem for saltvand, har de en fin holdbarhed.

Lystfisk.dk

Sportdres / fiskegrej.dk

Fisk På Krogen / fiskpaakrogen.dk

Læs mere