Forbered dig til den bedste fisketur

fisketur
Artiklens indhold
inf

Sponseret indlæg

Med den varme sæson over os så er det tid til at komme udenfor, og forene os med de originale fire elementer. Vi skal mærke vinden i håret, bruset fra det åbne hav og følelsen af den bløde jordbund mens man ser på ilden fra bålet, mens fiskene langsomt ristes til perfektion. Det vidunderlige ved sommerlivet er de mange aktiviteter man kan foretage sig som er ganske afslappende men samtidig meget forenende og sociale på samme tid. 

Men blot fordi det er en afslappende aktivitet at nyde sommeren med gode venner og familie, så er det ikke ensbetydende med at man ikke godt kan forberede den så man får det bedst mulige udbytte ud af den gode sæson. 

Inspicer vand og terræn

Har man planer om den gode fisketur, så kan det være ideelt at tjekke op på hvor der er gode fiskesteder. Nogle kan vejlede dig til nogle cirka-spots, mens andre vil gøre brug af en mere aktiv tilgang, hvor du netop skal ned i selve vandet og kigge. 

Er du typen der vælger den sidste mulighed, så kommer det ikke bag på dig at du skal investere i det korrekte udstyr. Du skal finde ud af alt fra dykkermaske til hvilken tykkelse din svømmevåddragt skal have, da alt dette kan påvirke hvor længe du kan befinde dig i vandet uden at fryse, beskytte dig mod gopler, og hjælpe med opdrift med mere, samt naturligvis hjælpe med sigtbarhed. 

Selve båden er jo nem nok hvis du som mange, har investeret i en båd eller kender en der har en, endda måske en der er med på turen. Men er du iblandt den anden slags mennesker der ikke har tiden, lysten eller overskuddet (eller økonomien for den sags skyld) til at varetage en båd, så skal du til at have fat i bådudlejning; og selvom det er lige til, så kræver det planlægning og datering. 

Videreførelse af forberedelsen

Fordi du allerede har gjort dit feltarbejde, så vil du have lettere ved at vide hvilket grej du skal tage med ud på det åbne hav. Hvilken krog skal du bruge, hvilken madding ville være ideel m.m. er ting du allerede ved, så når du pakker det hele, så ved du at du pakker de mest nødvendige ting. 

Dette fører til, at du sparer på pladsen, udlader det overflødige og slipper dermed også for at have rod, uorden og besvær med at finde hvad du skal bruge, om det så er kniven til kappe linen eller lighteren til når bålet senere skal tændes. 

Fordeling af roller sparer plads

Fordi forberedelse hovedsageligt bygger på planlægning, så er det også en fin idé at spekulere i om man kan uddele ansvarsområder. Agter man at fangsten skal tilberedes med citronskiver og friske krydderurter, så vil det være ideelt at sætte et navn på hvem der skaffer det, mens en anden enten ejer en båd eller tager kontakten til en lejer.

Man skal også netop planlægge hvem der tager båludstyr med og sådan kan listen fortsætte. Pointen er at gøre man ikke brug af denne form for rollefordeling, så kan det rinde ud i at flere tager de samme ting med, og nogle udelader en vigtig ting i forventningen om at en anden tager det med, hvortil man senere opdager at tanken var gensidig. 

Derfor når man forbereder sin fisketur til den mest perfekte tur man kan forestille sig, så er det godt lave aftaler og planlægge forud, hvis man vil kunne hygge sig under solen ude på havet og igen senere, når man nyder solnedgangen og bålets knitren. 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere