Makrel udsigten – Mulighed for ekstrem god fangst!

Makrel Vejrudsigts kort danmark
Artiklens indhold
inf

Som ventet ville fiskeriet accelerere til weekenden – og alle fik deres hedeste om propfulde spande og makreller i massevis.

Hele weekenden er der fanget fra båd, moler, havn og fjorden ved Hvide Sande og op langs kysten.

Søndag eftermidag tjekkede vi selv fiskeriet ud – vinden var nordøstlig, hvilket betød at vandet blev presset ned mod ydersiden af nordmolen – og mågerne talte deres tydelige sprog om hvad der var i vente da vi kom gående ud mod molehovedet, her måtte der bare være makreller tænkte vi. 

Der var allerede mange folk som havde godt gang i fiskeriet. OG vi blev ikke skuffede

Læg især mærke til mågernes færden.

Læs her hvad du skal holde øje med

Top 7 Bekræftede Makrel lokationer

Makrellerne var ikke svære at finde

Som ventet lod makrellerne ikke vente på sig, allerede i første kast var der 4 fuldgode makreller som sprællede på krogene i håbet om at slippe fri. 

Fiskeriet bølgede frem og tilbage i takt med makrellernes jagt på brislingerne, så var de helt ude ved molehovedet, så var de helt inde ved stranden, og alle uden undtagelse fangede mange af de lynhurtige fisk. Vi talte med en tysk far og hans to sønner, som prøvede dette fiskeri for første gang, de var meget overraskede over fiskeriet, og måtte desværre afbryde fiskeriet, da det gik lidt for godt med 3 stænger i vandet.

Vi har tjekket hele vejen op langs vestkysten, der er simpelthen makreller alle steder. Skagen, Hirtshals, Hanstholm, Thyborøn, Harboøre, Thorsminde, Esbjerg og Hvide Sande – og sikkert mange andre steder også.

Så hold øje – DMI siger østenvind de næste par dage

Makrel tip - På dette tidspunkt kan du fange dem

Når østenvinden har været fremherskende nogle dage ved vestkysten, og østenvinden med den efterfølgende fralandsvind ved vestkysten den helt perfekte vindretning for de torpedoformede blågrønne fisk. Så hold øje med vejrudsigten.

Læg mærk til mågernes færden det sker  oftest at mågerne henleder opmærksomheden på hvor i vandet makrellen befinder sig. De jager nedefra og op, hvorved småfisk kommer op til overfladen, hvor mågerne hurtigt får færten og efterfølgende får området til at ligne en festlig komsammen til et større ædegilde. 

Fisk med en stang med god aktion, 30-100 gr kastevægt, og et makrelforfang (af de gode – spar ikke her), kommer der for mange makreller i spanden, så drop forfanget og nøjes med blinket.

Knæk & Bræk

Subscribe
Notify of
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
René Schüler
5 years ago

København og nordsjælland

Carsten Reker Hansen
4 years ago

Findes der en forklaring på at vi de senere år er begyndt at fange makrel ved Bornholm det har aldrig været muligt før

Læs mere