Put and Take Fiskesøer

Put and Take
Artiklens indhold
inf

For en lystfisker, der skal tilbringe sin ferie med hyggeligt fiskeri ved en Put and Take fiskesø, er Vestjylland det helt perfekte område. Her ligger søerne med få kilometers afstand, og du har derfor mulighed for at vælge, hvilken sø du synes bedst om. Og søerne er meget forskellige fra hinanden. 

De kan være naturlige søer, med meget få hjælpemidler, så det bliver en udfordring at fange fiskene, en kunstig sø eller strømvand, som langsomt flyder gennem smukke kanaler. Fiskene er også af høj kvalitet, så du kan sagtens medbringe dem og grille en stor regnbueørred sammen med familien.

>> SE OVERSIGTEN over danske put and take fiskesøer her.<<

DE TRE EKSPERTTIPS

FISKENE i Put and Take Søer

Det er hovedsageligt regnbueørreder, som bliver udsat i de danske ørredsøer, men også andre fisk, kan der være mulighed for. Bækørreden er i mange Put and Take fiskesøer. Fisken bliver ikke så store, som regnbueørreden, men er til gengæld rigtig flot og mange siger den smager bedre end regnbueørreden. Herefter er der mange versioner af ørredarten, som tiger, guldkilde og fjeldørred. Det er med til at gøre en dag endnu mere spændende, når en ny fiskeart glider ind over netrammen.

Læs også om hvornår det er fiskesæson her

fisk i put and take sø

FISKE GREJ & FISKEUDSTYRET - Når du fisker i Put and Take Søer

En stang mellem syv til ti fod gør det meget godt. Søerne er ofte ikke særlig store og derfor har man ikke brug for at kaste langt. Kastevægten kan ligge mellem 5 til 30 gram. Kraftigere stænger har man ikke brug for. 

Put and Take ørrederne er meget opmærksomme fisk og kan være meget sky. Derfor er det en god idé at bruge tynde liner eller forfang. Man kan ofte godt klare sig med 0,25 mm, men der er dage, hvor man skal ned på 0,20 mm, før de lader sig narre. Brug gerne fluorocarbon, da det er det mest gennemsigtige materiale i vand.

SPINNEFISKERI i Put and Take fiskesøer

Dette fiskeri er specielt effektivt, da man kan affiske en masse vand på kort tid. Specielt har små spinnere, woblere og blink været effektive i Put and Take. Ved at bruge en hægte, opnår man to ting. Det er hurtigt at skifte agn, hvis man vil prøve noget nyt, og så snor linen sig ikke, når man eksempelvis fisker med spinner.

MEDEFISKERI i Put and Take

Fiskeri med flåd eller fiskeri på bunden kan være uhyre effektivt, hvis man bruger det rigtigt. Det vigtige under dette fiskeri er, at fiske de rigtige steder, altså der hvor fiskene trækker forbi. Det er blandt andet ved skrænter. Fiskes der på bunden i put and take fiskesøen, er det godt at bruge en opsætning, hvor krogen kan glide frit igennem loddet. Det kan opnås ved at bruge gennemløbslodder.

Ved flådfiskeri gælder det om at finde den rigtige dybde. Det kan nemt opnås ved at fiske med et glideflåd. Her kan man nemt justere dybden og finde fiskene. Til agn bruges regnorm, maddiker, melorm, Powerbait, majs eller brød.

BOMBARDAFISKERI i Put and Take

Dette fiskeri er kort sagt aktivt medefiskeri. Man bruger et bombardaflåd i enten flydende eller synkende model. Og under har man et forfang på 2-3 meter. Forfanget skal være så tynd som muligt, men stærkt nok til at kunne give et godt modhug, når fisken tager maddingen. Som agn kan bruges orm, Powerbait, gummiorm, små blink eller spinnere.

Læs artiklen: Hvad er Bombarda Fiskeri?

Læs også: Hvad er et Bombarda flåd?

FLUEFISKERI i Put and Take

Denne type fiskeri kan specielt være effektivt, når fiskene i put and take fiskesøen er meget sky. I løbet af sommeren tager fiskene ofte insekter, på overfladen, og her er tørfluefiskeri den bedste metode. Ved fluefiskeri imiterer man insekter som lever ved søen. Der kan både bruges synkende og flydende liner. 

Brug gerne et taperet forfang på minimum en stanglængde og gerne længere. På den måde øges afstanden til den tykke og ofte farverige flueline. Fluer til Put and Take fiskeri er blandt andet Wolly Bugger, Pheasant tail og Montana nymfe.

Læs artiklen om Fluefiskeri i Put and Take

Put and Take Vestjylland

Herunder finder du vores favorit Put & Take fiskesøer i vestjylland nær Hvide Sande.

Klittens put and take

Ca. 3 km syd for Hvide Sande og Årgab, ligger fiskesøen Klittens Put & Take. Denne fiskesø går blandt kendere for at være et ”sikkert kort” til fisketuren. 

Det skyldes blandt den meget høje vandkvalitet og ikke mindst den store mænge af stærke og kampvillige fisk. Søen får tilført frisk saltvand fra Ringkøbing Fjord som blandt andet er årsagen til dette. Søen indeholder en bestand af regnbue- og bækørreder på mellem 1 – 6 kg. 

Ikke sjældent fanges der også skrubber i søen. Fiskesøens imponerende areal på ikke mindre end 11.000 m2 byder på mange spændende muligheder, og udfordringer. Der må fiskes fra ca 30 minutter før solopgang til 30 minutter efter solnedgang. 

Fiskesøen fisker meget bredt – det vil sige man kan benytte alle gængse metoder i denne sø, ingen metoder lader til at være bedre end andre her. Der forefindes overdækket fiskerenseplads.

Put & Take faciliteter

  • Parkeringsplads direkte ved søen
  • Overækket fiskerensningspladser
  • Toiletter
  • Grillplads
  • Overdækket siddepladser til 20 personer
  • Lejligheder til leje
klittens put and take

Fiskesø information

Klittens Put & Take
Sønder Klitvej 53
6960 Hvide Sande
Tlf. 2276 8781
Mobil 2032 1736

Oxriver Put and take

Ca. 5 km nord for Ringkøbing ligger den vel nok skønneste, og mest afvekslende fiskesø i området, som byder alle lystfiskere en spændende oplevelse. 

Om man fisker med flue, blink, prop eller bund-agn kommer helt an på temperament. Søen har åben året rundt, og har mange arter at byde på så som regnbue, guld, bæk, tiger og kildeørreder samt helt udsættes dagligt fra eget dambrug ved søen. 

Dette fiskevand med sine kanaler, store og små søer tager man næsten aldrig hjem fra uden fisk på tasken.

Læs mere om Oxriver Put and Take på Putandtakefiskeri.dk

Put & Take faciliteter

  • Parkeringspladser tæt på søerne
  • Rensepladser
  • Toiletter
  • Overdækket grillplads
  • Eget røgeri er under opbygning
oxriver fiskesø

Fiskesø information

Oxriver Fiskesø
Stampevej 3
6950 Ringkøbing
Tlf. 2962 3824

Klegod Fiskesø

I de naturskønne omgivelser på Holmsland Klit, mellem Ringkøbing Fjord og Vesterhavet, finder du Klegod Fiskesø (5 km nord for Hvide Sande). 

I to søer på tilsammen 12.000 m2 er du sikker på en god fiskeoplevelse. Vi udsætter regnbueørreder – og med Holmsland Klit som panorama er du sikker på en rig naturoplevelse året rundt. 

Omkring søerne er der borde, bænke og gode læforhold. I fiskehuset har vi en ny indrettet opholdsstue og en overdækket terasse med grill, samt dame-, herre og handicap toilet.
Vi har gode rensefaciliteter og en orme- og grejautomat samt en vekselautomat.

 

Klegod fiskesø

Fiskesø information

Klegod Put & take
Holmsland Klitvej 100
6950 Ringkøbing
Tlf. 9731 1311
Mobil 4014 6911

Lodbjerg Hede Ørredsø

Lodbjerg Hede Ørredsø er beliggende i et smukt naturområde mellem hav og hede – få km nord for Søndervig. 

Put and Take Fiskesøen, der er på 15.000 m2, indeholder altid en stor bestand af dejlige ørreder.

Der må kun fiskes med 1 stang pr. fiskekort. Orm kan købes i automat. Hunde og katte må ikke medbringes.

 

Lodbjerg hede fiskesø

Fiskesø information

Lodbjerg Hede Put & take Ørredsø
Klevevej 8
6950 Ringkøbing

Nymindegab Ørredsø

Put and Take Ørredsøen ligger ca. 1 km nord for Nymindegab i retningen af Hvide Sande i et meget naturskønt område mellem Vesterhavet og Ringkøbing Fjord. 

Der bliver regelmæssigt udsat ørreder i str. mellem 500 og 2000 gram, så der er store fangstmuligheder.
Fiskekortet kan købes ved søen – selvbetjening. For hvert fiskekort kan der fiskes med 2 fiskestænger, og der må fiskes mellem solopgang til solnedgang. Der er ikke toilet umiddelbart ved søerne. Vi er beliggende 8 km fra Nørre Nebel, Blaabjerg Kommune.

 

Nymindegab fiskesø

Fiskesø information

Nymindegab Ørredsø
Vesterhavsvej 301
6830 Nørre Nebel
Tlf. 7528 9222

Søndervig Put & Take Fiskesø

Søndervig Put & Take Sø på 7.000 m2 er beliggende i smukt naturområde, mellem hav og fjord ca. 2 km syd for Søndervig. 

Området er handicapvenligt og der forefindes en servicebygning med toilet og renserum. Desuden er der grill og legeplads. Orm kan købes i automat.

Søen er åben hele året – servicebygningen fra 1. april til 1. november.

 

Søndervig fiskesø

Fiskesø information

Søndervig put and take
Holmsland Klitvej 126
6950 Ringkøbing
Tlf. 9733 7282
Tlf. 9731 1583

Put and Take Fiskesøer i Danmark

I Danmark findes der langt over 200 Put and Take Fiskesøer, spredt godt og vidt over hele landet, lige fra nordjylland, til sønderjylland, Sjælland, Fyn og sågar på Bornholm
Som garvet Lystfisker ved du helt sikker hvilke slags søer du foretrækker, og hvilke der er bedste, og måske endda hvor de bedste spots er.

Men det kan også være at du sidder fast, og tænker at det snart er på tide at få afprøvet noget nyt, altså at få afprøvet nogle nye fiskesøer.

Put and Take Oversigtskort

Put and Take Kort Oversigt

Der findes flere sider på nettet, som har lavet et Danmarks kort med alle, eller de fleste put søer i landet.

Med disse oversigter kan du let finde fx din næste put and take sø i Vestjylland, hvis du lige skulle være i sommerhus i området, og har lyst til at få afprøvet nogle nye søer, og få dem skrevet på dit cv.

Et eksempel på en Put and Take Oversigts Guide, kunne være Putandtakefiskeri.dk

De har lavet et Danmarks kort, inddelt i disse regioner: Vestjylland, Nordjylland, Østjylland, Sønderjylland, Fyn, Sjælland samt Bornholm.

Her kan du let finde frem til Fiskesøernes placering, der vil som minimum altid fremgå kørselsvejledning i form af adresse på put and take søen.

Udover dette vil der også kunne være oplysninger som fiskesø priser, åbningstider, billeder fra put søen, og du har som bruger muglihed for at afgive Put & Take Søen din ærlige anmeldelse i form af en Stjernevurdering, samt en kort tekstbeskrivelse, og ligeledes her kan du også vedhæfte dine billeder og fangstrapporter fra fisketuren.

 
 
Ugens Put and Take Fiskesø

Ugens Put & Take Fiskesø

Putandtakefiskeri.dk udgiver hver uge en artikel om den fiskesø som de har udnævnt til den pågældende uge, at være deres foretrukne.

Disse artikler bringer nyttig viden og information, samt billeder fra Put and take søen om blandt andet, hvornår og hvor ofte der udsættes fisk i søen.

Hvornår du kan komme og gå og fiske i søen.

Udover disse artikler bringer de med jævne mellemrum tips og trick, til og om fiskegrej til lystfiskeriet.

De har blandt andet udgivet artikler om De bedste spinnere, blinks, og fx. proppen du ALDRIG må bruge.

 

Put and take Vestjylland

Fiskesø Oversigtskortet

Du kan også som lystfisker være med til at bidrage til Put and take kortet over Danske Fiskesøer.

Du kan indsende dem via deres hjemmeside, eller sende besked direkte til dem på deres email: info@putandtakefiskeri.dk

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere