sildefiskeri
Artiklens indhold
inf

Så blev det endelig påske, dog med begrænsede muligheder for spændende udflugter grundet den overhængende coronasituation. Men vejret artede sig til den gode side, så vi blev enige med vore to drenge om at en tur til havnen i Hvide Sande kunne vi godt risikere. Vel ankommet rundede vi havnen for lige at lure om der var gang i fiskeriet. 

Fiskere var der nok af, ikke som sild i en tønde, som det nogen gange kan være, især i slusen, men lystfiskerne var placeret med god og forsvarlig afstand, som anvist fra øverste myndighed, det betød så også at lystfiskerne var spredt noget mere rundt på kajerne, og hele vejen rundt i havnebassinet og området ved slusen. 

Som fiskerne var fiskeriet også noget spredt, og der blev ikke hevet det vilde op. Der var også en del udstrøm i slusen som nok også har været med til at sprede lystfiskerne, så tiltroen til fiskeriet var ikke helt oppe i gear endnu.

sildefiskeri med barn

Køb sildeforfang her:

sildefiskeri med børn

Fiskekort til havnen

Vi kørte i grejbutikken Kott Fritid, for at indløse fiskekort til havnen, og da de i butikken altid har fingeren på pulsen, kunne vi jo lige høre om vi kunne få et par gode råd med på vejen, om hvor det var klogest at starte fiskeriet, men meldingen var stort set det samme, som vi kort forinden selv havde konstateret, at fiskeriet var noget spredt ud over hele havnen. 

Vi indkøbte lidt forfang og bly til formålet, og rådet vi fik omkring forfang viste sig nyttigt, vi blev anbefalet et forfang af de gode med ægte fiskeskind, og guldkroge – ikke de billigste, men de bedste lød rådet. 

Butikken var trods coronatider godt besøgt, men med klare retningslinier, og anvisninger i butikken gik alt stille og roligt for sig. Vi fik et par gode råd med på vejen om at huske at holde god afstand til andre lystfiskere.

sild filetering

Sildefiskeri på havnen

Vi endte på sydhavnen ved Otto Pedersvej, her var lige et lille hul hvor vi kunne få os klemt ind, uden at komme for tæt på andre. Det startede ikke helt skidt, da de to første kast gav to sild, så var vi jo ligesom i gang. 

Vore drenge som er 11 og 13 år fik straks blod på tanden. Stimerne af sild flyttede sig lidt rundt i bassinet, og vi forsøgte med vore kast til fiskene at følge dem rundt, og taktikken viste sig at give pote. Vi lod efter kastet forfanget synke godt af, og herefter begynde indspinning med små svirp med stangspidsen, således sildekrogene danser frem og tilbage i vandet, og mærker man bid er det bare at forholde sig roligt, man bør dog fortsætte med langsom indspinning så sildene ikke rykkes af, da de er ret bløde i kæften. 

Det var medicinen der skulle til, vi forsatte støt med at hale ind i den time vi fiskede, flere rundt om os fangede ikke så meget som vi var heldige at gøre. Ikke mindre en 40 sild, med flere dubletter, tripletter, ja helt op til 4 sild på en gang på en time til to drenge er noget der duer, så vi var fuldt ud tilfredse.

Det betaler sig at have forfanget i orden

stegte sild
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere