fangstnet guide
Artiklens indhold
inf

Som lystfisker er et fiskenet, eller fangstnet det vigtigste redskab, du kan komme i nærheden af – udover en god fiskestang naturligvis. For i visse situationer kan et fiskenet være helt uundværligt for at få fisken med hjem på middagsbordet.

Da fiskenettet netop er helt essentielt for dig, der godt kan lide at fiske, giver vi dig her en lille guide over, hvordan du vælger det rigtige fiskenet samt hvilke fiskenet, der er de bedste at anvende.

Når du køber et fangstnet, er der særligt tre ting, du skal sørge for at overveje:

  • Hvor store fisk skal nettet rumme?
  • I hvilke situationer vil du bruge fiskenettet?
  • Skal du genudsætte fisk igen, som du fanger med nettet?
 
Når du er kommet nærmere et svar på disse spørgsmål, gør det valget af landingsnet meget nemmere, da du har bestemt formålet med det.
Artiklens Indhold

Størrelsen på fangstnettet

Når du skal have et fiskenet, er det selvfølgelig vigtigt, at du sørger for at have et net, der passer til de fisk, du fisker efter. Der går mange historier om lystfiskere, der mistede deres drømmefisk, simpelthen fordi rammen i fiskenettet ikke var stor nok. 

Det skal selvfølgelig ikke ske for dig – så kig på et fiskenet eller teleskop net, der passer til de fisk, du gerne vil fange.

Når du skal kigge på størrelsen, skal du både se på rammen og på dybden i posen. For er rammen stor nok men posen for lille er det et fedt – for så kan fisken stadig hoppe ud af nettet.

Hvor fisker du henne?

Dette spørgsmål er vigtigt at tage stilling til, da der er stor forskel på, hvilket landingsnet du skal bruge, hvis du fisker efter havørreder på kysten i waders, eller om du fanger torsk og pighvar fra en båd med flere meter ned til vandet.

For i nogle situationer vil det være nødvendigt at have et fiskenet med et langt skaft, så du rent faktisk kan nå ned til fisken eller over vegetation, hvis det er nødvendigt. I andre situationer er det vigtigere, at dit net er kort og til at manøvrere med.

Valg af bedste fangstnet

Som du kan se, er der en del at tage hensyn til og overveje, når det kommer til at vælge det rette og det bedste fiskenet. Det er ikke helt ligegyldigt, hvor dybt det er, hvor langt et skaft det har, eller hvad det vejer.

For at gøre det nemmere for dig at vælge det rette billige fiskenet, har vi herunder udvalgt 6 fangstnet, som vi synes, er nogle af de bedste, man som lystfisker kan købe.

Pool Strömhåv 12 C&R Fangstnet

Pool Strömhåv 12
Dette fiskenet er et rigtig godt landingsnet til dig, der godt kan lide at genudsætte din fangst igen umiddelbart efter, du har fanget det. Nettet her er nemlig uden knuder, hvilket er meget skånsomt for fisk, der skal udsættes igen efter fangst. Risikoen for at kroge sidder fast i nettet, bliver også mindsket betydeligt.

Planlægger du derfor at gøre meget i C&R fiskeri, er nettet her et rigtig godt valg til det. Det er i rigtig god kvalitet, ligesom nettet også prismæssigt er overkommeligt og til at komme i nærheden af for alle lystfiskere.

Derudover er den et klassisk fangstnet med et formspændt træ. Den bliver desuden leveret med et aftageligt rem til håndleddet, hvilket gør det nemmere for dig at holde på nettet, når det er i brug.

Den måler 20 x 37 centimeter og er en størrelse M.

Køb Pool Strömhåv 12 C&R Fangstnet her

Westin W3 CR Landingsnet

westin w3 cr landingnet

Dette billige fangstnet fra Westin er ligesom det ovenstående fiskenet et rigtig godt landingsnet til C&R fiskeri. Modsat den anden er denne udstyret med en masse lækre detaljer for lystfiskeren, der ofte er afsted og gerne vil gøre oplevelsen nemmere og bedre.

Fangstnettet har net uden knuder, som beskytter fiskens slim og reducerer risikoen for, at krogen sidder fast. Derudover har den et lasergraveret mål i centimeter, som gør dig i stand til at måle din fangst på få sekunder. Det er en ret lækker detalje for dig, som gerne vil genudsætte fisken hurtigst muligt igen.

Dette billige landingsnet er i en størrelse large og extra large i målene 60 cm x 70 cm x 50 cm i dybde med en håndtagslængde på 100 centimeter samt 70 cm x 85 cm x 80 cm i dybde med en håndtagslængde på 120 cm.

Køb Westin W3 CR Landingsnet her

Ron Thompson Telenet

Ron Thompson Telenet

Ron Thompson Telenet holder, hvad det lover, når det kommer til prisen. For det foldbare telenet er virkelig et billigt telenet, da det fås for et par få hundrede kroner eller mindre ved tilbud.

Det er et ret dybt fiskenet, som formår at holde på større fangster. Derudover er der ikke nogle helt særligt specifikationer for nettet, som blot er foldbart og derfor nemt at have med.

Det billige fangstnet er taget med på listen, fordi det er et rigtig godt begyndernet for dig, som gerne vil kaste dig ud i lystfiskeri uden at skulle investere alt for mange penge til udstyr. Nettet her er nemlig rigtig godt, stabilt og holdbart, hvilket gør det til et godt fiskenet at starte ud med. Det egner sig særligt godt til put and take samt til kystfiskeri, hvor nettet ikke behøver være så langt.

Køb Ron Thompson Telenet her

Pool 12 Ghost Net

Pool 12 Ghost Net

Pool 12 Ghost Net er ikke det mest billige fiskenet, da fokus har været at lave et landingsnet i god og holdbar kvalitet til lystfiskeren, der er så ofte afsted, som han kan komme. Fiskenettet er udstyret med et kort skaft, hvilket gør det uegnet til fiskeri fra båd, men glimrende til fiskeri ved put and take, søer og mindre åer, hvor det er nemt at komme til for vegetation.

Som noget helt nytænkende er netposen fremstillet af gummi, hvilket skåner fisken yderligere fra skader og minimerer risikoen for fangst af din krog. Netrammen er i træ, hvilket gør den let at have med rundt, da den ikke vejer synderligt meget.

Det er et landingsnet til fisk af mindre størrelser, da netdybden kun er 20 centimeter. Netop derfor er den også godt egnet til mindre søer og åer samt put and take, hvor der er god chance for at fange mindre fisk.

Køb Pool 12 Ghost Net her

Rapala Fangstnet

Rapala Fangstnet

Rapala Fangstnet er et billigt landingsnet i det lette materiale aluminium. Det smarte ved det billige fiskenet er, at det kan foldes sammen samt har et utrolig godt og blødt greb, som gør det muligt for enhver lystfisker at have fuld kontrol, når landingen foregår.

Det er et ret nemt fiskenet at have med sig, da du under selve fiskeriet ikke bliver generet af det og er klar til brug med bare et enkelt greb. Det er fiskeri gjort nemt.

Rapala Fangstnet er i en prisklasse, hvor alle lystfiskere kan være med. Dog henvender den sig særligt til lystfiskere, der måske lige er gået i gang eller gerne vil oftere afsted for at blive dygtigere til at fiske og lande fisk. Her er Rapala et rigtig godt udgangspunkt som en start, da det både er billigt og brugervenligt.

Køb Pool 12 Ghost Net her

Fiskenet til kystfiskeri - Fangstnet til når du fisker på kysten

Når du skal finde et fiskenet eller fangstnet til kystfiskeri, bør du have fokus på et dybt net og et forholdsvist langt skaft, da fiskenes størrelse typisk er af en god størrelse, ligesom det ikke er ualmindeligt, at vegetation er en del af kystfiskeriet.

Når du tager det med dig i dine overvejelser, når du skal købe et fiskenet til kystfiskeri, bør du være på den sikre side.

Køb fangstnet til kystfiskeri her

Fiskenet til bådfiskeri

Ligesom ved kystfiskeriet er det ved bådfiskeri især nødvendigt med et langt og et dybt fiskenet, da der er langt ned til vandet. Fangstnettet skal derfor gerne være så stort som muligt i det omfang, du kan håndtere det. Hav især gerne et net med god dybde, så fisken ikke kan springe ud af nettet under landingen. Flere af fiskenettene ovenfor egner sig godt til bådfiskeri.

Køb fangstnet til bådfiskeri her

Fiskenet til put and take

Til fiskeri i put and take søer er det rigtig fint med et fangstnet med kortere net. Hvis du fisker i put and take for at genudsætte fiskene igen, er det fint med et knap så dybt fiskenet i materialer, der er skånsomme for fisken.

Skaftet behøver heller ikke være så langt som ved de to andre typer fiskeri, da det er nemmere at komme til fisken ved fiskeri i put and take.

Køb fangstnet til kystfiskeri her

Med vores ovenstående guide håber vi, at du er kommet nærmere, hvilket fiskenet, teleskop net, fangstnet eller landingsnet du skal bruge, samt i hvilken udformning det skal være. 

Udvalget af både dyre og billige fiskenet er stort og godt, hvorfor du bør kunne finde netop det net, du har brug for.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere