hornfisk fanges her
5/5 (4 Reviews)

Hornfiske Sæson 2019

De slanke sølv torpedoer danser på overfladen, når de er på vej ind i fjorden for at gyde. 

Hvide Sande er i en klasse for sig selv. 

Fiskeriet efter hornfisk er ligetil, og forholdsvis nemt. Derfor egner dette fiskeri sig også godt til børn, da chancen for mange og større fisk er stor.

DE TRE EKSPERTTIPS

  • Fisk i solskin
  • Brug sildekrog hvis der fiskes med blink
  • Fisk i nærheden af sten og vegation

Fiskekort: Statsligt fisketegn

Hvor fanges der hornfisk?

Vi har lavet et oversigtskort over danmark og de allerbedste steder at fange hornfisk
Du kan se hornfiske kortet her Hornfiske fiskesteder

SPÆNDENDE VIDEO OMKRING HORNFISK FISKERI

der fanges hornfisk

HVORNÅR KOMMER HORNFISKEN?

Hornfisken ankommer i april måned og forlader så småt Danmark igen i sensommeren. Det er en meget lang sæson, hvilket giver god mulighed for at fange mange fisk. 

Du kan se fiskekalenderen her

HVORDAN FANGER MAN HORNFISKEN?

Man kan klare sig med alle typer spinnestænger til hornfisk, men en stang, som har en kastevægt op til omkring 40 gram er at foretrække. Med sådan en stang kan man nemt kaste langt og løfte hornfisken i stangen. Det vigtigste du skal huske på, er at hornfisken har tænder og derfor nemt kan raspe en tynd line over. Brug derfor omkring 0,30 mm nylonline eller forfang.

Den mest enkelte metode til at fange hornfisk, er på blink. Slanke blink med masser af glimmer på fungerer perfekt. Det kan dog være svært at sætte krogen i dens hårde mund med en stor trekrog. Skift derfor enten din trekrog ud til en mindre trekrog i størrelse 10-12. Det giver bedre krogningschance. Der kan også påmonteres en silkekrog på blinket. En silkekrog er små silkeløkker, som filtrer sig ind i hornfiskens tænder. Denne monteres bagpå blinket, så den lokker forførende gennem vandet.

En af de mest effektive metoder til hornfisk er fiskeri med prop eller bombarda. Proppen bruges til passivt fiskeri, hvor proppen ligger stille. Her fiskes en meter under overfladen. Når der fiskes med bombarda, skal den hele tiden være i bevægelse. Sæt her afstanden til krogen op til tre meter, da agnen kommer til at fiske højere oppe i vandet under indspinning. Til madding bruges fiskestykker eller rejer.

fiskeri fra molen