Hornfisk opskrift
- 4. maj 2020
- Dennis Hansen
Stegt hornfisk
Vi har opskriften fra Per Asmussen, redaktør hos GastroFun.dk. Se flere af deres fiskeopskrifter her.
De dejlige hornfisk er ikke de mest populære fisk herhjemme og der er synd – for den kan så meget godt.
Grundlæggende set, så tilberedes den oftest i stil med ål eller sild, hvor den renses og vendes i mel inden den får en tur på panden.
Da mange danskere er bange for fiskeben, fortrækker jeg en metode hvor fisken får fjernet benene inden tilberedningen, hvilket bestemt ikke er det letteste er ved en hornfisk.
Fisken er meget kendt for sine grønne ben, som sidder meget godt fast.
- Klargørings Tid30 min
- Tilberedningstid30 min
- Total Tid1 hr
- Serverings Størrelse2 Personer
- Cuisine
- Fish
Ingredienser
Det skal du bruge til hornfiske opskriften
- 1 hornfisk
- Cirka 1 spsk. salt
- Cirka 3 spsk. rugmel
- 20 gram smør
Løvstikkekartofler
- 6-8 kartofler
- 1/2 bundt frisk løvstikke
- Lidt salt
Smørsauce
- 40 gram smør
- 1 tsk. citronsaft
Knoldselleripuré
- 200 gram knoldselleri
- 1,5 dl fløde
- 1,5 dl sødmælk
- 1,5 dl vand
- 10 gram smør
- Salt og peber
- Syltede asparges – eller andet syltet, f.eks. asier, rødbeder eller rødløg
Stegt Hornfisk Tilberedning
Tilberedning af selve Hornfisken
Skær benene af fisken. Det gøres ved at lave et skråt snit på begge sider af benene og ryggen i midten. Så du ender med at have 3 fordybninger i fisken. Et alternativ er at dele den på midten, så du ”kun” har en fordybning i midten. Det har jeg gjort her i opskriften.
Mit bedste tip til at få velsmagende fisk er at gourmetsalte det. Dvs. 20 minutter før du skal tilberede kødet drysser salt på begge sider af fisken. Det trækker en smule af væsken ud af fisken og gør det mere kød-agtigt.
Efter 15 minutter vasker du saltet af under en kold vandhane. Placer fisken på et rent viskestykke og dub det tørt.
Varm en pande op på middelhøj varme (cirka 10 ud af 14 på mit komfur) og kom en smule smagsneutral olie på panden. Vend kødet i rugmelet, så det dækker på begge sider. Kom fisken på panden sammen med smørret og steg det i 3 minutter på hver side.
Drys evt. en smule friskkværnet salt og peber henover til sidst.
Løvstikkekartofler
Nye kartofler og frisk løvstikke er et sikkert hit hjemme hos os.
Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand sammen med et halvt bundt frisk løvstikke.
Afhængig af dine kartoflers størrelse, så skal de have cirka 15 minutter let kogning og sluk komfuret og lad dem stå i vandet i 5 minutter og trække færdig. Hæld vandet fra og de er klar til servering.
Smørsauce
Smelt smørret ved lav varme i en kasserolle og tilsæt citronsaften når det er smeltet.
Knoldselleripuré
Skær skrællet fra din knoldselleri og fjern alt der er grønt.
Skær den i små tern og kom det i en gryde sammen med mælk, fløde og vand.
Lad det simre i 15-20 minutter indtil at de er møre og kan trykkes flade med en ske.
Tricket til en god og glad puré er at man ikke blender grøntsagerne sammen med alt væsken. Kom de møre knoldselleristykker i en blender og tilsæt kun en smule af væsken.
Blend og tilsæt løbende en smule væske indtil den er glat. Til sidst kommer du smør og lidt salt og peber i puréen. Kom den evt. over i en anden gryde bagefter, så den holder sig lun.
Servering
Har du fanget hornfisken?
Hornfisk kan fås i mange af landets butikker når den er i sæson.
Se her hvornår og hvordan du selv fanger din hornfisk
og du kan se her hvor du fanger hornfisken