Røget makrel
Artiklens indhold
inf

Røget makrel

Røget makrel

Varmrøget makrel på grillen

Opskriften er udarbejdet af Jesper fra FoodFreaks

Hvad er det vigtigste måltid på dagen? I makrelsæsonen er vi ikke i tvivl! Der er ikke noget der kan få tænderne til at løbe i vand som en rugbrød med friskrøget makrel, blødkogt æg og rå løg. Heldigvis er det super enkelt at lave dem selv, og det eneste du skal bruge er en grill, lidt salt og en håndfuld rygeflis.

Du kan læse mere om rygeovn her

  • Klargørings Tid30 min
  • Tilberedningstid1 hr
  • Total Tid1 hr 30 min
  • Serverings Størrelse4 Personer

    Ingredienser

    Det skal du bruge til varmrøgning af makrel

    • Friske makreller
    • Fint køkkensalt
    • Evt. peberblanding eller paprika
    • Røgeflis

    Tilberedning

    1

    Start med at komme dit rygeflis i vand. Det skal trække mens makrellerne saltes. Vandet hældes fra rygeflisen ca en halv time inden fisken skal røges.

    røgsflis varmrøgning

    2

    Filiter makrellerne og trim dem til ved bugen.

    filetering makrel

    3

    Kom fisken i et fad og drys salt på skindsiden som til en æggemad, og lidt mindre ved halestykket. På kødsiden af fisken drysses også fint salt og stadigvæk mindre ved haleenden, så den ikke bliver for salt.

      salt makrel

    4

    Kom fisken i køleskabet og lad den trække et par timer til du ikke kan se saltkornene mere på fisken.

    5

    Tør makrellerne af med et stykke køkkenrulle så de kan tage godt imod røgsmagen på grillen.

    6

    Hvis du bruger kulgrill, så tænd op i 15-20 grillkul så du kan varme grillen op til ca 85-90 grader. Ved gasgrill placeres røgeflisen i en alubakke direkte over brænderen. Flere nye gasgrills har også indbygget aggregat til røgeflis.

    7

    Lig makrellerne på skindsiden på grillens rist, og kom røgeflisen over grillkullene. Røg makrellerne i 15 minutter.

    8

    Efter 15 minutter kan der tilføres mere røgeflis og der røges videre indtil makrellerne har fået en flot røgkulør.

    9

    Makrelfileterne er nu færdige og kan spises kolde til frokost, eller varmes op i folie og spises til aftensmåltidet med nye kartofler og smørsovs – mums!

    varmrøget makrel

    Varmrøgnings Tip!

    Hvis du er i tvivl om dine makrelfileter er færdige, så prøv at tage fat i skindet og træk. Hvis det slipper let uden at hænge ved kødet, så er dine makreller færdigrøgede.
    Makrellerne kan krydres med lige det du har lyst til. Peberblandinger, hvidløg, sennepskorn, eller bare neutral.

    Har du brug for ordentligt rygeudstyr til fx røgning i røgeovn? – Så kig videre på Jespers hjemmeside

    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Læs mere