Hel torsk i ovn med lækkert tilbehør

Torsk i ovn
Artiklens indhold
inf

Hel torsk i ovn med lækkert tilbehør

Torsk i ovn

Opskriften er udarbejdet af spicytwist.dk

Her er en nem opskrift til en dag, hvor du pludselig står med en hel torsk (eller kuller, kulmule, sej, lange, brosme)…

Du starter selvfølgelig lige med at klippe hoved, hale og finner af, rense blod og tarme ud af åbningen og give fisken et skud salt og peber.

Herefter skal hele fisken bare lægges oven på nogle skønne grøntsager (let kogte, let moste kartofler og revne rå grøntsager, der blandes med citron, fløde og timian) og bages i ovnen, som den er. 30 minutter utildækket ved 180 grader.

Det smarte ved denne ret er, at fisk og tilbehør bliver færdigt samtidig.

Når torsken er færdig, er det superlet at trække skindet af og løfte de saftige flager lækkert hvidt kød løs fra skroget.

Har du lyst til at servere en spændende salat af årstidens grøntsager til din torsk, kan du finde inspiration blandt disse salater.

  • Klargørings Tid30 min
  • Tilberedningstid30 min
  • Total Tid1 hr
  • Serverings Størrelse4 Personer

    Ingredienser

    Sauce

    • 1 kg kartofler 
    • 1 squash
    • 1 løg 
    • 2 gulerødder
    • 2 fed hvidløg
    • 2 dl piskefløde
    • 1 citron, den revne skal
    • 0.5 citron, saften
    • 1 spsk. timian
    • 2 tsk. salt, peber
    • 1 middelstor torsk

    Fremgangsmåde

    Fisken

    1

    Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter

    Fisken

    1

    Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad

    2

    Riv squash, løg, gulerødder og hvidløg ned over kartoflerne

    3

    Hæld fløde, citronsaft og -skal, timian, salt og peber ved grøntsagerne og
    blandt godt rundt

    4

    Klip hoved, hale og finner af torsken og rens for blod og indvolde

    5

    Gnid salt og peber på torskens skind og i åbningen

    6

    Læg torsken på maven hen over grøntsagerne, så ryggen peger opad

    7

    Stil fadet 30 minutter midt i en 180 grader varm ovn

    Knæk og Bræk

    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Læs mere