Hel torsk i ovn med lækkert tilbehør
- 7. februar 2020
- Dennis Hansen
Opskriften er udarbejdet af spicytwist.dk
Her er en nem opskrift til en dag, hvor du pludselig står med en hel torsk (eller kuller, kulmule, sej, lange, brosme)…
Du starter selvfølgelig lige med at klippe hoved, hale og finner af, rense blod og tarme ud af åbningen og give fisken et skud salt og peber.
Herefter skal hele fisken bare lægges oven på nogle skønne grøntsager (let kogte, let moste kartofler og revne rå grøntsager, der blandes med citron, fløde og timian) og bages i ovnen, som den er. 30 minutter utildækket ved 180 grader.
Det smarte ved denne ret er, at fisk og tilbehør bliver færdigt samtidig.
Når torsken er færdig, er det superlet at trække skindet af og løfte de saftige flager lækkert hvidt kød løs fra skroget.
Har du lyst til at servere en spændende salat af årstidens grøntsager til din torsk, kan du finde inspiration blandt disse salater.
- Klargørings Tid30 min
- Tilberedningstid30 min
- Total Tid1 hr
- Serverings Størrelse4 Personer
Ingredienser
Sauce
- 1 kg kartofler
- 1 squash
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 2 dl piskefløde
- 1 citron, den revne skal
- 0.5 citron, saften
- 1 spsk. timian
- 2 tsk. salt, peber
- 1 middelstor torsk
Fremgangsmåde
Fisken
Skær de rensede kartofler i grove tern og kog 10 minutter
Fisken
Mos kartoflerne groft ud i et stort ovnfast fad
Riv squash, løg, gulerødder og hvidløg ned over kartoflerne
Hæld fløde, citronsaft og -skal, timian, salt og peber ved grøntsagerne og
blandt godt rundt
Klip hoved, hale og finner af torsken og rens for blod og indvolde
Gnid salt og peber på torskens skind og i åbningen
Læg torsken på maven hen over grøntsagerne, så ryggen peger opad
Stil fadet 30 minutter midt i en 180 grader varm ovn
Knæk og Bræk