Rygeovn guide – vælg den den bedste røgeovn

rygeovn
Artiklens indhold
inf

En rygeovn (også kaldet røgeovn) er et særligt redskab, der kombinerer grill og røgskab. Du kan bruge ovnene til tilberedning af fisk, og der findes mange forskellige udgaver af ovnene til privat anvendelse. Mange mennesker holder af den lækre smag, som det giver at ryge enten fersk eller tilberedt kød. Det er populært tilbehør i sommersæsonen hos lystfiskere, som selv har fanget råvarerne til måltiderne.
Når du skal vælge den rette røgeovn, skal du blandt andet vælge model i forhold til, om det skal være en stor eller lille rygeovn i forhold til plads af antal kilo kød i røgskabet, og du skal være opmærksom på omfang af tilberedningsmuligheder.

Du kan i høj grad selv påvirke smag af røg afhængig af de typer af spåner, du anvender.
Herunder finder du en komplet guide til at vælge dén røgeovn, som passer til dine ønsker, dit formål og dit behov.

Artiklens Indhold

Vælg den rigtige røgeovn

Det er de personlige ønsker og behov, som afgør, hvilken rygeovn der er den rigtige.

Du kan bruge følgende punkter til udvælgelse af den rette ovn:

  • Størrelse og design
  • Anvendelse af brændstof (røgsmuld, gas eller sprit?)
  • Funktioner og egenskaber
  • Pris og tilbud
 

Der findes ovn til rygning af fisk i mange størrelser, former og designs. Ønsker du at bruge ovnen til middage og servering af indbydende måltider for venner og familie, kan det være det rette at vælge en stor model.

Du skal særligt forholde dig til, hvilket brændstof de forskellige ovne fungerer med. Der kan være fordele, ulemper og personlige præferencer, som afgør dit valg i denne forbindelse.

Prisen vil være en betydningsfuld faktor for mange mennesker, når det kommer til at vælge ovn. Vil du spare penge på dit køb og få en moderne og funktion kvalitets rygeovn til skarp pris, kan du benytte dig af at købe den på tilbud.

Fordelene ved at købe rygeovn på tilbud

Der er ingen grund til at gå på kompromis med hverken anvendelsesmuligheder eller kvalitet, når du ønsker en lav pris på din røgeovn.
Der kan være mange penge at spare, når du køber din rygeovn på tilbud. Her får du samme høje kvalitet på din ovn, som du ville have fået, hvis du gav fuld pris.
Du kan finde mange forskellige slags røgeovne på tilbud.
Dette giver mulighed for, at enhver lystfisker kan finde den model, som i design, egenskaber og funktioner matcher behovene.
Der findes tilbud på både de små og store ovne. Særligt for dig, der vil have en ovn med stort røgkammer, kan der være mange penge at spare ved at købe på tilbud.

14 bedste rygeovne

Den store fordel ved det brede marked for røgeovne er, at du kan udvælge dig den model, som i størrelse, funktion og pris matcher dine ønsker.
Herunder finder du 14 af de bedste ovne på markedet.

Billig rygeovn

vores valg
elektrisk røgeovn

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 1399 kr.

Til dig der er på udkig efter en billig model, er en Elektrisk rygeovn (galvaniseret) et godt valg. Det kan indeholde 60 liter (der svarer til cirka 10-12 ørreder) og er egnet til dig, de ønsker at servere lækre måltider for venner og familie. 

Er det første gang, du står overfor at købe en ovn til rygning, er denne model et godt valg. Der følger alt det tilbehør med, som du skal bruge til tilberedning af dine fisk. 

Du får både meget udstyr og god kvalitet for pengene.
Ovnen bliver leveret samlet, så du er fri for selv at montere og samle den før brug.

Borniak 70 rygeovn

borniak uw 70

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 4495 kr.

Set til 5995 kr.

For dig der går efter funktionalitet og kvalitet, er Boniak et godt mærke. Den polske producent fremstiller røgeovnen i mange forskellige serier. Dette gør det muligt for enhver lystfisker at vælge dén ovn, som matcher de personlige behov.

Den største forskel imellem modellerne fra Borniak handler om funktionsmetoden. De nyeste og mest moderne udgaver er de digitale ovne.

Er du til en avanceret og smart ovn, kan den digitale røgeovn (Borniak UWD-70 digital) være et godt valg. Der anvendes kun røg til tilberedningen, hvilket giver din fisk en naturlig og god smag.

Vil du have en solid røgeovn til koldrøgning, kan den anden model i ”70” serien være det rette valg. Borniak UW-70 er en god og brugervenlig ovn, som henvender sig til enhver uanset erfaring med røgning. Prismæssigt er dette det budgetvenlige valg af de 2 ovne fra Borniak 70 serien.

Der er plads til cirka 10kg kød i denne ovn til koldrøgning.

Borniak 150 rygeovn

borniak uw 150

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 5478 kr.

Set til 5995 kr.

Set til 7495 kr.

Borniak fremstiller løbende nye ovne, hvor de nyeste modeller er forbedringer og videreudviklinger af tidligere udgaver. Borniak 150 serien er ovne for dig, som er erfaren med røgning, eller som ofte gør brug af tilberedningsmetoden. Borniak UW-150 er en professionel og alsidig model, der fungerer med træflis. Du får en stor ovn, som matcher behovene hos den store familie. I røgkammeret kan du placere dine fisk på de forskellige hylder. Du får en ovn med masser af plads og god mulighed for at ryge forskellige fisk på samme tid.

Borniak UW-150 er en funktionel røgovn, der kan købes til en god pris.

Den anden model i ”150”-serien er Borniak UWD-150 digital, der – som navnet antyder – er en digital, PID styret rygeovn. Denne eksklusive model vil være perfekt for dig, som er erfaren med røgeteknik. Du får mange praktiske egenskaber, når du vælger en professionel ovn. Der er plads til 20kg røgvarer i modellen.

Bradly smoker rygeovn

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 3399 kr.

Denne røgeovn fra Bradly Original er en moderne og kompakt ovn, der er fremstillet med den nyeste teknik på området. Det er en smart elgrill, som giver dig stor brugervenlighed. For dig der ønsker en ovn, der nemt tænder op, og som er let at kontrollere, er Bradly ovnen et godt valg. 

Ovnen fungerer med røgebriketter, der alle gløder i 20 minutter, så du får nem tilberedning og god styring. Det er ikke kun for brugervenligheden, at det er en fordel med kontrollerede gløder. Du undgår, at gløderne stiger voldsomt i temperatur, hvilket kan skabe en dårlig smag og aroma i fiskene.

Napoleon Apollo rygeovn

napoleon apollo grill

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 1910 kr.

Set til 2559 kr. (større model)

Fra Napoleon Apollo finder du 2 gode, solide og funktionelle ovne, der begge ligger i den budgetvenlige ende af prisskalaen.

Napoleon Apollo 200 er en praktisk 3-i-1 kulgrill, der henvender sig til både nybegynderen og den erfarne. Har du ønsker om at arbejde med forskellige røgeteknikker, kan Apollo 200 være et godt valg for dig. Du kan tilberede dine fisk på forskellige måder, så du kan udvikle den smagsintensitet, du holder af.

Mens Apollo 200 er mellemudgaven, er Napoleon Apollo 300 den store udgave. Med Apollo 300 får du samme kvalitet, egenskaber og teknik, som du gør med 200-udgaven. Du får glæde af et større røgerum, der kan være funktionelt for dig, som har mange fisk, du gerne vil tilberede á gangen.

Begge modeller kan købes til konkurrencedygtige priser. De befinder sig begge i den billige ende af skalaen for gode og effektfulde ovne til røgning.

Weber røgeovne

Forhandler

Pris

Se mere

davidsen

Smokey mountain 47cm - 2299 kr

davidsen

Smokey mountain 57cm - 2999 kr

Weber er det mest kendte mærke, når det kommer til de klassiske grill. Den verdensberømte producent fremstiller også ovne i høj kvalitet til røgning, som kan købes til budgetvenlige priser.

Weber® Smokey Mountain™ Cooker 47cm er den praktiske størrelse og model af ovn. Det stilrene, sorte og kompakte design er praktisk for dig, som vil have en ovn, der let skal kunne flyttes rundt på. Ovnen vejer kun 10kg, og du får 2 riste med, når du køber din ovn fra Weber.

Har du brug for en større model, skal du vælge Weber® Smokey Mountain™ Cooker 57cm. Designet er det samme som på modellen på 47cm. Til begge ovne medfølger der et omslag, som du kan bruge til at beskytte din ovn med.

Begge modeller er lavet i den velkendte Weber kvalitet. Dermed kan du tilberede dine egne røgede fisk i mange år frem og glæde både familie, venner og naboer med resultaterne.

Billig røgeovn

rygeovn berlin

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 2396 kr.

Til dig der ønsker en nem, smart og budgetvenlig ovn til røgning, kan denne Rygeovn Berlin være det rette valg. Ovnen kan bruges både på altanen og i haven, og du kan tilberede alle dine yndlingsretter med fisk i den brugervenlige ovn. Den måler 30X30X100cm og har praktiske låger på hver side.

Det er nemt at regulere både temperatur, røggas og luftindløb på termostaterne, som synligt angiver enheder. Med Berlin ovnen kan du forvente at få høj kvalitet og mange års anvendelsesglæde. Den er estimeret til at fungere uden problemer i 10-15år. Den lave pris gør det attraktivt for mange lystfiskere at gøre alvor af drømmen om at ryge egne fangster.

Røgeovn til fisk

westland røgeovn

Forhandler

Pris

Se mere

2 brændere - 399 kr

3 brændere - 480 kr

Vil du have en klassisk og traditionel rygeovn, er Westland Røgovn 2 brændere et godt valg. Den simple ovn giver en charmerende og autentisk tilberedning. Der skal bruges røgsmuld til optændingen. Den kompakte ovn er perfekt i de tilfælde, hvor det ønskes at tage ovnen med på tur eller i sommerhus. Den kan nemt opbevares og pakkes sammen, så den kan transporteres i bil.

Du kan få glæde af din Westland ovn i masser af år frem. Den simple funktion gør det nemt og overskueligt at anvende ovnen, og du kan løbende supplere med ekstra smuld.

Vil du have en større model, skal du vælge Westland Røgovn 3 brændere. Denne kan være det rette valg, når der skal tilberedes indbydende og velsmagende måltider til flere venner eller hele familien. Begge Westland modeller er de rette valg for friluftsfiskere, som holder af glæden ved at spise i naturen.

Rygeovn til fisk

smooker cooker røgeovn

Forhandler

Pris

Se mere

sportdres fiskegrej

2 brændere - 299 kr

Vil du have en brugervenlig, klassisk og transportabel røgeovn, kan denne Smoker Cooker Røgovn være det bedste valg for dig. Du kan nemt pakke ovnen sammen og tage den med i bilen, når du skal på tur eller i sommerhus.

Du vælger selv, om du vil ryge 1 eller 2 lag i denne ovn. Der medfølger 2 riste, som du kan bruge efter dine behov for omfang af tilberedning.

Den skarpe pris gør modellen egnet som supplement eller gave. Den vil med sikkerhed bringe glæde, da den er nem at anvende og kontrollere. Ovnen er designet i rustfri stål, som er med til at forlænge holdbarheden og levetiden.

Hvad er forskellen på koldrøgning og varmrøgning?

Der er både smagsmæssige og udseendemæssige grunde til, at man enten vælger at kold- eller varmerøge sine fisk. Går man op i udseendet på sine serveringer, vil varmrøgning være en god metode til tilberedning. Den flotte og gyldne overflade er med til at gøre måltiderne og råvarer indbydende, og den gode smag gør det til en populær tilberedningsmetode.

Varmrøgning anvendes primært til råvarer, som er tilberedt i forvejen.

Koldrøgning er en mere langvarig tilberedningsform. Denne er egnet til madvarer, hvor der ønskes en længere konserveringstid. Dette sker ved, at røgen trænger dybt ind i kødet og er med til at forlænge holdbarheden. Det tager typisk flere dage at færdigtilberede koldrøgede varer. Maden tilberedes under kontrollerede og milde temperaturer.

Hvorfor ryger man maden?

Der kan være flere grunde til at ryge mad. Oprindeligt blev rygemetoderne anvendt til at konservere kød. Her blev koldrøgning brugt til at opnå en god konserveringstid.

I dag ryges mad for at give kød den gode, lækre og indbydende smag.

Røgning som tilberedningsmetode kan anvendes til meget forskelligt kød. Det kan være alt fra vildt over spegepølser og hamburgryg til spæk, bacon og ikke mindst fisk.

I forhold til fisk holder mange mennesker af kolde anretning. Det anses som delikatesse, og røgning giver en god aroma til mange slags fisk.

Når kødet ryges, opnås der en gylden og fin overflade, der er med til at gøre anretningerne delikate at se på.

Hvilken røgeovn til koldrygning er bedst?

Hvilken rygeovn der er bedst, afhænger af dine ønsker, behov og krav. Der kan være forskel på, hvor meget kød du ønsker at ryge. En god rygeovn skal være én, som i størrelse og omfang af kilo matcher behovene i din husstand.

Derudover skal du vælge model, som passer til dit anvendelsesformål. Her kan der være personlige ønsker i forhold til at kold- eller varmryge, og der kan være forskel på ambitioner og tilberedningsønsker. Nogle personer ønsker at kunne eksperimentere med forskellige tilberedningsmetoder, mens andre ønsker en simpel og klassisk ovn.

Når du sammenligner forskellige ovne, får du størst chance for at finde frem til den model, som er den bedste for dig.

Hvad skal jeg bruge til koldrøgning?

Når du vil koldryge dit kød, skal du først og fremmest bruge en rygeovn, som giver mulighed for tilberedningsformen. Der er særligt udstyr, som skal bruges til din ovn. Dette er blandt andet en koldrøgsspiral eller en koldrøgsgenerator med tilhørende slange. Derudover er der brug for røgsmuld. Du kan købe røgsmuld i praktiske poser.

Når du skal vælge den rette ovn til rygning, skal du være opmærksom på, hvor meget tilbehør der følger med. Der er mulighed for at købe supplerende tilbehør. Mens nogle ovne inkluderer alt tilbehør, er der andre modeller, hvor det kun er selve rygeovnen, som leveres.

Køb din rygeovn her

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere