Surfcasting i solen

Artiklens indhold
inf

Hele vestkysten byder på fantastisk surfcastingfiskeri. Den mest eftertragtede sportsfisk er fladfiskene, men også andre arter som havbars, havørred, ål, torsk og sej, er der rig mulighed, for at skrive på listen.

DE TRE EKSPERTTIPS

Fiskekort: Statsligt fisketegn

GREJET TIL VESTKYSTENS SURFCASTING-FISKERI

Grejet til vestkystens surfcastingfiskeri, kan i alt sin enkelthed bestå af en stang på omkring 12-15 fod, som har en kastevægt op til 200 gr. Grunden til at kastevægten gerne må være høj, er Vesterhavets store bølger. De store bølger giver kraftig strøm og meget tumult i vandet.

På stille dage, kan det dog sagtens lade sig gøre, at fiske med lodder helt ned til 50 gr. For enden er linen bruges et forfang, hvoraf forfang med to kroge, er det mest almindelige. Flydeperler i rød og gul kan have en magisk effekt på de dage, hvor vandet er lidt grumset, mest mindre perlemor farvede fungerer bedre i klart vand. Krogstørrelsen bør være mellem 2 og 1/0.

Maddingen er selvsagt vigtig under alle former for fiskeri og specielt effektive er børsteorm, sandorm, rejer eller fiskestrimler. Hav lidt med af hver og lav en cocktail til fiskene.

TIDEVAND & FISKEPLADSER

Maddingen er selvsagt vigtig under alle former for fiskeri og specielt effektive er børsteorm, sandorm, rejer eller fiskestrimler. Hav lidt med af hver og lav en cocktail til fiskene.

Tidevandet spiller nok den vigtigste rolle under sufcastingfiskeri. De kan få gratis tidevandstabeller på turistkontoret eller hos de lokale grejforretninger. Start fiskeriet ca. to til tre timer før højvandet, så de fisker under stigende vand.

Hvor skal man så fiske henne? Kysten kan se lang og gold ud, men der er helt klart pladser, som er bedre end andre. De velkendte hestehuller, som er farlige at bade i, er gode steder at fiske i. Her danner bølgerne en strømrende, hvor der kommer mange fødeemner igennem. Det har fiskene fundet ud af og ligger derfor i eller på kanten af strømrenden og venter.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere