Sådan vælger du den rigtige gravsten til din elskede

robert-eklund-jbCE8YUhar8-unsplash
Artiklens indhold
inf

Dette indhold er sponsoreret

 ‌

Det er aldrig en rar situation, når vi skal sige farvel til nogen, som vi elsker. Det kan være en oplevelse, der tager os igennem alle de svære følelser – både de rare og de ubehagelige. Det er en tid, hvor vi skal huske at passe på hinanden og støtte resten af familien, som også har mistet én de elsker. 

 

Men når en person forsvinder fra vores liv, er vi nødt til at træffe nogle valg og arrangere en begravelse for dem. I denne proces skal vi bl.a. udvælge den helt rigtige gravsten. Men hvordan gør man det? Vi har samlet tre parametre som du skal tage stilling til, når du begiver dig ud for at vælge den perfekte sten.

Er prisen relevant?

Det er måske ikke så rart at spørge dig selv og familien om, hvad gravstenen til jeres afdøde skal koste, men det kan være et nødvendigt og relevant spørgsmål for alle dem, der skal være med til at betale. Priserne kan variere rigtig meget ift. jeres ønsker og ideer. Derfor skal du måske lige tjekke gravstene priser inden du skynder dig ud og køber den første og bedste.

 

Prisen kan være en ubehagelig, men nødvendig, ting at vende med de involverede inden begravelsen.

Hvad afspejler den afdøde?

Når I så er klar til at vælge den helt rigtige sten og har afsat et budget, skal I afdække, hvad der afspejlede den afdødes personlighed. Måske var vedkommende meget kreativ og ville elske en sten i flere farver. Måske var den afdøde glad for at læse, hvilket kunne afspejles i et design af en gravsten, som ligner en åben bog. Derudover kan man tilføje motiver til stenen, som fortæller noget om den, der ligger begravet under.

Hvor skal stenen ligge?

Det er ikke helt ligegyldigt, hvor gravstenen kan ligge. Vejret kan påvirke stenen over tid og eventuelle forplantninger kan gøre stenen mere eller mindre synlig. Undersøg derfor gerne området nærmere, så du kan finde en sten, der også passer til de omgivelser, som den skal placeres i. 

 

Udover stenen, så skal du også tænker over selve gravpladsen. Det kan være, at du skal tilføje noget ekstra til indkøbslisten, som kan pynte lidt ekstra på gravstedet. Køb også gerne lys, blomster og andre ting i samme omgang, så du får en gravplads, der er til ære for den afdøde.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere