Gennemløber til put and take – Hvilken er bedst?

Fishnote præsten gennemløber
Artiklens indhold
inf

Gode gennemløber til put and take fiskeri

Der findes en hav af forskellige gode gennemløber til put and take fiskeri! I artiklen her vil vi afdække nogle af disse gode gennemløbere og give dig en top 10 af de bedste gennemløbere til put and take fiskeri. 

Hvad er en gennemløber

Fiskeri med gennemløber er blevet rigtig populært de sidste par år, men den almindelige danske lystfisker har ikke regnet fidusen ud på disse super agn til put and take fiskeri. En gennemløber kan på de rigtige dage udfiske, både spinnere, gummidyr og blink, ja måske endda fluefiskeren hvis vinden driller! 

En gennemløber er som navnet lyder en løber hvor linen går igennem agnen. Gennemløberen er ofte lavet af hvidmetal eller zink. De har en form, som gør den er lidt tungere i den ene ende. Denne vægtforskel er med til at skabe enten roterende bevægelser eller de traditionelle flakkende bevægelser i vandet, når man spinner ind. 

Mush Gennemløber

Hvordan bruger man en gennemløber

En gennemløber fiskes, som andre aktive agn. Altså hvor man kaster ud og haler ind i en konstant bevægelse. En fordel ved gennemløberen er dog den oftest kan fiskes ultra langsomt, som kan tricke de mest dovne put and take fisk. Men starter med at kommer gennemløberen på sin hovedline eller sit flourcarbon forfang. Den tunge ende skal vende ned mod krogen. Når du har sat din gennemløber på linen er det en god ide at kommen en hård plastik perle på, som skal skåne knuden ved krogen. Når du har monteret din perle, så binder du din krog på linen. Det er bedst hvis din krog sidder i en springring, så fisken ikke kan vride sig af krogen. 

Hvilken gennemløber bør jeg vælge?

Det kan være svært at finde den rigtige gennemløber til put and take fiskeri. Dette kommer an på årstiden, og vand temperaturen. Vil fiskene have små eller store agn og går de højt eller dybt i vandsøjlen. 

Det er en god ide at finde ud af hvor dyb søen er og om der evt er nogle huller eller strøm eller andre forhold, der betyder fiskene samles der. Kan du ikke se nogle fisk, men ved de er der, så gå med en lidt tungere gennemløber som 6-10gram. 10 gram er kun til maget dybe og store søer. 6-8 gram burde være perfekt hvis du spinner langsomt ind. Har søen en middel dybde, så anvend en gennemløber som vejer omkring de 4-6gram. Så kan du ved hjælp af indspilnings hastigheden kontrollere dybden din gennemløber bevæger sig i. 

Bedste opsætning til gennemløber til put and take

Hvis du vil gøre det mest optimale for at opnå succes med fiskeri med gennemløber i put and take, så er der flere punkter du kan optimere på. 

 1. Vælg den rigtige fiskestang – Fiskestangen skal kunne klare kaste vægten, men helt ikke have en kaste vægt på mere end 10gram. Fiskestangen må gerne være lidt stiv, da den kroger fisken bedst.
 2. Vælg det rigtige fiskehjul – Anvend gerne et fiskehjul med en ordentlig bremse. det bedste er en frontdisk bremse og et fiskehjul i størrelse 2000- 3000
 3. Vælg den rigtige fiskeline – Gå med en fletline og gerne en 4 briad eller mere. Den skal max være 0,10mm og den yderste 1m må gerne være et flourcarbon stykke på  0,23 – 0,25mm.  OBS på brudstyrken.
 4. Vælg den gennemløber, som passer til dit fiskeri.

10 bedste gennemløber til put and take

 1. Fishnote Tasty – Dansk design og udviklet af hardcore put and take fiskere
 2. Mush –  Endnu et stykke dansk design i sin bedste form. Denne lækre gennemløber kan vendes begge veje og kan fiskes ultra langsomt.
 3. FTM Mussashi – Det er en super lækker lille gennemløber, som det danske marked har totalt overset. En perfekte gennemløber til spotfiskeri og klart vand. 
 4. Westin D360 – En god alsidig gennemløber til put and take. Fisker godt og kommer i mange størrelser og farver. 
 5. Præsten – Udstikkeren af den danske Trutta, men i en lettere udgave. Præsten kommer i mange farver og varianter. 
 6. Hansen Snapshot er også en super effektiv gennemløber, og er igen et stykke dansk design, lavet af Kent Andersen ham selv!
 7. Savage Gear stickel blade. En sand ørred dræber I både put and take og ved kysten efter havørred.  
 8. Fishnote trout lure, som er et super billigt alternativ til præsten og er super effektiv i de dybere søer. 
 9. Magic trout bloody inliner, som kommer i 4 og 8gram.
 10. FTM tornado, som minder meget om præsten men koster lidt mindre. 
Find gennemløber her
korsholm
Køb gennemløber her
fisk-krogen
Find din næste gennemløber her
gennemløber
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere