Oplevelsesgaver til lystfiskeren

oplevelsesgaver
Artiklens indhold
inf

Er du på dybt vand, når det kommer til at finde på en god fødselsdagsgave eller farsdagsgave til lystfiskeren? Enten fordi du ikke selv har interesse i lystfiskeri eller fordi, du ikke har styr på, hvad kan kunne blive glad for?

Hvis ikke interessen for lystfiskeri er der fra din side, kan det forståeligt nok være svært at finde på den perfekte gaveidé. For når du ikke ved meget om det, kan det være svært at finde på gode gaveidéer, som også er gode set i hans øjne. Det er her oplevelsesgaver kommer ind i billedet. For hvilken bedre gave kan man give, hvis han i forvejen har det hele, eller ikke ønsker sig noget?

Oplevelsesgaver er noget alle kan lide – især hvis de får en oplevelsesgave inden for noget, der i forvejen interesserer dem. Derfor kan du med fordel også give en oplevelsesgave, der omhandler fiskeri. Der findes flere forskellige oplevelser inden for det felt – oplevelser, som han sent vil glemme, at du gav ham i fødselsdagsgave, farsdagsgave eller bryllupsgave for den sags skyld.

Det Gule Rev

Det Gule Rev? A hva’ffor en fisk? Selvom du måske ikke selv er klar over det, så findes der noget i Danmark, der hedder Det Gule Rev. Det er så at sige Vesterhavets skatkammer, som er en drøm for langt de fleste lystfiskere at få lov til at fiske efter fisk på.

Det Gule Rev ligger mellem den danske nordvestkyst og den norske sydvendte kyst og er et høj-plateau på kanten af Norskedybet. Det er et ret stort område på cirka 150 kilometer med fantastiske fiskemuligheder. Det ligger cirka 2-3 timers sejlads fra Hanstholm – dog kan nogle turbåde klare turen på blot 1 til halvanden time. 

Fisketur på Det Gule Rev

fisketur det gule revFisk der kan fanges på revet er:

 • Torsk fra 1-10 kg.
 • Små og mellemstore mørksej
 • Små og mellemstore lyssej
 • Rødfisk og rød og grå knurhane
 • Fladfisk og havkatte
 • Havtaske og kuller
 • Hvilling og makrel
 • Pighaj og pighvar

Det er derfor ikke ment i sjov, når man kalder Det Gule Rev for et skatkammer, da der lever mange fisk i det område til stor glæde for lystfiskere, som gerne vil jagte deres livs fangst – for det kan bestemt godt lade sig gøre på revet her.

Det er derfor en rigtig god oplevelsesgave, som du fint kan kombinere med et ophold i Thy. Thy er nemlig et fantastisk naturområde, som ikke kun byder på masser af fisk.

En oplevelsesgave til Det Gule Rev består typisk af:

 • 70 minutters sejlads til Det Gule Rev.
 • Mulighed for leje af fiskeudstyr.
 • Mulighed for filetering af fisken om bord.
 • Fri kaffe og te.
 • 8, 10 eller 12 timers fiskeri.

Da det er en lang dag til søs, kan det være en god ide at booke ham eller jer ind på et hotel eller overnatningssted i nærheden af fiskerbåden, da din kære lystfisker med al sandsynlighed vil være træt og mørbanket efter en hel dag til søs. Men, det er bestemt en gaveidé, som han nok aldrig vil glemme.

Undervandsjagt

Hvis du ikke tror, at en heldagstur til søs på Det Gule Rev er den bedste gave til ham, kan du overveje at arrangere en undervandsjagt som oplevelsesgave i stedet for. Selvom han er lystfisker og derfor er vant til at stå i vand til knæene eller på en bred langs en sø, kan dette nu godt være en god gaveidé alligevel.

For en sand lystfisker er som regel med på at prøve noget nyt – en fisketur under vandet er nemlig en helt anden oplevelse end en fisketur ved vandet. Hvis du gerne vil være sikker på, at han ikke skal glemme, hvad du i år giver i fødselsdagsgave eller farsdagsgave, er dette en skudsikker vinder.

Undervandsjagt er nemlig ikke så farligt, som det lyder, da det foregår med snorkel og harpun i kontrollerede omgivelser. Inden han og måske også du får lov til at gå i vandet, modtager I først noget teori, så I ved, hvordan I bedst lykkes med at fange fisk samt bruger harpunen korrekt og sikkert.

Når først han er i vandet, vil han synes, at det er den fedeste gaveidé længe, da det er en helt anden og meget underholdende og krævende måde at få fisk med hjem på middagsbordet. Her kan han om noget sige, at han har kæmpet for at få fangst med hjem!

Du kan give en oplevelsesgave til undervandsjagt på Sjælland og undervandsjagt på Bornholm. Måske den på Bornholm er en ekstra fed gaveidé som fødselsdagsgave, bryllupsgave eller farsdagsgave, fordi den så kan slås sammen med en ferie på solskinsøen?

På fisketur under vandet

En dag med undervandsjagt består typisk af:

 • Flere timers oplevelse under vandet.
 • Introduktion til undervandsjagt og udstyr.
 • Gennemgang af fiskearter og hvor de trives og fanges.
 • Tips til dykkerteknik.
 • Teori og sikkerhed.

Det er derfor en dag, der er fyldt med fiskeri, som jo netop er i enhver lystfiskers interesse. Hvem ved, om han bliver bidt af det, og udvider sit lystfiskeri på land til lystfiskeri under vand?

Masser af gode gaveidéer til lystfiskeren

Som du kan se, findes der andet end fiskestænger, agn og waders, som du kan give som gaver til ham. Det behøver ikke være materielt for at være godt. Oplevelsesgaver er som regel noget, folk bliver endnu mere glade for, da de dermed ved, at giveren har sat sig ind i, hvad der kunne være spændende og interessant at prøve af nye ting. Vær derfor ikke bange for at give en oplevelsesgave i hverken bryllupsgave, fødselsdagsgave eller farsdagsgave!

Du behøver selvfølgelig ikke give hverken Det Gule Rev eller undervandsjagt i gave, hvis ikke du tror, det er noget for ham. Men igen kan man aldrig vide sig sikker – for han ved det jo ikke, før han har prøvet det. Så længe det har noget med fisk at gøre, kan det bestemt ikke gå galt – han kan højst blive bidt af det og komme hjem med flere fisk end nogensinde før! Det er bestemt ikke ringe og med garanti noget, han vil huske i lang tid fremefter. Her kan læse meget mere om mange andre oplevelsesgaver.

Læs også De bedste sommeraktiviteter i 2020

Her kan du købe din næste lystfisker oplevelse

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere