Nordsø Cup i stiv kuling og vedvarende regn

Nordsø Cup 2019
Artiklens indhold
inf

125 Surfcastere havde lørdag den 26. oktober trodset efterårsvejret og ladet sig lokke af årets største arrangement for surfcastere med en samlet præmiesum på over 100.000 kroner samt en første plads der blev afregnet med 10.000 kroner kontant.

Med dette som mål manglede der kun fiskene
Så i silende regn og en strid vestenvind, begyndte de godt påklædte fiskere allerede først på eftermiddagen, denne helt unikke sport, hvor mand, hjul og stang nærmest forenes til en kunstart, når stangen lyner sit ankerlod ud på over 100 meter eller mere.

Teknikken er forskellige, kan man se denne lørdag eftermiddag langs vestkysten lidt nord for Søndervig ved Odbjerg Strand, hvor surfcastere fra Danmark, men også fra Tyskland og Holland udfolder sig med enten små tilløb inden kastet eller med lange skridt og et gevaldigt herresving der svirper line og agn langt ud over brændingen.

Fiskeriet er lidt udfordret af blæsten, der ellers hen over middagen har flovet lidt, men som stadig giver bølgeskum og strøm langs kysten samt højt vand over stranden. En vandstand som udfordre fiskerne, da det skjuler noget af kystsikringen i brændingen, for de mange fiskere, der på rad og række står med 50 meter mellem hver. Lige så langt øjet rækker.

Ufortrødent og med håbet om den helt store fangst, spoles linerne ind og fiskene samles i spande, til senere afgørelse om største og flest fisk. Mens mørket langsomt falder på og fiskeriet nærmere sig sin afslutning, tændes pandelamperne ned langs rækkerne af surfcastere, der skutter sig lidt i regnen med huerne trukket godt ned i panden og kraverne godt oppe, fortsat hiver snøren ind med rødspætter og skrubber, isinger og pighvarrer samt enkelte torsk på denne en typisk efterårsaften i oktober.

Det blev Herman Van Spankerer fra Holland der tog præmien som dagens største, en havbars på hele 57 centimeter og hovedpræmien for flest fisk gik til Rasmus Brücker, der ialt fangede 23 fisk ud for Odbjerg Strand. Samlet blev der fanget 285 fisk denne lørdag sidst i oktober, hvor alle syntes tilfredse med en vellykket Surfcasting-konkurrence, der når den afholdes til næste år kan fejre 25 års jubilæum i fiskerenes paradis, lige her på Vestkysten.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere