Hvad er Spotfiskeri?

Fiskeri hvor man spotter eller “sight fishing” som det hedder på engelsk er, hvor man først spotter fisken og derefter fisker efter den.

Det er en utrolig spændende og populær form for fiskeri og det er noget lystfiskere gør stort set inden for alle de forskellige fiskeformer og typer fisk man kan fiske efter.

Fluefiskeren kan i åen gå og spotte efter en fisk der kommer op til overfladen og når man har spottet fisken er det så den man fisker efter. Det er her hvor lystfiskeri går hen og kan blive rigtig nervepirrende og pulsen kommer helt op, da man står og kigger på den fisk man fisker efter og er det en stor fisk er spændingen næsten ikke til at bære.

Det samme gælder for fluefiskeren ved kysten eller i put and take søen, hvor man først finder fisken for derefter at kaste til den.

Du kan også sagtens som spinnefisker benytte dig af spot fiskeri. Her er det samme fremgangsmåde som ved fluefiskeren at man først spotter fisken og derefter kaster til den. Grunden til at det er mest populært ved fluefiskeren er, at man nemmere kan komme tæt på fisken man har spottet med fluen, da fluen og linen ikke laver lige så meget larm som når man kaster et blink, wobler eller spinner ud til fisken.

Ved spinnefiskeri er det derfor ofte dem der går med UL grej der hovedsageligt benytter sig af spot fiskeri, da man her har noget helt let endegrej, der ikke skræmmer fisken når det rammer vandet.

spot fiskeri

Sådan kommer du i gang med spot fiskeri

Det kræver ikke det store at komme i gang. Som du kan læse herover kræver det først og fremmest at det er muligt at se fisken – så der må helst ikke være alt for megen vind der gør det svært at se fisken i overfladen.

Derudover kræver det enten en fluestang eller som nævnt noget let UL grej.

En anden meget vigtig og uundværlig ting er polaroid solbriller eller polarized sunglasses som de hedder på engelsk. De gør det, at de fjerner solens stråler / refleksioner fra overfladen af vandet, og du kan dermed se ned i vandet meget mere tydeligt. De beskytter samtidigt også øjnene mod solens stråler.

Spot fiskeri i udlandet

Ovenover har vi nævnt nogle af de mest benyttede metoder af spot fiskeri herhjemme i Danmark – men det er især i udlandet at denne type fiskeri bliver dyrket.

Rigtig mange lystfiskere tager ud på de såkaldte flats – flats er lavvandede områder, hvor man går i vand til lidt over anklerne og fisker efter de fisk der har bevæget sig herind på de lavvandet områder. Det er især under de varmere himmelstrøg at denne type fiskeri er god og her er det fiskearter såsom bonefish som er de helt store trofæer man går efter.

Annonce
Seneste artikler

Meld dig ind i Lystfisker Klubben

Nye artikler, rabatter, fiskealarm og adgang til den lukkede klub