Kombiner fiskeri og kanotur på Gudenåen

kano vand
Artiklens indhold
inf

Dette indhold er sponsoreret

Få en skøn naturoplevelse sammen med familien. På en kanotur på Gudenåen kan du og familien få mange spændende naturoplevelser og samtidig hive fiskestangen frem og indfange aftensmaden selv. Intet smager så godt, som en fisk man selv har hevet på land. Læs med her og få tips til forskellige ture afhængig af om du er til den totale naturoplevelse i telt, Glamping i Danmark eller foretrækker deluxe-udgaven med hotel eller hytte.

Hvis du og familien leder efter den perfekte familieoplevelse til sommerferien eller en forlænget weekend, så er den kanotur på Gudenåen en virkelig god oplevelse. Gudenåen strækker sig fra Tørring til Randers Fjord og snor sig lystig gennem det danske landskab. Det er Danmarks længste vandløb på omkring 160 kilometer. Langs Gudenåen finder du noget af den smukkeste natur i Danmark og I kan rigtig nyde hele herligheden, hvis I tager på en kanotur.

Hvad skal vi vælge – telt, hotel eller hytte?

Når I har beslutte jer for at tage på kanotur, så skal I beslutte, hvor primitiv eller luksuriøs turen skal være. Det er måske ikke hele familien, der vild med at sove i telt. Heldigvis findes der flere forskellige muligheder for overnatning. Hos Tørring Kanoudlejning kan du finde flere forskellige pakkeløsninger, hvoraf én af dem helt sikkert passer til jer. Lad os se på nogle af mulighederne her:

 •       Kanotur med overnatning i opslået telt med feltsenge
 •       Kanotur med overnatning i luksushytte
 •       Kanotur med telt
 •       Kanotur med overnatning på hotel
 •       Kanotur med overnatning på B&B

Som du kan se, så findes der stort set en løsning, der kan opfylde alle behov. Priserne afhænger selvfølgelig af, hvilken model I går efter. Der kan være fordele ved alle mulighederne, så find den løsning, der passer til din familie.

Hvor længe skal vi sejle?

I skal også beslutte, hvor længe I vil være på farten. Skal det bare være en endagstur eller vil I gerne have den totale naturoplevelse, hvor I er afsted over flere dage. De fleste kan sejle omkring 15-20 kilometer per dag med en gennemsnitsfart på omkring 4 kilometer i timen. Et tempo hvor de fleste kan være med. I kan med fordel planlægge turen hjemmefra, så I ved, hvor lang i sejler hver dag inden I går holdt for natten. Tørring Kanoudlejning har Flexstop på alle deres ture, hvilket betyder, at I på alle turene har mulighed for at ændre slutsted indtil slutdagen kl. 12.00. Det giver lidt flexibilitet undervejs.

Hvad skal vi pakke?

Når I skal pakke til turen, så skal I huske, at der ikke er særlig meget plads i en kano. Af den grund må bagagen pr. person højest fylde to tasker, en sovepose og en tynd luftmadras/liggeunderlag. I kan altså ikke med en kuffert på turen. Det er der simpelthen ikke plads til i kanoen. Pak alt, hvad du skal bruge på selve turen i en mindre taske – det kan være ekstra sokker, solcreme, toiletpapir, madpakke etc. Mens i den anden taske pakker du alt det du ikke skal bruge på selve turen, men til overnatning. Sørg for at pakke taskerne og andet udstyr ind i plastik, så det holder sig tørt under hele sejladsen.  Sæt eventuelt mærkater på poserne, så I kan finde rundt i, hvad der er hvad på turen.

Sådan pakker du kanoen

Når I skal pakke kanoen, er det vigtigt, at I pakker bagagen, så den for det første ikke ruller rundt i kanoen eller for det andet, så kanoen er i balance. Det vil sige, at alt bagage f.eks. ikke skal ligge i den ene side. Pak de tunge ting i kølen i den forreste 1/3 af kanoen – og bind tøjsnor omkring de enkelte bagagedele og fastgør snoren til kanoen – så hvis uheldet er ude og I skulle kæntre, så forsvinder bagagen ikke, men er således fastspænd til kanoen.

kano

Hvor kan vi fiske?

Det kan virke som lidt af et puslespil i forhold, hvor man må fiske på Gudenåen. Det anbefalede råd er, at man kun fisker, hvis man skal overnatte på teltplads eller campingplads. Du kan på Tørring Kanoudlejning slå op og se, hvor du skal fiskekort, hvad de koster og hvor du kan fiske uden.

Gode råd til kanoturen

Hvis I aldrig har været på kanotur før, så kan det være, at I skal have lidt råd med på vejen. Vi ar samlet et par stykker her, som er værd at vide på forhånd:

 • I må maks. være tre personer i kanoen. Fire – hvis de to af dem er børn og maks. Vejer 60 kilo til sammen.
 • Stå aldrig op i kanoen.
 • Sørg for at I alle bruger en redningsvest.
 • Hold god afstand til andre og især rutebådene.
 • Hvis vejret bliver dårligt, så pas på. Sejl tæt på bredden.
 • Hunde bør ikke medtages på turen.

Til sidst er der kun at sige: God kanotur!

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere