mange fangede hornfisk
Artiklens indhold
inf

Hvornår kan man fange hornfisk?

Hornfiske sæsonen strækker sig fra April til August.

Du kan for alvor se en stor stigning i antallet af hornfiske fangster omkring april, start Maj. De ankommer i kæmpe stimer, og det vil ikke være noget problem selv for den uerfarne at få mange hornfisk på krogen. 

Hvide Sande byder på et i særklasse godt fiskeri efter hornfisk. Sæsonen er meget lang og strækker sig fra april til august. I april ankommer de først store hornfisk til slusen i Hvide Sande.
Da april er højsæson for sild i slusen, er det meget svært at komme til at fange hornfisk her.
Men da hornfiskene kan fanges i hele havneområdet, samt på nord- og sydmolen er der altid en mulighed for at komme til at udøve dette spændende fiskeri. Fra slutningen af maj til august er der masser af hornfisk på fjordsiden af slusen. Så pak din fiskestang og gå ikke glip af de store hornfiske stimer.

TIPS

Hornfisk grej

Fiskeriet efter hornfisk er forholdsmæssigt enkelt at udøve. Den helt simple måde er spinnefiskeri med slanke blink, med trekroge eller endnu bedre med enkeltkroge. Enkeltkrogen kan med fordel monteres på et stykke fiskesnøre i blinket. Denne lille finesse giver færre fejlhug.

Når man vil fange hornfisk på en yderst sportslig måde fisker man med det såkaldte hornfiske-silketråd. Man udskifter sin trekroge eller enkeltkrog på blinket med hornfiskeskindet. 

Hornfiskens mange tænder vil da hænge fast i skindet ved bid, men fisker man ukoncentreret, kan hornfisken vride sig af hornfiske-silketråden. Ved denne metode har man mulighed for at genudsætte hornfisken, da den forbliver uskadt ved denne fangstmetode.

Læs mere om hornfiske grej her

Hornfisk sæson

Fiskeri med prop efter hornfisk

Spirolinos, vandkugler og propper med en trækkraft på 10-30 gram er alle egnede til hornfisk fiskeriet.

Linen bør ikke vælges for kraftig, da man ofte skal kaste temmelig langt for at komme til hornfiskene. Forfanget bør ikke være kraftigere end 0,25 mm.

Hornfiskens ankomst

Hornfisken kan fanges mange steder i Danmark.

Vi har udarbejdet et kort med nogle af de bedste og mest givne steder at fiske efter Hornfisk.
De kan se kortet over hornfisk fiske steder her

frisk fanget hornfisk

TO METODER MED PROPFISKERI

Enten fisker man aktivt, eller passivt.

Ved det passive fiskeri indstiller man fiskedybden på 30 cm og monterer et forfang på 50-70 cm. Forfanget agnes og kastes ud, og så fisker riggen.

Ved det aktive fiskeri bør forfanget være 2 – 3 meter langt. Man kaster sin montage ud og haler den langsomt ind igen. Ved denne metode affisker man et langt større område, og bevægelsen i riggen kan motivere hornfiskene til at bide.

Hvilken metode der er bedst på en given dag må man prøve sig frem til. Det kan variere.

Krogen bør være med et kort skaft, allround eller karpekroge i størrelse 2-6 er gode kroge til formålet.

For at undgå fejlhug kan man vride krogen en smule, så spidsen kommer mere fri af skaftet.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere