Glad på jobbet gør dig glad i fritiden

Artiklens indhold
inf

Sponseret indhold

Det er ikke en unormal følelse, at man ikke er glad for at gå på arbejde og ikke trives i sin hverdag. Det påvirker alle aspekter i livet, hvis man har ondt i maven hver søndag aften, fordi arbejdsugen snart begynder på ny. Der kan være mange grunde til, at man ikke trives og derfor også mange løsninger på problemet. Men løses skal de. Det påvirker den mentale sundhed og kvaliteten af vores fritid, som gerne skulle bruges på at lave noget, der giver ro og skaber kvalitetstid. Få her nogle råd til, hvordan du kan trives bedre på dit arbejde. 

Det praktiske

Der medfølger altid en række praktiske forhold i forbindelse med ens arbejde. Sådan noget, som at være medlem af den rigtige fagforening, kan have stor betydning for, om du bliver behandlet respektfuldt og har de rettigheder, som du skal have. Er du usikker på hvilken fagforening der er rigtig for dig, kan du sammenligne forskellige muligheder, og undersøge fordele og priser. Det giver et overblik, som kan hjælpe dig i den rigtige retning. Det er hurtigt og nemt at blive medlem, og så er der en ting mindre at bekymre sig om på vejen mod at trives på sit arbejde. Andre praktiske elementer, man kan tage fat på, er løn og arbejdsvilkår. Er du tilfreds og føler du, at du bliver belønnet og værdsat tilstrækkeligt for din arbejdsindsats? Dette er helt klart også værd at reflektere over. 

Gå efter mavefornemmelsen

Mange gange kan man have en tendens til at tænke sig til problemløsninger, eller hvad der er bedst for ens velvære. Vi glemmer ofte, at det ikke er hjernen, vi bør lytte til i sådanne situationer. Vores mavefornemmelse giver en klar indikation på, hvor problemet ligger. Det velkendte sus i maven, når vi bliver udsat for noget grænseoverskridende. Det kan både være på den gode måde inden en eksamen, hvor vi efterfølgende får en glædesrus over at have gennemført og føler os gode. Det kan desværre også være på en ødelæggende måde, hvor vi gentagne gange presser os selv ud i grænseoverskridende situationer, fordi vi ikke kan sige fra. Det kan være, at der på arbejdspladsen er en nedladende tone, at du hver dag sidder med ansvaret for nogle arbejdsopgaver helt uden for dit kompetenceområde, eller at der er urimelige forventninger til ikke at lave de mindste fejl. Det slider én op, og det er vigtigt at samle mod til at sige fra i disse situationer – lyt til mavefornemmelsen.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere