Fisketur & Havfiskeri efter Torsk

Fisketur torsk
Artiklens indhold
inf

Havfiskeri - På fisketur efter torsk

Hele vejen op langs vestkysten tager kuttere lystfiskere med ud fra hele verden. Disse lystfiskere har en hel klar forventning om at fange fisk, og gerne mange. Det krav opfylder man på langt de fleste ture. Der er nemlig en kæmpe artsrigdom ude på havet. 

Torsk er det mest eftertragtede bytte, men er man villig til at bruge en hel dag eller mere på havet, kan havet byde på både stortorsk, storsej, lubbe, havtaske, lange eller sågar hajer, hvis man kommer helt ud. Er man til de kortere ture sammen med familien, er makrelfiskeri i sommermånederne noget af de sjoveste man kan fiske efter.

DE TRE EKSPERTTIPS

Fiskegrej til Torske Fisketur

Grejet til havfiskeri efter torsk, er som mange kender det. En pirkestang på 1,5 til 2,5 m med en trækkræft på 20-30 pund er helt klart at foretrække. Det svarer til at man uden problemer kan pirke med vægte op til 500 gram. De mest brugte pirke vejer mellem 200-300 g, men strømforhold kan gøre, at pirke på 500 g er nødvendige. Den bedste type hjul til dette fiskeri er multi- hjul. På et multihjul kan der ofte være mere line og holdbarheden er markant bedre, når der fiskes med store pirke, som udsætter grejet for et stort slid. Et fastspolehjul, som mange kender fra det almindelige fiskeri, vil simpelthen blive skævt i løbet af få ture.

Linen skal gerne være så kraftig at man ikke hele tiden mister pirke. Her er flettet line at foretrække, da den er meget tynd og stærk. Derved kan man få god kontakt til pirken under fiskeriet og der kan være mere line på hjulet. Fisker man med flettet line, bør man fiske med en brudstyrke på omkring 30 kg. Dette gælder også for monofile liner.

Stor fanget torsk

Hvor kommer jeg på Fisketur med fiskekutter?

Der er mange både op langs vestkysten, som tilbyder ture på havet. Skipperne er alle sammen gamle erhvervsfiskere, som har den bedste professionelle erfaring om hvor fiskene står igennem de forskellige sæsoner. De har dagligt kontakt til de erhvervsfiske- re som er i området og snakker sammen om, hvor fiskene er på den givne dag.

Bådene har forskellige tilbud om kortere ture efter makreller, som varer omkring 3-4 timer, men ellers er 8-20 timers ture det mest normale at tage med ud på. På de længere ture, får man mulighed for at fiske på de bedste pladser, som er vrag og over stentoppe. Især vragene har en god tiltrækningskræft på fiskene, men også på mistede pirke. Mister man mange pirke, kan man med stor fordel afmontere den nederste trekrog og erstatte den med en enkeltkrog oppe i toppen. Dette rig kroger stadigvæk uhyre effektivt og sparer dig for mange penge.

Vragture torskefiskeri
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere