fiskekniv guide
Artiklens indhold
inf

Find den næste fiskekniv til din kommende fisketur

De fleste, som er glade for at tage på fisketur, nyder det, da man kommer ud i den friske luft, og der er en betryggende stilhed ved at fiske. Derudover kan man finde rigtig meget lækkert fiskeudstyr, som kan gøre fiskeri meget sjovere. Vi ser i denne guide på nogle gode fiskeknive, der bliver lavet i en god kvalitet, så de kan holde til at blive taget med på tur. Læs mere og find din nye fiskekniv til fisketuren.

Fiskekniv modellerne i denne guide

Buck 110 Folding

Fällkniven S1

Helle No. 62

Mora Fishing Classic 54

Rapala Bait Kniv

Rapala RCD 6

Rapala Sportsman

Se også lommekniv Guiden her

Artiklens Indhold

Her kan du købe kvalitets fiskeknive

Vælg den bedste fiskekniv fra Fällkniven

Fällkniven S1

Forhandler

Pris

Se mere

knivsalg

Set til 1369 kr.

Fiskekniven fra Fällkniven er én af de bedste på markedet lige nu, hvilket blandt andet skyldes dens høje kvalitet. Knivbladet er lamineret i rustfrit stål, hvilket er værd at gå efter, da fiskeri finder sted i et vådt miljø. Her får du en fiskekniv, der har en bladlængde på 130 mm., hvilket er en god lang kniv, der også kan hjælpe dig med at komme igennem de større fisk.

Kniven har en klippepunktsform, som er rigtig godt, når man bruger kniven til outdoor og fiskeri, idet formen er robust nok til at kunne trænge igennem hårde overflader. Den vejer 193 gram, hvilket også er en let kniv, som du nemt kan tage med på fisketuren. Derudover gør dens skede i zytel den også nem at transportere, da den bliver passet godt på og derfor har en længere levetid.

En kvalitetsfiskekniv fra Helle

Helle fiskekniv No. 62

Forhandler

Pris

Se mere

sportdres fiskegrej

Set til 749 kr.

Helle er et verdenskendt mærke inden for fiskeknive, og derfor vil vi selvfølgelig også anbefale deres knive, idet du med en fiskekniv fra Helle er sikret kvalitet i topklasse. Sammen med fiskekniven fra Fällkniven er denne fra Helle en af de bedste fiskeknive lige nu i mange fiskeknive-test. Denne fiskekniv fra Helle hedder no. 62, og den er håndlavet.

På grund af dens blad i 3-lags, rustfrit stål er denne kniv den bedste filetkniv, idet bladet ikke er lamineret stål. Bladlængden er 155 mm., og fiskekniven vejer 70 gram. Dens håndtag er lavet i birk, og du kan sagtens mærke, at fiskekniven er lavet i gode og solide materialer. Du får et hylster i kernelæder med dig.

En skarp fiskekniv til fisketuren fra Mora

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 349 kr.

Mora er et godt svensk mærke, der har lavet en klassisk fiskekniv, som du roligt kan tage med på fisketuren. Det er en skarp kniv, der har to skæreflader. Bladet er nemlig glat og skarpt på den ene side og takket og skarpt på den anden. Det betyder, at du får to knive i én kniv med en fiskekniv fra Mora.

Den har et skaft i træ, hvilket er et godt materiale at have en fiskekniv i. Derudover er bladet lavet i rustfrit stål. Bladet måler i alt 125 mm., og kniven har en længde på i alt 265 mm. Sammen med fiskekniven får du også et hylster, så du kan passe godt på den.

En billig fiskekniv til begynderen

Forhandler

Pris

Se mere

sportdres fiskegrej

Set til 49 kr.

Hvis du ikke har været på fisketur før, eller hvis du lige har fået smag for det, kan det godt betale sig at købe en billig fiskekniv, inden du går ud og investere i en fiskekniv, der ligger på et helt andet prisleje. Denne fiskekniv kan både bruges til udskæring og rensning af fisken, da dennes blad også har to forskellige sider: en glat og en takket.

Bladlængden er 100 mm., hvilket også er en fin størrelse til et blad, hvis du eksempelvis ikke er helt inde i teknikken, når man renser en fisk.

En foldekniv til fiskeri fra Buck

buck fiskekniv

Forhandler

Pris

Se mere

sportdres fiskegrej

Set til 399 kr.

Hvis du ikke er meget for at have en stor kniv med på fisketuren, kan vi anbefale denne Buck-fiskekniv, der også er en foldekniv. Hvis man vælger en foldekniv, betyder det, at bladet foldes ind, hvilket kan være med til at give en tryghedsfølelse.

Qua det er en foldekniv, vil bladlængden også være kortere, og den måler på denne fiskekniv fra Buck 75mm. Det skal dog understreges, at bladet er i samme kvalitet, som det vil være på en almindelig fiskekniv fra Buck.

En foldekniv til at rense fisken

Rapala Sportsman fiskekniv

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 299 kr.

Foldekniven fra Rapala er også en fiskekniv, som egner sig til rensning af fisk. Bladet er belagt med PTFE non-stick, hvilket gør det nemt at rense fiskene. Derudover har Rapala tænkt over dens greb, hvorfor den er udstyret med comfort grip, hvilket betyder, at du kan få et godt greb uanset, om dine hænder er våde eller fedtede.

Bladet er i rustfrit stål, som vi ikke kan understrege nok gange, er en klar fordel, når man hele tiden befinder sig i et vådt miljø med en fiskekniv.

En god fiskekniv til filetering

Rapala RCD fileteringskniv

Forhandler

Pris

Se mere

Set til 149 kr.

Rapala har også lavet en fiskekniv, som har et smalt blad, der kan gøre fileteringen nem. De fleste af os ved måske allerede, at det kan være svært at filetere en fisk, hvor man får så meget ud af fisken som muligt. Det kan derfor godt betale sig at investere en fiskekniv, der også fungerer som en fileteringskniv.

Den har et fleksibelt blad, som blandt andet hjælper dig til en bedre filetering af fisken. Bladet er lavet i japansk rustfrit stål. Skaftet er lavet med et ergonomisk non-slip greb, hvilket er en stor fordel, når man har med en filetkniv at gøre.

Hvis du er mere til en foldekniv, kan du også få denne fiskekniv som foldekniv.

Filetering af en fisk – hvad skal du være opmærksom på?

Når du skal filetere en fisk, er det vigtigt, at du tager højde for, hvilken fisk du har med at gøre. Derudover er det vigtigt, at du har en god fiskekniv, der er beregnet til filetering. En filetering af fisk handler nemlig om, at du skal have så meget fisk tilbage som muligt – jo mere fisk, jo bedre har du fileteret.

Du kan se i denne video, hvordan man fileterer en fladfisk, så du kan lave fiskefileter til middag:

Det skal du kigge efter, når du køber en fiskekniv

Det er vigtigt, at du kigger efter, hvad kniven kan bruges til. Mange bruger nemlig en bestemt fiskekniv til at rense fisken, og en anden fiskekniv eller fileteringskniv til at filetere. Du kan også sagtens finde fiskeknive, som har to sider – hvilket betyder, at du både kan bruge kniven til at rense med og til at filetere.

Derudover er det vigtigt, at kvaliteten er høj. Du skal gå efter nogle gode materialer, som kan holde til et vådt og fugtigt miljø. Vælg derfor en fiskekniv med et blad i rustfrit stål, så du er sikker på, at du hele tiden har en skarp kniv, der ikke ruster og bliver sløv.

Vores vigtigste råd er, at du ikke køber en kniv, som ikke er lovlig. Der er stramme regler for knive i Danmark, så det er vigtigt, at disse bliver opfyldt.

Knivlov – hvad siger den?

Klingen til kniven må maksimalt være 120 mm., dog skal det understreges, at du gerne må have en spejderdolk eller fiskekniv med et længere blad, så længe du kun har den på dig, når du tager på fisketur eller tager til spejder. Dette er en vigtig detalje, som mange er i tvivl om, når det kommer til knivloven.

Knivloven er blevet kritiseret for at være misvisende, idet man skal have et formål for at bære kniv, hvilket kan skabe tvivl blandt borgerne, hvorfor vi mener, det er vigtigt at påpege, at din fiskekniv gerne må være længere end 120 mm., så længe du ikke bruger den til andre formål, end hvad den er beregnet til.

Køb fiskekniv her

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere