Få bugt med mågerne en gang for alle

fisker solnedgang
Artiklens indhold
inf

Der er ingen tvivl: Måger elsker fisk. Og som lystfisker kan det være svært at fiske i fred uden nysgerrige måger, der hele tiden holder øje med, hvad du har fanget og hvor meget. Der findes heldigvis mange måder at komme af med mågerne på, men du kan faktisk også skræmme dem væk en gang for alle. Læs mere om, hvordan du gør, her. 

Selvom mågerne ikke er et skadedyr, så opfører de sig sådan. De er altædende, og så formerer de sig hastigt. Hvis du står ude ved havet i dine waders og fisker, så kan det på nogle dage være svært at være i fred for mågerne. De kan lugte fisk på miles afstand. Men der findes heldigvis løsninger, som man kan give sig i kast med 

Med esalonriffel kan du sørge for at mågerne aldrig generer dig igen. Et varselsskud er altid på plads, men hvis du er interesseret i at gøre det af med mågerne, så er jagt også en mulighed. En salonriffel er særdeles egnet til små dyr som eksempelvis en sølvmåge eller sildemåge. En salonriffel må ikke bruges på større vildt, da den kun kan slå mindre dyr ihjel.    

Nye kulinariske oplevelser med sølvmåge 

Det kan virke voldsomt at skyde mågerne for at komme af med dem.  Men hvis du i forvejen fisker ivrigt og spiser, hvad du fanger, så kunne sølvmågen måske være en delikatesse, du kunne prøve. Med chili og hvidløg kan du komme langt, og faktisk kan du tilberede sølvmåge, lidt som du ville tilberede en rød bøf.  

Hvis du vælger at skyde mågerne, så lær endelig, hvordan du skal tilberede dem for at få det bedste måltid. Skyder du mågerne udelukkende med det formål at slippe af med dem, så findes der andre metoder som larm eller lignende, der kan lokke mågerne væk fra din fiskefangst. Det vil være synd, hvis der skulle gå kød til spise. 

Ingen måger kan komme i nærheden af din fisk
Ingen måger kan komme i nærheden af din fisk

 

Hold dig inden for lovgivningen 

Når det kommer til jagt og skydevåben, så skal du selvfølgelig have de rette tilladelser på plads. Udover jagttegn så kræver det også tilladelse fra Naturstyrelsen. Der er i øvrigt også regler fra måge til måge, så hold dig orienteret. Jo mere du ved, jo sikrere er du at holde dig til reglerne. Da mågen teknisk set ikke er et skadedyr, kan du ikke jage dem frit.  

Skyder du ude i naturen, skal du selvfølgelig også orientere dig om andre mennesker. Der er nogle særlige regler for hav– og strandjagt, som gælder, og dem skal du selvfølgelig kunne indefra og ud. Da strande oftest er offentlige områder, så handler det om at have loven på plads, inden du giver dig til at jage mågerne væk med din salonriffel.  

En salonriffel kan derfor være din tro følgesvend, inden du begiver dig til havs i dine waders. Så kan du slippe af med de nysgerrige måger en gang for alle og samtidig få et ekstra måltid med hjem. Det er da ikke så ringe.  

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere