Et liv i fisk - bog af gordon B Henriksen
Artiklens indhold
inf

Gordon P. Henriksen har arbejdet med formidling af lystfiskeri hele sit liv. Hans passion for lystfiskeri har spredt sig til danskerne via fjernsynet, internettet, radio, podcasts og fiskemagasiner – og nu debuterer han som forfatter.

Et liv i fisk udkommer i foråret 2020.

Bogen Et liv i fisk er planlagt til at udkomme på Gads forlag i foråret 2020.

Gordons bog vil ikke være en teknisk bog om hvordan man fanger fiskene – men snarere en masse perspektiver og tanker om hvorfor vi fisker og om alt det der er så fantastisk ved fiskeri.

Bogen vil indeholde Gordons filosofiske betragtninger om bl.a. lystfiskeri som et bindeled til naturen, tanker om at slå ihjel, glæden ved at sætte en fisk ud igen, lystfiskeri som kur mod vinterdepression, kammeratskabet og sammenholdet som lystfiskeri kan skabe – og meget mere.

Kutterture og Streetfishing

Der er bl.a. afsnit om kutterture på Øresund med gutterne, storbyens streetfishing, afhængigheden af vertikalfiskeriets kontante fix, om at give fiskeglæden videre til andre, ikke mindst sine egne børn. Samt en masse andre perspektiver og eventyr om lidt af alt det som moderne lystfiskeri har at byde på.

Gordon-p-henriksen

Den største glæde er at spise sin fangst

En af de vigtigste glæder ved lystfiskeriet er det at spise sin fangst, og bogen er også spækket med en masse opskrifter – primært på fiskeretter på alle de arter Gordon ynder at fiske efter, torsk, fladfisk, sandart, makrel, havørred, men også på ultimative ”madpakker” til fisketuren, den perfekte kogekaffe, honningsyp, strandcocktails og andre lækkerier.

 

Gordon - En passioneret og fisker og hverdagskok

Gordon betragter sig selv som passioneret og dygtig hverdagskok og har længe drømt om at dele sine mange retter med flere end bare de kunder, venner og familie han normalt serverer dem for. Men bogen byder ikke kun på Gordons retter og perspektiver. Gordon har et stort netværk af fiskekammerater og kokke, og flere af disse venner deltager i bogen med deres bud på lækre og simple fiskeopskrifter. Således vil fx Nikolaj Kirk, Thomas Rode, Francis Cardenau, Simon Jul, Jan Gildam og flere andre byde ind med opskrifter – samt deres perspektiver på fisk, natur, fødevarer og madlavning og sous vide.

Artiklen fortsætter under billedet

Bogen " Et liv i fisk" bliver en stærk visuel oplevelse

Bogen bliver en stærk visuel oplevelse, hvor billederne får plads til at supplere teksterne og fortælle historier i sig selv. Billederne til bogen leveres af Columbus Leth, der ud over at være passioneret lystfisker og outdoor-fotograf også er kendt som en af Danmarks dygtigste madfotografer. Columbus har vundet flere priser og bl.a. fotograferet kogebøger for Nikolaj Kirk, Mette Blomsterberg, Tina Scheftelowitz, Jesper Vollmer, Timm Vladimir, Trine Hahnemann og mange flere.

Gordons fiskeoplevelser og madretter kommer dermed helt sikkert til at præsentere sig fra deres flotteste side.

Man kan roligt glæde sig til at bogen udkommer til foråret.

lystfiskeri gordon henriksen

Billed serie fra bogen - Et liv i fisk

i videoklippet her, kan du se et udpluk af billeder fra bogen, og Gordons lystfisker eventyr.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere