Åndbare waders

Åndbare waders er lavet af et tyndere materiale end neopren waders.
Åndbare waders er tæt på samme måde som pvc eller neopren waders.
Materialerne i de åndbare waders sørger for en bedre ventilation, så vanddampen cirkulere og man undgår fugtige svedige waders. Neopren waders er klart bedst til kolde forhold, men du kan sikre dig og dine åndbare waders, ved at have korrekt inderlag af tøj. Fx ski undertøj i bomuld eller merino uld. Er det rigtig koldt, så er neopren waders vejen frem. Det er også derfor rigtig mange seriøse lystfiskere har to par waders.
Ulemper og fordele ved åndbare waders:
Fordele:
1. Åndbarhed, som betyder man sveder betydeligt minder i dem.
2. Du er lavet af lettere materiale og derfor ikke særlig tunge at gå rundt med.
3. Høj Komfort.
4. De er noget nemmere at tage af og på, da de ikke sidder lige så tæt, som eksempelvis neopren waders.
5. En god all arounder.
6. Fylder ikke meget hvis du skal på farten.

Ulemper:
1. Egner sig ikke til fiskeri om vinteren.

Søger du neopren waders i stedet? Læs mere om neopren waders

Ocean åndbare waders​
fra 1499kr
Fladen Maxximus Stockingfoot Waders
fra 899kr
Rapala Ecowear Waders
fra 1599kr
Orvis Ultralight Convertible Waders
fra 2999kr
Simms G4 Pro Stockingfoot Slate
fra 6999kr
Vision Kura Stockingfoot
fra 2149kr

Ocean åndbare waders

1459,- DKK

ocean åndbare waders
Specifikationer:

 • Vandtæt: 10.000 mm, EN 343
 • Åndbar: 10.000 MVP
 • Stor frontlomme med velcrolukning
 • To indstikslommer foret med fleece
 • Med brede og justerbare seler, som kan lukkes med fixlocklukning
 • Uden sikkerhed
 • Neoprensok på 3.5 mm inkluderet

 

Ocean er et dansk mærke, som er rigtig godt, når vi snakker waders i høj kvalitet. Her er Ocean åndbare waders ingen undtagelse. Her er der tænkt over detaljerne, så de er fremstillet i høj kvalitet med god bevægelsesfrihed, komfort og holdbarhed. De er velegnet til lystfiskere, som bare elsker at være i naturen.

Åndbarhed

Åndbarheden kan ikke fås bedre end i de her Ocean åndbare waders. De har en åndbarhed på 10.000 MVP, så de er derfor behagelige at have på, da du ikke vil komme til at svede eller blive fugtig, mens du har dem på. Du kan hurtigt mærke, at der ikke er gået på kompromis i disse waders. 

Komfort

Komforten er rigtig god i Ocean åndbare waders. De er fremstillet i åndbare og lette materialer, og der er tænkt på bevægeligheden, som gør dem behagelige at have på, og du kan uden problemer fiske i flere timer. Du kan også tilpasse selerne, så de sidder perfekt på dig. Der medfølger en neoprensok på 3.5 mm, så du kan få ekstra varme ved fødderne. 

Slidstyrke

Wadersene har rigtig fin holdbarhed. De er fremstillet i 100% polyester med Cordura® forstærkning yderst, så de får bedre holdbarhed. Ønsker du derfor waders, hvor der hverken er gået på kompromis med komfort, åndbarhed og slidstyrke, så er disse Ocean waders fra Billig-arbejdstøj.dk et godt bud! Hvis du er en erfaren lystfisker, vil du måske sige, at slidstyrken kan blive blive, og det kan den selvfølgelig også. Slidstyrken afspejler prisen, men slidstyrken er stadig rigtig fin i disse waders.

Fladen Maxximus Stockingfoot Waders

899,- DKK

899,- DKK

fladen maxximus stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Vandtæt: 15000mm
 • Åndbar: 2000 g/ms/24h
 • 2 påsyede brystlommer
 • 2 påmonterede D ringe til div. udstyr
 • Påmonteret elastisk vadebælte
 • Påmonteret justerbare stropper
 • Fås i str. S-M-L-XL-XXL
 • Farve: grå/sort

Hvis du er lystfisker, men gør det mest, når tiden lige er til det, er Maxximus Stockingfoot Waders et rigtig godt valg. Det er i modsætning til mange andre waders til lystfiskere et sæt waders, der er til at betale sig fra. Kan du derfor godt gå på kompromis med nogle af egenskaberne, er det et fint valg.

Åndbarhed

Når snakken falder på åndbarheden, er det et af de steder, hvor der godt kunne sættes ind med forbedringer . Åndbarheden er nemlig ikke helt i top, hvilket dog forsvares af prisen, som retfærdiggør, hvor åndbarheden ikke har været en prioritet i disse waders. Åndbarheden ligger således på 2000 g/ms/24h. Når det så er sagt, er det en fint sæt åndbare waders til dig, der fisker når lysten og tiden falder i hak.

Komfort

Selvom åndbarheden spiller ind på komforten, er der ikke yderligere at sætte en finger på her. Komforten er rigtig fin i disse waders med justerbare og komfortable seler. Der er også påmonteret et bælte, som du let kan justere til eget behov. De sidder rigtig fint og er behagelige at have på.

Slidstyrke

Slidstyrken er rigtig høj i fladen Maxximus Stockingfoot Waders, hvilket primært skyldes de 3 lag og de tapede sømme, som de kommer med. De holder derfor længe uden at blive alt for ridsede.

Det budget venlige valg til nogle billig og super gode waders. 

Rapala Ecowear Waders

1599,- DKK

rapala ecowear waders
Specifikationer:

 • Vandsøjletryk på 19.000 mm
 • Åndbarhed på 4.000 g/kvm/24 timer
 • Bredt bælte med stropper til net.
 • Reparationskit
 • Håndlommer med lynlås
 • Formsyede knæ

 

Rapala Ecowear Waders er til lystfiskeren, der ikke kun kan lide, hvad naturen giver, men som også tænker på, at passe på naturen, så den kan blive ved med at give gode fangstoplevelser. Wadersene her er produceret i en økologisk proces, som både mindsker olieforbruget og miljøpåvirkningen.

Åndbarhed

Åndbarheden er helt i top hos Rapala Ecowear Waders, da de har en åndbarhed på 4000 g/m2. De er derfor behagelige at have på, da de hverken kommer til at virke fugtige eller svedige at have på.

Komfort

Komforten er der ikke noget negativt at sige om, da wadersene er udstyret med ergonomiske skulderremme, der er polstrede, for en højere komfort, når der fiskes. Sokken har de også sørget for at gøre bred, så de er så behageligt at have på som muligt. Den kommer også med forede lommer, som er rart på en dag, som er ekstra kold.

Slidstyrke

Da det er en billig waders, er slidstyrken også efter det. Den er hverken i den helt lave ende, ligesom den heller ikke får en professionel lystfisker til at klappe i hænderne. De er gode til hobbybrug og kan sagtens holde i mange år, hvis der passes på dem.

Orvis Ultralight Convertible Waders

2999,- DKK

Orvis Ultralight Convertible Waders
Specifikationer:

 • Udvendig lomme med YKK-lynlås
 • Gravel guards ved sokkerne
 • 4-lags nylon
 • Tapede sømme

 

Orvis laver som sagt nogle rigtig gode og fine waders, hvor både bevægelighed og holdbarhed er i højsædet. Det samme gælder for Orvis Ultralight Convertible Waders, hvor der ikke er gået på kompromis med fornævnte parametre. Det er stadig billige waders – der er bare tænkt mere over kvaliteten.

Åndbarhed

Der er som sagt ikke gået på kompromis med wadersene her. Det kan du også mærke, når det kommer til åndbarheden. Wadersene er nemlig fremstillet i et 4-lags nylon materiale med membran, som sikrer en god åndbarhed. De kan også rulles ned og lukkes om livet, så de er behagelige at have på selv på en varm sommerdag.

Komfort

Komforten er rigtig fin i disse waders, hvor der er tænkt på bevægeligheden. Det er en letvægtswaders, som gør det behageligt at fiske i flere timer og bevæge sig rundt. Der er desuden også gravel guards ved sokkerne for at beskytte mod sand og småsten. Alt i alt fungerer de godt på dette parameter.

Slidstyrke

Wadersene er som før nævnt fremstillet i 4 lags nylon, hvilket også giver dem en rigtig fin og lang holdbarhed. Ønsker man derfor nogle waders, hvor der ikke er gået for meget på kompromis med slidstyrken og holdbarheden, er disse rigtig fine.

Simms G4 Pro Stockingfoot Slate

6999,- DKK

Simms G4 Pro Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • Vandafvisende lynlåse på håndvarmer og lommer
 • 2 ekstra netlommer til forfang spoler
 • Retractor på bryst og flip out lommen
 • Holder til tang
 • Vadebælte


Dette er en af de bedste waders, du som lystfisker kan få. De bliver år efter år udpeget som en af de bedste waders på markedet, hvilket heller ikke er uden grund, da det er et af de bedste mærker, der findes. Simms har godt styr på det med at lave waders og vinder ofte priser for dem. Disse er ingen undtagelse.

Åndbarhed

Når det kommer til åndbarheden i disse waders, er der virkelig ikke noget at sætte en finger på. Åndbarheden er vitterligt helt i top med et indeklima, der lever op til forventningerne for et sæt waders fra Simms. Her er der ingen form for mug eller fugt, hvilket skyldes Gore-Tex materialet, der sikrer en god temperatur og indeklima.

Komfort

G4 Pro 2020 er lavet i et slidstærkt 4-lags GORE-TEX materiale fra lænden og helt ned til sokkerne samt med samme materiale i 3 lag i den øvre del. Det forstærker den mest udsatte del af wadersene og gør det ydre materiale blødt for optimal komfort og bevægelsesfrihed.

Ikke nok med det er wadersene også monteret med ergonomisk venstre og højre fods sok med formpresset neopren på svangen og ved anklen. Sokken falder derfor ikke sammen under vandpresset. Komforten er derfor i højsædet.

Slidstyrke

Slidstyrken er ved G4 Pro 2020 i verdensklasse. Simms har en høj slidstyrke, som skyldes at syningerne er indvendige og forseglet. Det er en 4-lags waders og har derfor mange års levetid i sig. Ridser og revner er ikke noget, der opstår i den første lange levetid, hvorfor slidstyrken er helt i top.

Vision Kura Stockingfoot

2149,- DKK

Vision Kura Stockingfoot waders
Specifikationer:

 • 3 frontlommer med vandafvisende lynlåse
 • Ekstra lomme til værktøj
 • Vadebælte i matchende farve
 • Formsyede neoprensokker

 

Vision er et mærke, der hele tiden forsøger at være innovative og gøre tingene anderledes. Hvis du tør prøve noget nyt inden for waders er vision derfor et godt sted at starte, da du bestemt ikke bliver skuffet. Modellen her er lavet med en ny teknologi, som du helt sikkert vil synes om, når der forklares mere om det nedenfor.

Åndbarhed

Åndbarheden er hverken prangende eller dårlig, men er meget middelmådig. Fokus har været på vægten, hvorfor der ikke er gjort noget særligt for at sikre ekstra åndbarhed.

Komfort

Komforten er helt i top, selvom disse er billige waders. For de er nemlig lavet med en teknologi, hvor materialerne svejses sammen for at undgå syninger. Det har betydning for komforten, da det giver en meget lav vægt. Det er værd at tage med, hvis du går højt op i bevægelighed og gerne nemt vil kunne flytte dig rundt.

Slidstyrke

Slidstyrken er ikke lige så høj som ved G4 Pro 2020, men er godt med. Waderen er nemlig lavet i en 3-lags konstruktion med deres egen membran for ekstra beskyttelse. Du kan derfor godt forvente nogle waders, der holder i mange år, såfremt du blot passer godt på dem.

Lystfisk.dk

Sportdres / fiskegrej.dk

Fisk På Krogen / fiskpaakrogen.dk

Læs mere