Åle Fiskeri
Artiklens indhold
inf

Hvide Sande er et helt specielt sted, når det kommer til ålefiskeri med stang.

Ålen vil gerne op i ferskvand i løbet af året og den eneste vej til ferskvand, på store dele af vestkysten, er gennem sluseområdet i Hvide Sande. Slusen er nemlig porten til friske vande som Skjern Å-systemet, Hover Å, Stadil fjord, Ringkøbing  fjord og utallige søer.

DE TRE EKSPERTTIPS

Fiskekort: Statsligt fisketegn

FISKERIET

Ålefiskeri er rimeligt ligetil. Den kan enten fanges på prop eller på bunden. Den bedste periode at fange ål i, er under stigende vand om aftenen eller om natten. En anden vigtig faktor, som gør sig gældende ved alt fiskeri i Hvide Sande, er om slusen er åben. Er slusen helt åben, kan det være svært at fiske i den stærke strøm. Prøv derfor at flytte dig om i enten syd eller nordhavnen. Her kan man altid finde strømlæ og ålene flytter sig også oftest fra den stærke strøm og ind i havneområderne.

En af de bedste agn til ål er store regnorm, men vil du gerne forøge dine chancer for fangst, er det en god idé at medbringe fiskestykker eller rejer. Mange steder i havneområdet findes fiskefabrikker, som skyller en smule overskudsvand ud i havneområdet. Det tiltrækker ofte ål, men også mange andre fisk.

Ål i røgeovn

FISKEGREJ TIL ÅL

Vil du prøve fiskeri med flåd, kan du bruge en stang med en kastevægt op til 40 gram. Mere har man ikke brug for, da proppen alligevel flytter sig med vinden. På den måde kan man også fiske mere vand af. Med et glideflåd kan du nemt justere dybden og på den måde, nemmere finde frem til ålene.

Fiskeri på bunden er lidt anderledes end fiskeri med flåd. Strøm er der altid lidt af, og kan man holde sin agn et sted, er det at foretrække. Derfor er der god idé i at have en stang, som har en kastevægt op til 100 gram. Rigget behøver ikke at være specialiseret. En lod og to kroge er alt hvad man skal bruge. Husk at bruge en line, som kan holde til at kaste med 100 gram for enden

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere