bedste fiskesteder
Artiklens indhold
inf

I Lille Danmark finder du en masse fisk, uanset om du vil fiske langs kysten, en å eller en af ​​de mange søbredder, så er Danmark fyldt med godt fiskevand. Vi tilbyder dig 10 gode fiskesteder her, hvor både begyndere og erfarne lystfiskere kan gøre sig en god fangst.

1. Karup Å

Beliggenhed: Karup
Karup Å starter ved sammenløbet af Skygge og Bording Å og snor sig gennem det midtjyske. Omkring 80 kilometer nordvest derfra flyder Karup Å ind i Limfjorden. Denne å er berømt for sit rene vand og gode bestand af tykke havørreder.
I Karup Å kan du fange store havørreder, bækørreder, regnbueørreder, gedder, aborre og ål.

2. Lille-bælt

Beliggenhed: Lillebæltsområdet

Lillebæltsområdet omfatter Kolding, Fredericia, Middelfart, Fønsskov og Hejlsminde. Du finder mange gode fiskepladser langs Lillebælts kyst og tilstødende fjorde og bugter, hvor du kan fiske året rundt.

Se et udvalg af de bedste fiskepladser på

I Lillebælt og de omkringliggende områder kan du fange havørreder, torsk og skrubbe. I sæsonen kan du også fange makrel, hornfisk og sild.

3. Isefjord

Beliggenhed: Isefjord

Isefjorden ligger ved den nordlige del af Sjælland. Der er godt 1 times kørsel fra København. Isefjord er Danmarks andenstørste fjord. Omkring Isefjorden tilstøder Frederisksund, Halsnæs, Holbæk, Lejre og Odsherred kommune, som alle rummer fantastisk fiskevand.

Det det bedste kort over gode fiskepladser omkring Isefjord her: https://fishmania.dk/30-gode-fiskepladser-isefjord-havoerred/

Tip: Vellerup Vig er en populær fiskeplads i den østlige del af fjorden. Husk og se vores online kort over de bedste 30 fiskepladser ved Isefjorden.

I Isefjord kan du fange skrubber, havørred og hornfisk og makrel i sommerhalvåret.

4. Uggerby Å

Beliggenhed: Uggerby Å

Uggerby Å byder på hele 66kilometer ørredholdig fiskevand. Uggerby Å snor sig i gennem byerne Tørring, Sindal, Bindslev, Mosbjerg og selvfølgelig Uggerby. Uggerby Å slutter ved at løbe ud i Skagerrak ved Tannisbugten, som ligger mellem Hirtshals og Tversted.
Foruden en god kanotur kan Uggerby Å tilbyde fangster af pæne store havørred, bækørred, gedde og ål.

5. Mariager Fjord

Beliggenhed: Mariager Fjord

Mariager Fjord udmunder i Kattegat nord for Djursland. Mariager Fjord tilbyder på en masse gode fiskepladser.

Se kortet over de bedste fiskepladser ved Mariager Fjord her.

På nordsiden, øst for Hobro, finder du en af top pladserne efter havørred, som hedder Sildehagen. Det er en nem fiskeplads at komme til. På sydsiden finder du endnu en kendt og yderst populær fiskeplads, nemlig saltværket Dania. Vær dog obs på fredningszonerne i Mariager Fjord. Saltværket udsender varmt vand og kan være et rent slaraffenland i de koldemåneder for en havørredfisker!

Mariager Fjord er fyldt med kampklare havørred året rundt, samt skrubber, ål ålekvabber. I sæsonen kan du fange sild, hornfisk, multer og makrel.

6. Nordfyn

Beliggenhed: Nordfyn

Nordfyn har en kyststrækning på lige godt 80kilometer, som kan tilbyde på spændende fiskeri året rundt. Nogle af de bedste fiskpladser på Nordfyn er Flyvesandet på Agernæs og Æbleø, samt Enebærodde nær Odense Fjord.

Her kan du også finde de bedste fiskepladser ved Odense Fjord.

På strækningen ved Nordfyn kan du fange fisk som havørred, torsk, skrubber og i fiskesæsonen multe, makrel, hornfisk og sild.

7. Silkeborg Søerne

Beliggenhed: Silkeborg

Silkeborgsøerne ligger tæt pakket omkring Danmarks største å, nemlig gudenåen som også er en af danmarks bedste og artsrige vandløb!

Silkeborgsøerne samt gudenåen byder på mange fiskearter og giver gode muligheder for en række forskellige fiskeoplevelser. Prøv alt fra action præget predator fiskeri efter rovfisk, til stille medefiskeri efter rimter!

Vil du prøve kræfter med Silkeborgsøerne eller gudenåen kan du blandt andet støde på fiskearter som gedde, sandart, aborre, bækørred, brasen, skalle, ål og rimter. Fisker du på Randers stykket kan du også fange store laks og havørred! De mest populære søer omkring Silkeborg er Julsø og Sminge Sø.

8. Put and take

Beliggenhed: Hele landet

Rundt i det danske land kan du finde skønne fiskesøer og put and take søer.
Du kan finde gode fiskesøer på på Fyn, Sjælland, Bornholm og ikke mindst i put and take paradiset Jylland! Se nærmere på kortet og find den nærmeste put and take sø.

Se online kort over put and take fiskesøerne.

I put and take er det primært regnbueørred, men også bækørred, tigerørred, guldørred og kildeørred findes rundt omkring i de danske fiskesøer.

9. Gudenåen

Beliggenhed: Fra Tørring til Randers!

Gudenåen er Danmarks længste å. Gudenåen strækker sig hele 149km og rummer en artsrig fiskebestand.

Starter man ved Tørring kan man være heldig at prøve kræfter med en Stalling, som er en af Danmarks flottestes fisk. Bemærk at fisken er fredet og må ikke hjembringes! Rykker man nærmere mod søerne i Gudenåen, så kan der fiskes efter gedde og sandart. På den anden side at tangeværket er der gode chancer for at fange laks og havørred. Når man nærmere sig Randers, så kan fiskeriet efter gedde, aborre og i sæsonen laks være super giftigt. Især det gratis stykke tæt på Randers Regnskov er et populært fiskested.

10.Skjern Å

Beliggenhed: Skjern

Klods op af Gudenåen udspring kun 6km fra Nørre snede springer Skjern å ud. Det er faktisk Danmarks største å hvis man kigger på hvor vandholdig den er. Skjern å udspringer i Ringkøbing Fjord.

Skjern å er en af Danmarks bedste lakseåer. Faktisk er fiskeriet til tider så godt at man ikke behøves at tage til vores svenske naboer, men de danske lakse-åer kan sagtens følge med. Skjern Å er ingen undtagelse. Husk dagskort og kraftig grej, da laksen er en meget stærk fisk.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere