fiskeri på kysten
Artiklens indhold
inf

Det hele startede i 1969 da Gerda og Günter Stelltner sammen med deres børn Frank og Thekla besluttede at holde deres ferie i danmark. 

De ivrige lystfiskere forelskede sig ikke blot i de mange muligheder for at dyrke deres lidenskab lystfiskeri – men også i landet og i menneskene der. De første års ferier blev tilbragt en smule nord for Hvide Sande. Men da de altid skulle køre til Hvide Sande for at fiske sild i slusen, eller på molerne efter skrubber besluttede de at rykkede tættere på Hvide Sande i de kommende ferier. 

En måned var dog altid sikker nemlig april. I denne måned er der altid rigelige mængder af sild og hornfisk, også skrubber var normalt ankommet til molerne.  

Men en gang om året i Hvide Sande var ikke nok, så derfor kom familien altid atter igen enten i sensommeren, eller efteråret. Og da familien altid fisker meget skulle der jo hele tiden købes meget agn. Disse agn blev dengang indkøbt i Sandormskiosken, og her udvikledes et nært venskab til indehaveren Johannes Kott. Børnene i begge familier fik også opbygget et nært venskab til hinanden. Især til Fritz, som senere skulle overtage Sandormskiosken

SILDEFESTIVAL I HVIDE SANDE

Under et af de mange besøg i Hvide Sande fremkom pludselig en ide man burde have en Sildefestival i Hvide Sande, alle var
begejstrede og familien Stelltner fostrede og udviklede sammen ideen om Sildefestivalen som Fritz Kott fik forelagt turistforening og andre aktører som tænkt så gjort – Sildefestivalen var en realitet.

Frank var på dette tidspunkt trådt ind i bestyrelsen i hans hjemlige lystfiskerforening ASV Ohlau og havde her fortalt vidt og bredt om det spæn- dende land i nord, med de meget omgængelige og venlige mennesker og ikke mindst om de mange eventyrlige lystfiskermuligheder. Dette skete ikke uden følger til den dag i dag kommer lystfiskerfor eningen talstærkt to gange om året til Hvide Sande.

Den første Sildefestival fandt sted i 1994, og Frank Stelltner var der. Fra 1995 var flere af medlemmerne fra ASV Ohlau tilstede ved Sildefestivalen hvert år.

STAKKELS FISK ENDNU EN LYSTFISKER!

Også i 1996 da den først Nordsø Cup løb af stablen havde Günter, Gerda og Frank en finger med i spillet, og støttede Fritz med råd og tips i forhold til et arrangement af denne type – de havde fra deres deltagelser i hjemlige arrangementer af denne slags. Også dette arrangement blev en fast del af familien Stelltners, og ASV Ohlau forenings og ferieudflugter.

Senest er familien, og medlemmerne af ASV Ohlau Lystfiskerforeningen blev knyttet endnu mere i det dansk/tyske venskabsbånd – da de alle bærer logo’et fra den daværende Sandormskiosk som
en del af deres forenings logo på deres klubtøj i foråret til Sildefestival – og i efteråret til Nordsøcuppen

I året 2003 blev familien Stelltner begavet med endnu et familiemedlem, da Benno, søn af Frank Stelltner kom til verden.

 

Kystfiskeri
Strand fiskeri

Stakkels fisk – endnu en lystfisker. Og sikke en, allerede som knapt 9 årig vandt Benno Sildefestivalen børnekonkurrence første gang og som 10 årig kom sejren i Nordsøcuppen i hus til den “fødte” lystfisker.

Også Frank har haft heldet med sig i Hvide Sande, i 2010 og 2012 hvor han blev kåret som årets Mister Sild.

Da ASV Ohlau lystfiskerforening fejrede sit 20 års jubilæum, var en gruppe venner fra Hvide San- de inviteret – det blev en fornøjelig dag da hvor nye venskaber knyttedes, og gamle styrkedes. Under denne fest blev ven og foreningssponsor Fritz Kott kåret som æresmedlem af foreningen.

Frank fortalte mig engang: “Når jeg kommer til Hvide Sande, er det næsten som at komme hjem.” Man kender hinanden, mødes med en masse venner og føler sige bare hjemme.

Mange venner fra Hvide Sande har nydt venskabet som har strakt sig over 5 årtier.

lystfiskeri
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere