Sild i en tønde – Sildefiskeri for børn og voksne

Sildefiskeri i fjorden hvide sande
Artiklens indhold
inf

Hvide Sande er kendt langt udover landets grænser, for at være et af de bedste steder i Skandinavien til at fange sild. I Hvide Sande afholdes hvert år en stor sildefestival, hvor silden fejres med sang, dans og fiskeri. Det er det tidspunkt på året, hvor mennesker står skulder ved skulder og fanger flere hundrede sild på deres sildeforfang på meget kort tid. Det er, som sild i en tønde, men det er sjovt, nemt og for alle.

Læs også: Så er Høstsilden ankommet – se hvor og hvornår du fanger den

DE TRE EKSPERTTIPS

HVORNÅR KOMMER SILDEN

Silden ankommer i to omgange i løbet af en sæson. Det største træk kommer i april måned og fortsætter indtil juni. Dernæst kommer høstsilden, som normalvis ankommer i september måned. Det bedste tidspunkt at fiske sild er, når slusen er lukket. 

Silden vil gerne ind i fjorden og det kan de kun komme gennem slusen. Det skaber herved en flaskehals, hvor fiskene hober sig op, indtil slusen igen åbnes. Der kan selvfølgelig også fanges sild, når slusen er åben.

Sildefiskeri i hvide Sande

HVILKET UDSTYR BRUGES TIL SILDEFISKERI

Til dette fiskeri skal du bruge sildeforfang. Et sildeforfang, består typisk af fem til seks kroge. Der findes sildeforfang lavet med plastikvinge og med ægte fiskeskind. At det er ægte fiskeskind, er lidt bedre, da det giver en mere naturlig refleksion af lyset. 

Men alle sildeforfang kan fange fisk. For enden sidder et sildelod på 20-60 gram. Det mest almindelige er 30 gram, men er der meget strøm kan man nemmere styre med et tungere lod.

lystfiskeri
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere