Geddefiskeri – Sådan fanger du gedder

Geddefiskeri fangst
Artiklens indhold
inf

Geddefiskeri fylder mere og mere på den danske lystfiskerscene. Den er glubsk, uforudsigelig, kæmper som en gladiator og kan blive enorm. I Ringkøbing og Stadil fjord har der indtil nu ikke været tradition for at fiske gedder, men det er lige præcis af denne årsag, at fiskeriet er rigtig interessant. For fiskeriet er næsten urørt med en fiskestang.

Få har forsøgt sig med geddefiskeri og har også haft succes. Hvert år er der rygter om store fisk og indimellem kan man lokke en historie eller to ud af de lokale, men de holder tæt omkring fiskeriet. Og når folk holder på snakken, er der ofte noget om snakken.

DE TRE EKSPERTTIPS

GEDDER I RINGKØBING FJORD

Ringkøbing fjord har været et populært sted for geddfiskeri i mange år. Den sydlige del af fjorden er der meget brakvand og derfor lever aborrer og gedder her for- trinligt. Der er få steder ved Nymindegab, hvor det er muligt at fiske fra land, men har du mulighed for at komme ud i en båd, kajak eller flydering, forøges dine chancer for succes markant. Også i den nordlige del kan der dyrkes fiskeri efter de skarptandede. For eksempel ved Von Å’s udløb. Også her skal man være opmærksom på frednings- zonen. Der må ikke fiskes direkte i udløbet af Von Å. Det dog lovligt at fiske i Von Å, som er den kanal, som forbinder Ringkøbing og Stadil Fjord.

Fangst af gedde
Geddefiskeri

GEDDEFISKERI I VONÅ

Åen er at fantastisk sted til geddefiskeri samt aborrefiskeri. Den er meget langsomt flydende med små lommer med lavt vand. Det er optimale forhold
for gedder, da der hele tiden kommer frisk vand igennem systemet, og gedden kan lægge sig i bagholdsangreb til skallerne. Det er muligt at fiske fra land enkelte steder. Ellers er der god mulighed for fiskeri fra de få broer, som krydser åen. Det optimale vil dog helt klart være fiskeri fra båd eller kajak. På den måde kan man hurtigt flytte sig rundt i området og derved fange flere fisk. Se mere om fiskeriet i Lystfiskerguidens video, Geddefiskeri

Leder du efter skridsikker tape til din båd, så se mere på virknu.dk

Mard Reap - Miljøvenligt fiskegrej

Mard Reap er lavet i EU ( Østrig ) og er 10 gange stærkere end andre softbaits!

STADIL FJORD - STORT GEDDE POTENTIALE

Denne fjord er et ingenmandsland. Det er her det ægte potentiale for uopdyrket fiskeri kan findes. Der er kun få adgangssteder, hvor det er muligt at komme helt tæt på fjorden. Det er blandt andet ved Alrum Strand, Hindø, Røgklit Havn er de bed- ste adgangssteder, hvor der er adgang med bil.

Se også Vores video fra geddefiskeri i vonå’en med Nikolaj Korsholm

Gedde fiskeri steder

GEDDEGREJ & FISKEUDSTYR

Der findes et utal af måder at dyrke geddefiskeri på. Nogle mere effektive end andre, men der er aldrig en sikker metode, som altid fanger fisk. Et godt udgangspunkt til gedderne er en stang med en kastevægt op til 60 gram. Med sådan en stang har man mulighed for at fiske med mange varierede agn

Vil du helst fiske med agnfisk, som skalle, smelt eller sild, så bør du vælge en, som er omkring ti fod. Med en lang stang, kan man lave kastet i en blødere bevægelse, så agnfisken ikke falder af. 

Den kortere fiskestang på mellem seks til ni fod fungerer fortrinligt til fiskeri med woblere, SOFTBAITS, spinnere eller jerkbaits. Hjulet skal enten være et kraftigt spinnehjul eller et multihjul. Vælg hellere et hjulnummer for stort end for småt, især hvis der fiskes med tungere woblere igennem en hel dag, så holder hjulet længere.

Linen må også gerne være kraftig. Er man mest til monofilline, bør man ælge en line fra 0,40 mm, og vælger man flettet line skal man vælge fra 0,20 mm. For enden af linen, skal der sidde et forfang af stål eller tykt flourocarbon. Gedden har mange skarpe tænder og det er vigtigt at beskytte linen mod dem. Vælg derfor et forfang på minimum 50 cm. 

Hvis gedden ruller rundt under kampen, kan forfanget komme til at sidde inde i gællerne på den, hvor den også har tænder. Og så er det meget vigtigt at man husker en tang. Når krogene sidder bare få centimeter nede i munden på den, kan det være farligt at stikke sine fingre ind i gabet på rovdyret.

Knæk og bræk med geddefiskerier

Mard Reap - Miljøvenligt fiskegrej

Mard Reap er lavet i EU ( Østrig ) og er 10 gange stærkere end andre softbaits!
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Læs mere